Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Скръб в риболова за хищник на Чепинци
Модератор: sapuna
Скръб в риболова за хищник на Чепинци
Здравейте приятели! Тази седмица два пъти бях на Чепинци в надеждата да хвана щука или бяла риба на спининг. 2 пъти по 4 часа мятах блесни и воблери с всякакви украски и размер и нищо. Колегите с тапите само разказват митични истории за 4 и нещо кила бяла риба, хваната от някой си, но реално положението е трагично. От южната страна не пускат, защото баластиерата са я взели някакви немци на концесия и може само на северната и източната страна да се лови. Чудни местенца с шаварчета, заливчта и доста дълбоко, но и няма удар. Разпитах и колегите и разправят, че не било ден. Е, как все не попадам на ден. Само дребни уклейки и костурчета видях при някои колеги. Имам чувството, че при изкопните работи водата се е замърсила и рибата е понамаляла. Пробвах и на рекичката. Там е много плитко - видимо 15-30 см. Видях едно рибе как скочи но да е било 15-тина см. Похвърлях и кефалски воблери, ама само 20 мин. и ми писна. Блазе им на хората около Дунав и Марица. В София сме лишени от нормални места.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Скръб в риболова за хищник на Чепинци
Карай го по-ведро колега, нали си имаме НДК 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- сериозен играч
Не губи кураж за следващия риболов! 

-
- новобранец
има нещо вярно.от ноември до сега съм ходил поне 5 пъти там и резултата е плачевен.2-3 писалки ,които естествено пуснах и това си беше.едри не пипаха за жалост
Така е в София риболовци много места малко.Ако бяха осъщесвили започнатият канал от Панчарево до Лозенец мисля, сега като сега щяхме да си ловиме в града като пловдичани и кърджалии.
Ako това ще те успокой и те не ловят на каналите сиКАЯ написа: като пловдичани и кърджалии.

Пловдивския е за богопомазани (т.е. риболова е забранен). Там се правят само състезания. Има много риба, ама има и охрана
Кърджалииския няма риба. Е ако е останала някоя каракуда или бабушка от коритото на реката. Но там е с отвесни циментови стени и с железни парапети над тях, който стигат до гърдите, та ще ти е малко трудно да ловиш. Апропо и там риболова е забранен, ако и да няма риба, защото някакъв човек се е удавил още в първите дни на завиряването му.
То бива глупост при краденето, ама да направят няколкокилометров канал без ни едно място където да има достъп до водата... абсолютно целия е ограден с парапетите, даже и лодки не могат да се пуснат, ей тъй за красота. Само го гледат кърджалиици и се чудят за къф х..й им е тоя канал
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
-
- ще става разбирач
Абсолютно, и четириглав трихуйник-единствени в цял святchirusa_bg написа:Карай го по-ведро колега, нали си имаме НДК

Преди пловдиският не беше ли разрешен?сСпомням си наченките на софийският през Младост се бяха самонаводнили дори и риба имаше.Явно някои неща затова са направени за да се чудим за чий са ни. 

- jasonsmith
- разбира нещата
Здрасти колега, мъките на Чепинци продължават. След като няколко месеца не бях стъпвал там, понеже знам какъв ще е резултата
вчера имах 2 часа свободни и успях да хвърля една тапа и една въдица за костур. Резултата, както и последните някоко пъти които ходих беше един и същ - плачевен.. Не знам какво се е случило там последните месеци, но няма нищо, даже и костуретки - може би са слезли прекалено на дълбоко?? Околните колеги споделиха, че резултата и при тях е бил същият
ето и малко снимки :

Според мен си зслужава ходенето там, не винаги се получава добър риболов ама то не може всеки път нали, аз лично съм доволен от 3 години го посещавам редовно (червения ровер) и слуката е добра е има някой тъкости ама то няма как успех на всички колеги.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
срава за пробване на блесни и волблери
Добре е колегите щукари, които посещават по-редовно чепинци, да си водят дневник всяка година с излетите. Може да се окаже, че на въпросния гьол щуката се активизира чак в края на март по ред причини. Знаете, че тя си сменя зъби, хвърля хайвер в първото тримесечие на годината и не кълве.
- Ribarq.s.m.
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Последния път като ходих беше ужасно! Рибата не пипаше вобще.Времето беше много топло и за калпак пуснаха масло във водата и отгоре стана слой от масло.На сичките ми видици изхварлих влакното 

- mitko ribara
- ще става разбирач
Аз само 1-път съм ходил там лятото 2010 и за 4 часа само една бяла но ние ловяхме от лодкаа на воблер.
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
Много би ми се искало да опровергая почти всички колеги, но за съжаление... не мога. От 4-5 излета през септември-октомври 2010, вкл. и от лодка по повечето шавари с всякакви блесни, воблери и клатушки - абсолютно нищо, освен няколко малки костурчета на плувка на малко рибе и то епизодично
Е, може и да има някакви специфични тънкости, но от колегите на тапи по брега също не можах да видя да извадят нещо. Освен това един-два пъти имаше по няколко лодки на тролинг за бяла риба, но резултатът - все същия. Не знам какво става, нямам много предишен опит на този язовир, но единствено съм чувал легенди от колегите там, но за предишни години...... От друга страна обаче съм чувал от двама различни колеги, че при обхождане със сонар са засекли много риби, само че язовирът бил "особен", дълбок (на места над 25-30м.), труден и т.н.... Явно загадката е сериозна и който успее да я разгадае, ще избие рибата