Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Благодаря.Ще почакам късната есен за да пробвам сулката.Дано има късмет!star.cno написа:Колега,на яз.Г.Киселово освен таранка по 100-150гр. няма нищо друго.Дори арендаторите вече са се отказали да пущат мрежи.Пробват на герими на страната към Войводино но и там капо.Излизат прилични раци но доста от тях са много кални и трябва яко "пране" преди да ги вариш.Ако не си любител на раците не си губи времето на този язовир.Таксата си е 10лв.
-
- новобранец
в вторник бях на доброплодно не е близо до варна таксата е 15 лв но за една вечер иденя до късния следобед 3 човека около 30 кг риба.основно шаран на дъно на царевица,едра таранка,червеноперка.шараните средно около 1,5 кг.хварляш и храниш с прашката.без захранка пак излиза но не чак така.хареса ми.дани помагам.
Във вторник бях на Езерец. След дълго (почти цяло лято) чакане да получа една гуменярка, това най-после се случи. И газ към гьола. Приятелите бяха там от предния ден, като тогава за един след обяд са хванали няколко писалки и една 700-800 гр. щучка. Но от брега, с лодката не са влизали. И така, към 9.00 бях там, те вече бяха заели своите места. Надухме лодката и влязохме във водата. Ужасно готино беше: някакво растение като водна лилия (а може и точно такова да е било) на всичко отгоре имаше цветово - беше мн.красиво, времето бе слънчево и в закътаните места не духаше и при спокойна вода си беше адски кеф. Но не само за това бях чакал тоя ден цяло лято! Имам си любим воблер, ...Стрйк про ....нек'ъв си. Просто с него си ми е кеф да ловя - другите ми не ми пасват така както тоя. И си започнах с него ест.Първия резултат беше след около 20 мин. Но............уви - малка писалка.....остана ми само спомена от зъбите и (не пожелах помощ от колегата в лодката с разните му там инструменти и реших да я откачам сам и с голи ръце. Не само че в един момент пръста ми бе в устата и, но и нямаше никакви индикации да ме пусне пущината. Е, оправих се с няколко разпорвания по пръстите, целунахме се (с животинката, не с колегата) и всеки по пътя си: т.е. щучката във водата, а ние на др. място. ...Цял ден се пекох на слънцето.............за 5 писалки и 1 костур.....голяма греда ударих........Привечер излизайки от водата, едни колеги правейки същото ми казаха че идват вече няколко пъти и все такива мъници ловят......Някой ако има др.впечетления за този водоем, моля да сподели. Снимки има, но не съм ги качвал в сайтове, че после тука и т.н. ..........пък и то снимки на какво ?!?!?! Айде със здраве и НАЗДРАВЕ

Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
- Motorski
- ще става разбирач
Там не е ли забранено да се влиза с лодка?

-
- ще става разбирач
Обадих се току що на Венелин, да разпитам за условията ама ми каза жената, че започват да пускат рибари в 8 часа сутринта. Айде някой който е ходил да потвърди или отрече това та да знам дали да ходя утре изобщо. 8 часа е късно - аз до 10 имам да разпъвам такъми и да подхранвам. Не ми се нрави това.
А и още да питам за Тутраканци. От 2 години никой нищо не е споделял. Отворен ли е за риболов и има ли останала риба. Той ми е като страничен вариант, понеже и бозвелийско е до него.
Тенкю.
А и още да питам за Тутраканци. От 2 години никой нищо не е споделял. Отворен ли е за риболов и има ли останала риба. Той ми е като страничен вариант, понеже и бозвелийско е до него.
Тенкю.
-
- ще става разбирач
Уж на Венелин щях да ходя, ама накрая реших да ида на Николаевка (големия). Като ше е капо поне да е на близо.
6 и 15 бях на язовира. Реших първо да мина през бараката на пазача да му се обадя, пък и да питам за условията.
Слязох от колата запалих цигара и той излезе. Посрещна ме типично по нашенски:
Аз -- Добро утро!
Той -- Ти пък кой си? Ко прайш тука?
Аз -- Еми идвам за риба.
Той -- Няма риба. Не може. Айде тръгвай.
Аз -- Изобщо не може да ловя тъй ли?
Той -- Може! Ама не тука. Е въри отсреща.
Аз -- Аха, хубу отивам.
Той -- И не блъскай вратата на колата.
No comment дето се вика.
Вярно, сигурно съм го събудил човека, ама все пак...
Отидох аз отресща, малко след къщите. Стори ми се добро място - викам тука ще е. От другата страна дето е гората имаше към 10 коли. Много народ. За улова няма много какво да разправям. Спукаха ме раците - на варена суха царевица и протеинови топчета - за 20-30 минути куките ми са голи. Риба няма. Никой нищо не хвана. Хората се разотидоха и в 12 часа и аз си бих камшика. Дойдоха едни колеги до мен. От тях научих, че на Засмяново (големиа) нищо няма.
На връщане минах през рибарниците на Николаевка да разузная, понеже тука във форума никой нищо не казва за тях. На най-долния (най-малкия) - 10лв се плаща, според един колега имало едри таранки. Шаран мнооо рядко. Иначе изглежда перспективен - има доста папур, около който да се търси слука. Отидох и до най-горния басейн (най-големия). Към километър лош път - бивш асфалт, на места кал и урви. Пак 10 лв се плащало, имало шаран, амур и бяла риба. Преди години имаше в двата ръкава папури - сега няма. Много малко хора. С двама колеги се разговорих, те скоро отишли и без особени впечатления от водоема. И те били на засмяново (големия) - също нищо не хванали.
И те така.
6 и 15 бях на язовира. Реших първо да мина през бараката на пазача да му се обадя, пък и да питам за условията.
Слязох от колата запалих цигара и той излезе. Посрещна ме типично по нашенски:
Аз -- Добро утро!
Той -- Ти пък кой си? Ко прайш тука?
Аз -- Еми идвам за риба.
Той -- Няма риба. Не може. Айде тръгвай.
Аз -- Изобщо не може да ловя тъй ли?
Той -- Може! Ама не тука. Е въри отсреща.
Аз -- Аха, хубу отивам.
Той -- И не блъскай вратата на колата.
No comment дето се вика.

