КАЛИАКРА

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: КАЛИАКРА

Мнение от Дели »

Жалко за рибаря, но това което е направил е равносилно на лягане пред движещ се валяк . Нямам думи. Бях на Болата в 6.30 часа . До Каварна коли с лодки пердашеха по посока Калиакра , а след Каварна се виждаха лодки и в обратна посока. Когато стигнахме болата се разбра защо. Имаше много голямо мъртво вълнение насочено точно срещу Болата. Заради плиткия залив се вдигаха огромни прибойни вълни. Невъзможно за влизане, но ако влезеш мазната вълна, колкото и висока да е не е проблем. Затова влязохме на"завет" от Зеленка. С учудване видях, че 2-3 лодки са влезли през Болата. Това за мене е игра на руска рулетка. На 10 вълни винаги има една много по голяма. Мисля че само човек, който не предполага какво го очаква, може да постъпи така. ...И затова нека всеки си даде горчивия опит и да повторим правилата на безопастност при риболова от лодка в морето. Киро отвори една тема и да попишем.
Ч Е Ф О
новобранец
новобранец

Мнение от Ч Е Ф О »

"Като се обърне каруцата - пътища много " Язък за човека , зачерни сигурно жена , деца и рода . "Не сме влизали на вътре ,ей тука в началото , в прибоя се обърнахме " Обясни преди малко по Нова ТВ оцелелия от Болата. Хора всякакви . У всеки тук пишещ и четящ я има рибарската тръпка , ама това на Болата е психоза - рибата ,та рибата . Да не ви приказвам какво надбягване пада сутрин при влизане - сакън ще хванат повече от нас . Заради тази психоза се пренебрегват прогнози , вълната и теченията там . Пазете се хора не сме за "два дена" Ходиме във водата кефа си да правим !
Последно промяна от Ч Е Ф О на Сря Сеп 23, 2009 9:20 am, променено общо 1 път.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Дели написа: ...И затова нека всеки си даде горчивия опит и да повторим правилата на безопастност при риболова от лодка в морето. Киро отвори една тема и да попишем.
Май си прав Дели.Какви ли не щуротии сме изписали в морския,
а как да се върнем невредими от морето,само отделни постове.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
мечока
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от мечока »

бях там,мамка му гледаш и нищо не можеш да направиш.саболезнования на близките на нашия колега.подържам мнението на колегите за неопрена ,аколи не по добре да позъзнем малко отколкото тия гумени гащеризони.при мен се е случвало да се напълни с вода в язовир и знам как те обездвижва ,направо си е котва.Цонко Цонев доиде и имаше някакъв палячо с него с зелени гащи и тениска .само ракомахаше ,псуваше ; гледаи кви мърловци идват тук,гледаи кви боклуци,слагай една бариера горе и си решавай проблема;-това му бяха думите.
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

Бог да ги прости момчетата,съболезнования към близките.....
За да поискаш, трябва да дадеш
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

Чипарета 1номер или 2 че пасе много.
Горе мн.риба. :supz:
Изображение
nikgeo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nikgeo »

Вчера, 25.09, даде доста добре на Калиакра. Едър, хубав сафрид. Аз влязох малко късно, след 13.00 часа, но в 17.30 когато излязох, имах около 8 кг. Когато влизах имах информация, че дава чернокоп, но това било сутринта. След обяд даде сафрид. Морето беше прекрасно, а лодките..., нямаха изброяване :D
!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
Стефан Няголов
новобранец
новобранец

Мнение от Стефан Няголов »

На 26.09.2009 г. бяхме с племенника ме на "Болата". Вятър - умерен до силен , от североизток с коварни 2-3 балови вълни на моменти.Общо - взето, приемливо време за сезона. Морето дава / поне при нас/, изцяло различен по размер сафрид и малко чернокоп.
Все пак - доволно .Прибрахме се с 25 кг. прясна риба.
Младите и неопитни риболовци да не забравят поговорката , че "Морето не е до колене!".
Да не влизат за риба - без ИСС / Индивидуални спасителни средства / Спасителната риза да е постоянно на гърба.
Забелязах доста колеги да спортуват , без каквито и да е предпазни средства. Белята става изведнъж- точно когато не очакваш.
На слука и умната!
Изображение

Изображение

Изображение

Извинете колеги за закъснението. .....Но - това е положението..!
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Днес и аз бях на Калиакра . Чернокопа почти го нямаше, но наистина много сафрид. Няма да споменавам килограми. То не беше риболов , а хамалогия. Навътре се виждаха джуруми, но заради вятъра и вълните не посмяхме да видим кой ги прави.
Стефане , някой под гумата имат неопрени. Аз пък забелязах този път доста колеги с жилетки. Явно има смисъл да си говорим за безопастност.
Днес при този силен вятър и високите вълни на няколко пъти не изхвърчах от лодката . Когато вълната блъсне от една страна и плаващата котва оппъне рязко на другата се получава камшичен удар.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Дели,с това да минем в другата тема.
Там ще помогна и на Чефо със снимка.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
pandizaaa_kv
новобранец
новобранец

Мнение от pandizaaa_kv »

като стана вапрос за безопастност ние с колегите (редовния екипаж на лодката) сме решили да не влизаме докато не си купим жилетки както каза колегата белята става за секунди
plamen_varna
новобранец
новобранец

Мнение от plamen_varna »

знам, че едва ли тук му е мястото, но за пореден път прочетох "вАпрос" и не издържах! вЪпрос, моля!!!
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

Двама днес 25кг.без мн.зор.Сафридакиса е горе и много и едър. :supz:
Изображение
seaconger
новобранец
новобранец

Мнение от seaconger »

chipi_ написа:Двама днес 25кг.без мн.зор.Сафридакиса е горе и много и едър. :supz:
Аиде, подпали чергата на много хора дето смятаха утре да поработят :smt079
DANI_
новобранец
новобранец

Мнение от DANI_ »

Вчера:
Изображение
Изображение
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за местата за риболов по морето”