Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Относно избора на пръчка
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Относно избора на пръчка
Здравейте
Сега проявявам интерес към спининг риболова, искам малко помощ при избора на пръчка .
Прочел съм из форумите почти всичко писано за пръчките от "сестрата" , "Димитър Неделчев" и други
Предимно ще ловя от брега на язовира костур , кефал и каквото падне там
за сега ползвам една китайка 2,70 20-40 , когато ме поканят някъде да влачим или на силиконки / джиг /
Мерака ми е за нещо от рода на2,40 - 2,70 , 5-20 като пръчката да е с малко занижени показатели така че да мога да мятам както 2-3 грамови воблерчета така и примамки до 20 грама
спрял съм се засега на http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6579
или
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7114
или № 3 от
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1827
а за макара мисля за
http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7106
Знам че пръчката трябва да се види и пипне , но в повинцията не всичко се намира
какво мислите по въпроса ?
Благодаря предварително
Поздрави !
Сега проявявам интерес към спининг риболова, искам малко помощ при избора на пръчка .
Прочел съм из форумите почти всичко писано за пръчките от "сестрата" , "Димитър Неделчев" и други
Предимно ще ловя от брега на язовира костур , кефал и каквото падне там

за сега ползвам една китайка 2,70 20-40 , когато ме поканят някъде да влачим или на силиконки / джиг /
Мерака ми е за нещо от рода на2,40 - 2,70 , 5-20 като пръчката да е с малко занижени показатели така че да мога да мятам както 2-3 грамови воблерчета така и примамки до 20 грама
спрял съм се засега на http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6579
или
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7114
или № 3 от
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1827
а за макара мисля за
http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7106
Знам че пръчката трябва да се види и пипне , но в повинцията не всичко се намира
какво мислите по въпроса ?
Благодаря предварително
Поздрави !
-
- разбира нещата
Re: Относно избора на пръчка
'земи тази на 2.30 и си свиркай
колмик PEARCH COMPETITION

колмик PEARCH COMPETITION

Ултра лека и чувствителна спинингова пръчка от две части. Работен диазон 1 - 7 грама. Ултра лайт клас с връх, чиято най-горна част е от плътен карбон(жило) и е предназначена за работа с най-леките примамки. Перфектни строй и баланс при същевременно супер ниско тегло и малък диаметър на бланките. Предлага се в три размера: 2,10метра(тр.дължина-110см. и тегло-126гр.), 2,30 метра(тр.дължина-120см. и тегло-135гр.) и 2,60 метра(тр.дължина-134см. и тегло-138гр.).
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
- Don4o_62
- учете се от него
Вземи си Фокус-2,70 акц.20-60 и си готов.Става и от брега и от лодка.Скоро си взех такава и съм много доволен.Изключително здрава и лека.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Препорачвам ти тази Berkley-Phazer 2 защото съм много доволен от марката Berkley

-
- разбира нещата
offtopic
ндамм темата отива в стил :
" ... к'во караш, т'ва си 'фалиш... "

ндамм темата отива в стил :
" ... к'во караш, т'ва си 'фалиш... "

Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Благодаря за отзивите колеги
но все пак прочитайте постовете до края
търся пръчка която да е малко мека за 5 грама и да носи до 20 грама
и да питам колегата fn1p става ли за плетени влакна пръчката ?
Не бях разглеждал пръчките на колмик
там май има такива които ще ми свършат работа ама.........
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
тва за дъно ли?Don4o_62 написа:Вземи си Фокус-2,70 акц.20-60 и си готов.Става и от брега и от лодка.Скоро си взех такава и съм много доволен.Изключително здрава и лека.

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
-
- вече хвърля и на тежко
Не бе! Не си разбрал нещо - за Дунавбаш_майстора написа:тва за дъно ли?Don4o_62 написа:Вземи си Фокус-2,70 акц.20-60 и си готов.Става и от брега и от лодка.Скоро си взех такава и съм много доволен.Изключително здрава и лека.![]()
![]()

Колегата търси: "5-20 като пръчката да е с малко занижени показатели така че да мога да мятам както 2-3 грамови воблерчета така и примамки до 20 грама", но не е посочил бюджет...или трябва да се ориентираме по приложените линкове?
И аз имам интерес към пръчка подходяща за малки воблерчета и ще ми е интересно какво ще препоръчат спецовете.
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
да бе то дето 5-20 там и 20-60
като за тоя бюджет може да се види и корморан карб-о-стар
има 2,40 3-25 (което според мен е завишено в горната граница)
има и 2,70 3-18 (което май е по реално)
цени пак около 50-те лева

като за тоя бюджет може да се види и корморан карб-о-стар
има 2,40 3-25 (което според мен е завишено в горната граница)
има и 2,70 3-18 (което май е по реално)
цени пак около 50-те лева
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Ами на всички на който водачите им са SIC или LTS стават за плетени влакнаbaralya написа:Благодаря за отзивите колеги

Aйде сега, важно е да има предложения! Вие защо си мислите, че не може да се лови с подобна въдица? Даже е по-универсална, защото става за почти всичко. Но за да бъде напълно поливалентна, трябва да се избере такава с тест( не акция) 40-80 гр., а после ловиш и си свиркаш...баш_майстора написа:тва за дъно ли?Don4o_62 написа:Вземи си Фокус-2,70 акц.20-60 и си готов.Става и от брега и от лодка.Скоро си взех такава и съм много доволен.Изключително здрава и лека.![]()
![]()
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Да бе ! Тва ми напомня за миналогодишното ми Мегабасче с тоя тест при това реален ! Бих го препоръчал на всеки на който му пропада тавана да си го ползва кат подпораМунчо написа:... трябва да се избере такава с тест( не акция) 40-80 гр., а после ловиш и си свиркаш...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ако правилно съм те разбрал препоръчаната от теб гега требва да се ползува само за кУенове ДО 22 сантаМунчо написа:Но за да бъде напълно поливалентна, трябва да се избере такава с тест( не акция) 40-80 гр., а после ловиш и си свиркаш...

може и от време на време за 10-сантиметрови уклеи-стръвници ама да се вадат задължително с кеп че ша трошат връа

благодаря колеги
четейки мненията "и спама" смятам че намерих моето решение
четейки мненията "и спама" смятам че намерих моето решение