Отидох аз отресща, малко след къщите. Стори ми се добро място - викам тука ще е. От другата страна дето е гората имаше към 10 коли. Много народ. За улова няма много какво да разправям. Спукаха ме раците - на варена суха царевица и протеинови топчета - за 20-30 минути куките ми са голи. Риба няма. Никой нищо не хвана. Хората се разотидоха и в 12 часа и аз си бих камшика. Дойдоха едни колеги до мен. От тях научих, че на Засмяново (големиа) нищо няма.
На връщане минах през рибарниците на Николаевка да разузная, понеже тука във форума никой нищо не казва за тях. На най-долния (най-малкия) - 10лв се плаща, според един колега имало едри таранки. Шаран мнооо рядко. Иначе изглежда перспективен - има доста папур, около който да се търси слука. Отидох и до най-горния басейн (най-големия). Към километър лош път - бивш асфалт, на места кал и урви. Пак 10 лв се плащало, имало шаран, амур и бяла риба. Преди години имаше в двата ръкава папури - сега няма. Много малко хора. С двама колеги се разговорих, те скоро отишли и без особени впечатления от водоема. И те били на засмяново (големия) - също нищо не хванали.
И те така.

-
- вече хвърля и на тежко
Да споделя инфо за Любен Каравеловския гьол. Първо от бившето водоемче не е останало и гьол. В момента си е една пресъхваща локва, толкова замърсена, че и живеещите наблизо мангали ги е гнус. Риба за мое учудване, все пак имаше и то доволни количества. Риба, имам предвид таранка с размер до 12см. То и без това друга риба никога е нямало. Все пак се изненадах, че въобще е останало нещо в това толкова изтормозено водно петно. Но "спортуващите" всячески се стараеха да го лишат от рибния му ресурс. Много народ скубе рибетата по непозволени
начини. Сещате се смятам... Абе ако не ви се плаща и ви се хваща само за спорта, може да го посетите. Таранката кълвеше доста стръвно на бял червей и за 2часа имам хванати 30тина риби, не съм ги броил. Пуснах ги обаче, пред слисаните погледи на "спортистите"
!!! Успех на всички!

Аз бях на другия бряг.И там риба няма,около мен изкараха две таранки и нищо друго.Там повече кракът ми няма да стъпи.NikiStoianov написа: Отидох аз отресща, малко след къщите. Стори ми се добро място - викам тука ще е. От другата страна дето е гората имаше към 10 коли. Много народ. За улова няма много какво да разправям. Спукаха ме раците - на варена суха царевица и протеинови топчета - за 20-30 минути куките ми са голи.
И те така.
Последно промяна от veliko69 на Нед Сеп 27, 2009 9:27 pm, променено общо 1 път.
- dim-dim
- научил се да хвърля
Бозвелийско
От сабота от 16ч. до неделя до 16:30ч. само 2 таранки и 1 червеноперка.
Захранка 7 кг. с.царевица и с.грах малко - сварени и накиснати и малко топчета и пилети, захранване с ракетата до тук добре.
После на косам с 2 царевички и повдигач и на топчета няколко вида, пробвах и на хранилка с 1 кука с бял и торен но резултата саштия
и таранка нямаше.Изобшто нито един удар сериозен само 2 таранки по 0.700,0.800гр. на царевичката.
И на Венелин било същтото положение ми каза комшията ,той бил ходил там миналата седмица и капо.
На Калиманци мой приятел е ходил днеска и е изкарал само 5 таранки до обяд щтото имало много вятар и си трагнал по рано.
Това е което знам и нямам идея каде да отида за риба другата сабота и неделя
А за Бозвелийско пазача сабота вечерта като мина каза че след 2 седмици започвали промишления риболов

От сабота от 16ч. до неделя до 16:30ч. само 2 таранки и 1 червеноперка.

