Във Балчик ври от ЗАРГАНА

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
к7650
новобранец
новобранец

Във Балчик ври от ЗАРГАНА

Мнение от к7650 »

От седмица е така и има голям недостиг на червей
уловете на рибарите са фрапиращи - голям кеф
казват че и на болата ( шабленско ) имало многократно повече
но , червиете са голям проблем - то ние тук имаме два магазина
в първия ме пратиха сам да си ги вадя - не че знам как де
а втория чаках час и със записване ги даваха
междо другото пробвх с чорпогащник и на торен - но без резултат
-казват че и на белена скарида удря
Красимир от Балчик
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Гледай сега, колега, а и всички други морски риболовци - като няма блатен червей, що не опитате на грозд бели червеи - така гърците скъсаха заргана тази есен около Солун, не виждам защо и при нас да не даде резултат?! Не мислете, че си правя майтап, ами пробвайте, пък после ако искате ме псувайте, ако искате ме черпете :D
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Купувай изкуствен блатен на Berkley Gulp! ... не му мисли ако ще чакаш всеки ден за блатен...
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
vacano
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от vacano »

бреййй дано дано даде време за болата съботата че там иначе става такъв ветрилник че не е истина...
Sooner....or....later everything comes to an END!
к7650
новобранец
новобранец

Мнение от к7650 »

Аз , съм пробвал на изкуствен но нищо не е давало
По миналата година пробвах на торен - тогава резултата беше 11към 11- но сега нещо не става
сега ще търся морски на Beskley Gulp , а къде ще го намеря - нямам никаква идея
Красимир от Балчик
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1362 оттук го поръчай и ще ти го докарат у вас :lol:
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
даката
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от даката »

Нещо несе получава с тозиизкуствен червей . Пролета гледах един колега като го пробваше за кефал и резолтата беше нулев. :D От оригинала по добро няма за момента. :smt023
риба къща няма-риба време няма
krasipet
новобранец
новобранец

Мнение от krasipet »

Local написа:Купувай изкуствен блатен на Berkley Gulp! ... не му мисли ако ще чакаш всеки ден за блатен...
Миналата година и аз се набутах с една доза от тия... 10 броя, само че по 15см. Това чудо ходи из водата като змей горянин и вся риба на 100м. околовръст си плю на опашките. Добря, че колегите не се усетиха кой е виновен за каръка им :smt040
И започвам да подозирам, че все пак ловят риба тоя червоци, ама защо аз трябва да съм рибата :evil:
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

даката написа:Нещо несе получава с тозиизкуствен червей . Пролета гледах един колега като го пробваше за кефал и резолтата беше нулев. :D От оригинала по добро няма за момента. :smt023
Дака, абе никой не каза дали е пробал на бял червей? Имам една важна лекция утре, иначе бих се дигнал от София още тая вечер с кило бели червеи за към болата. Преди месец гърците ги спукаха зарганите на тая стръв, пък сега що ние не? :D
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
даката
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от даката »

С бял чевей несъм пробвал но мога да кжа ,че със белена скарида ефекта е едно към едно с :D морския червей. Днес ползах скарида която беше доста старичка и се оказа че , с нея се работи по добре от прясната.С мятам че морския червей не е незаменима стръв . :smt023
риба къща няма-риба време няма
Тихомир69
новобранец
новобранец

Мнение от Тихомир69 »

Днес следобед бях на Почивка. Слаба работа - 5 заргана общо 450 гр.
Докато ги чистих ми хрумна следната гениална мисъл! Дали не могат да се използват за стръв вместо морски червей, дето напоследък го продават 15 бр. за 2 лева вътрешности от риба - стомаси, черва, хайверници и др. с форма подобна на червей. Като здравина червата и хайверниците на заргана ми се видяха доста добри и мисля че ще издържат повече от червея. Утре сутринта мисля да пробвам теорията си.
Някой пробвал ли е такова нещо?
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Правилно си се насочил. Въпреки, че този въпрос е разискван и в други теми. Червата от заргана винаги са били добър заместител на червея. Друг добър заместител е и ивица месо и кожа от сребристата част на зарганата, парче от атерина /гюмюш, горчивка/, белена скарида.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

Тихомир69 написа:....ми хрумна следната гениална мисъл! Дали не могат да се използват за стръв вместо морски червей, дето напоследък го продават 15 бр. за 2 лева вътрешности от риба - стомаси, черва, хайверници и др. с форма подобна на червей............Някой пробвал ли е такова нещо?
....червото на зарганата разположеното надлъжно и светло на цвят с дължина според големината на рибата и ширина 5...6 мм. става! Пробвал съм го и върви, особено когато е с прясна кръв по него - само дето рибата се съсипва докато се корми - жалка гледка е!
Опитай с червото когато има много риба - пасаж например за да си сигурен, повече не мога да помогна.
Всякакви изк. примамки претърпяха адсолютен крах до момента - дори и гумичките на BERCLEY с форма на Морски червей, нищо че са ароматизирани и плуват в "собствен сос" - 16 кинта на вятъра.

Рецептата е следната - 10 дози = 20лв
Яка работа от 7.30 до 18.00ч. = 100на хвърляния
кафе , сандвичи... и т. н. бирички ....лафче = много заргани (цифрите дразнят) + 2 чернокопа(ситни)
Северният Синеморец се нарича Кранево - обичам те мое мило Кранево :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ама и Балчик си го бива....само дето майсторите там са по-малко...защото когато имам силна конкуренция до мене от двете ми страни си налягам парцалите и "една кофичка не стига" Бай Иван от Константиново ми вика "...ден ти е днеска май" .... ако ми остане дупка свободно време до Четвъртък пак ще отида даже 8) Един съвет - преди риболов не се бръснете, никакъв автършейв... и не яжте семки .... в ръчичките само пръчка и червеи .... да ми завижда Живко сега.....!!!!
Сори Локал4о...сори Бургас, че щях да гостувам, но интуицията ми каза - тръгни на Север :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: е да си призная помогна ми Съботния излет с лодка на тема "по следите на зарганата" - от "Паша дере" до "св. Конст. и Елена" - 5 заргани - за мене си бедствие....

п.с. В Събота сутрин на познато място - магазин, който съм уважавал, ме засилиха, че нямат червеи - техен проблем - когато се притесних за стръвта си наистина насериозно , се размърдах с телефона и след 40 мин. ги имах на място - ама не е в тва проблема...ами в това че ......лъжат нагло .......мам.........им.....! Има дози с червеи под 20 броя даже.... абе замислям се вече като някои приятели - ходят и си вадят сами - и са много доволни...само дето единия ти ден отива в копане...а пък точно тогава дава многото риба морето.
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Нищо че не дойде ... аз направих квото трябваше :D

Жив и здрав да си.. жалко че чак догодина ще се видим.
Клавиатура риба не лови!!!
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

Local написа:..... жалко че чак догодина ще се видим.
...виж с това не съм съгласен... :wink: застудяването не е края на сезона рибарски все пак :lol: :lol: :lol:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”