Захранка 7 кг. с.царевица и с.грах малко - сварени и накиснати и малко топчета и пилети, захранване с ракетата до тук добре.
После на косам с 2 царевички и повдигач и на топчета няколко вида, пробвах и на хранилка с 1 кука с бял и торен но резултата саштия

И на Венелин било същтото положение ми каза комшията ,той бил ходил там миналата седмица и капо.
На Калиманци мой приятел е ходил днеска и е изкарал само 5 таранки до обяд щтото имало много вятар и си трагнал по рано.
Това е което знам и нямам идея каде да отида за риба другата сабота и неделя

А за Бозвелийско пазача сабота вечерта като мина каза че след 2 седмици започвали промишления риболов

-
- новобранец
Събота към 18:00 бяхме на Засмяно, страната откъм Радево. Захранване с царевица, разни сухи захранки "Пеликан" и още някакви, 30 минути по- късно на едната пръчка звънеца изхвърча, следва теглене, резултат- таранка около 900 гр.NikiStoianov написа: Дойдоха едни колеги до мен. От тях научих, че на Засмяново (големиа) нищо няма.
15 минути по- късно нещо се заигра отново, звънеца не успя да падне, ама резултат- отново такава таранка...последва мълчанието на агнетата за около 2 часа, след което още една реши да се закачи на пружината...на плувка- нищичко, дори не бутва...и след това цяла нощ- само студ, никаква риба (освен една, извадена до брега и изпусната след оплитане с другата пръчка)...сутринта бяхме с надежди поне някой дребосък на плувка...пробвахме и с воблер, ама уви- изглежда рибата и беше толкова студено, колкото и на нас, и не посмя да кълве...към 11 благополучно се оттеглихме от битката...та каквото е било- повече няма да го бъде...

колкото повече- толкова повече, а риба винаги има 

-
- вече хвърля и на тежко
Събота р.Камчия - уклей , кефалчета , каракуди / пипат много леко , ама ги излъгах най-накрая , на жито на плувка / .
Неделя - Пода , рибарника на горското - много каракуда много нещо , малката си начеса крастата , голямо не чукна нищо . Хората имаха шаранчета по 1,2 - 1,5 кг .
Неделя - Пода , рибарника на горското - много каракуда много нещо , малката си начеса крастата , голямо не чукна нищо . Хората имаха шаранчета по 1,2 - 1,5 кг .
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
А това за Камчия до Пода ли е?zorod написа:Събота р.Камчия - уклей , кефалчета , каракуди / пипат много леко , ама ги излъгах най-накрая , на жито на плувка / .
Колега на Любен Каравеловския гьол можем мнооого да спорим дали е имало нещо някога заюото точно този "гьол" някога беще прекрасно язовирче и от него съм се запалил точно ... колкото риба съм хващал там толкова риба несъм хващал през последните 2-3 години .. това е язовира за които наи много ме е яд че го ...... вадили сме по 5-6 шарана по 2,5кг и нагоре за няколко часа ... беше голяма работа навремето .. после оная патка дето гледа патките горе в селото изтрови рибата с някакви препарати и всичко отиде у ряката ... някои го беше взел след това ... беседки .. сенки .. пеики беше направил човека .. грешката му беше че го източи да го чисти и после трудно го напълни .. така де .. зае се да го оправи човека ама се отказа защото просто неможеше да го опрази от мургавелците от селото и като за капак оная пак изтрови рибата и всички виждат резултата
... съжалявам за офтопика ама си ми е тръпка Любен Каравеловския язовир и знам че навремето имаше мнооого риба
даже и въдица ми бяха завлекли в водата там
абе голяма емоция беше 

Колеги незнам какво е башето мнение за Николаевка но аз съм силно възхитен. В неделя сутринта кам 6.45 бяхме там настанихмасе от страната на гората бях ме трима хвърлихме десетина прачки осановно на царевица с различни вкусове.Кам 7.30 имахме един доста силен удар но само толкова малко по касно още един но за сажеление пак нищо.Около 12.00-12.30 доиде човека дето сабира парите между другото беше много любезе . Казани че сме избрали наи хубавото място попита дали сме хванали нещо и каза че отсреща малко по рано са изкарали 8кг.шаран и сутринта един 5кг..Малко след това си тръгна.Тогава си помислих че тоя ни зарибява и ние взел за шаранчета.Около 13.40 единия колега каза да презаредим заштото рибата тръгвала в 14.00 да яде
.В 14.10 ако щете вярва както си стоим и едната камбанка падна на земята тогава колегата си помисли че е някоя заблодена таранка но уви нищо такова оказасе някакво огромно животно след 10 минути борба тоя мутант разви цялата макара скъса чисто нова 0.40 месина и си отиде там от кадето е дошъл .След това преживяване никои неможе даме обеди че николаевка неси засложава . Малко след това хванахме една доста едра таранка и това беше всичко но вапреки капото аз лично останах много доволен

написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И с колко пръчки беше позволено да се лови на Николаевка?