Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
TabE
новобранец
новобранец

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от TabE »

felippemassa написа:И с колко пръчки беше позволено да се лови на Николаевка?
Максимум 3 на човек + 1 телескоп.
Аватар
svetlio86
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от svetlio86 »

Не знам на вас как ви се струва, на Николаевка е ясно,че има риба и това е напълно възможно, но на мен това ми звучи точно, като агитациика за язовира , а и за първо мнение колега е доста съмнително да ти кажа :roll: !!!!
Най си ми е добре,когато съм сред природата :)....................................................За Риба с бутилка бира
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

На Николаевка разрешените въдици са 5 броя. Така ми каза, човек с джипа събиращ таксата.
Туй предното мнение но rado25 за мен си е чиста реклама. Спор няма, язовира държи големи риби, но са малко и определено не могат да се вредят от раците. А това "каза че отсреща малко по рано са изкарали 8кг.шаран и сутринта един 5кг" не знам как съм го пропуснал след като аз бях точно срещу гората.
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

За това какво са изкарали от другата страна немога да гарантирам това са думите на оня с джипа. А аз определено не вярвам на такижа думи казани от човек на които работа таму е да си хвали язовира.Единствено мога да споря за това което се случи на нас
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
ivkoto
новобранец
новобранец

Мнение от ivkoto »

Привет, колеги !
Скоро не съм писал във форума, ама то поради обективни причини има защо - не съм ходил никъде скоро време. А пък и където да отида или капо или няколко таранки от които вече ме е яд дори да ги чистя и затова ги връщам във водата. Та последно ходих на яз. Доброплодно /Варненско/, дата 28.09.2009год отидох около 14.00часа. Подхраних на суха и миризлива царевица. На язовира имаше още пет коли. Колегата до мен си тръгваше като рибовова му от предния ден бе няколко таранки. Пазача ни увери че през почивните дни се изкарало доста количества шаран, като две или три риби били над и около 3-5кг, останалите щапани между 1-1л5кг. До тук добре, ама аслед като подхранихме започна чакането /стърв същата като подхранката, както и две въдици на пружина/. До следващата сутрин на 29.09.2009год едно голямо НИЩО. До нас колегите хранеха с гумени лодки и то обилно както трябва. Резултата при тях - същият като при мен. Вечерта в малките часове са извадили две сулки по 0,500кг на жива рибка. Сутринта заложих едната въдица на торен червей поне нещо да извадя било то и таранка. Та от 08.30ч до към 10.00часа резултата от червея се показа -10-тина тарнаки и две червеноперки. Искам да добавя че таранката наистина е дотао едра около може и кило да има, както и едната червеноперка беше някакъв мутант. На царевицата нищо. До нас извадиха едно шаранче към 1,5кг и това беше до към 13.00часа като прибрах катуна и обратно вкъщи. Та това от мен де надявам се да съм бил полезен.
ivkoto
новобранец
новобранец

Мнение от ivkoto »

Извинявам се за правописа, ама детедо до мен и то се опитва да пише :D . Пропуснах да кажа условията, а те са 15лв на човек, въдици до четири на брой. Дават да се влиза и подхранва с лодка /ако имаш такава/. В язовира си личи че има риба ама....... Също така има и раци, които за мое учудване, вечер не пипаха царевицата. Уловената риба не се заплаща.
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Полезен си много даже. Смятам в събота да го посетя. Естествено в събота ПАК ще вали дъжд. Тъй че може да оставя за неделя. Кажи моля те как е пътя? Асфалт ли е до самия язовир или е черен път? Ако е кал и реша да стигна пеша от асфалта до язовира - колко далече ще остане колата от мен? На протеинови топчета пробва ли и има ли изобщо смисъл от тях там? Дъното тинесто ли е или каменисто?
cecobsl
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cecobsl »

NikiStoianov написа:Полезен си много даже. Смятам в събота да го посетя. Естествено в събота ПАК ще вали дъжд. Тъй че може да оставя за неделя. Кажи моля те как е пътя? Асфалт ли е до самия язовир или е черен път? Ако е кал и реша да стигна пеша от асфалта до язовира - колко далече ще остане колата от мен? На протеинови топчета пробва ли и има ли изобщо смисъл от тях там? Дъното тинесто ли е или каменисто?
Пътя до язовира е черен ,около 5-6 км.и при един дъжд оставаш там!
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Eeeххх ясно. :( Благодаря ти!
Някой да е чувал нещо за рибарниците на Девня - бесейнчетата дето са по пътя към Тръстиково, пък и още някакъв рибарник имало в Девня?
Или зя язовир Дрян до с. Росен (до Генерал Тошево)?
tqnkata
новобранец
новобранец

Мнение от tqnkata »

Цецо,Киселовския го отпиши вече.Д В С са го взели вече и ще забранят риболова.
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от иванко »

За рибарниците в Девня по пътя към Трастиково,със сигурност знам че единият работи.Тази година имах няколко излета там като при някои от тях останах много доволен.Ако имате ден може да си искарате прекрасен излет.Дава толстолоб,шаран и тук таме амур.Това е колеги,наслука.
kirov74
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kirov74 »

иванко написа:За рибарниците в Девня по пътя към Трастиково,със сигурност знам че единият работи.Тази година имах няколко излета там като при някои от тях останах много доволен.Ако имате ден може да си искарате прекрасен излет.Дава толстолоб,шаран и тук таме амур.Това е колеги,наслука.
Можеш ли да ми кажеш как точно се стига до там и какви са условията?Благодаря ти предварително...
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от иванко »

Като влезеш в Девня питаш за базщата на Трансинс.Тя се намира малко преди старите им гробища.Чакай.Значи слизаш от магистралата на отбивката за Девня и караш към града(Девня).Свиваш надясно и минаваш под моста(отгоре ти се пада магистралата).Оттам стигаш до един очукан знак стоп.Пак караш надясно и продължаваш направо докато не стигнеш един мост над р.Девня.(там е и базата наТрансинс)Веднага преди него свиваш вляво,минаваш покрай едни цигански къщи и си там.Дано съм ти бил полезен,много не ме бива в ориентирането,но това е което мога да ти обясня.Успех и пиши за резултатите.
boiskito2000
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от boiskito2000 »

NikiStoianov написа:На Николаевка разрешените въдици са 5 броя. Така ми каза, човек с джипа събиращ таксата.
Туй предното мнение но rado25 за мен си е чиста реклама. Спор няма, язовира държи големи риби, но са малко и определено не могат да се вредят от раците. А това "каза че отсреща малко по рано са изкарали 8кг.шаран и сутринта един 5кг" не знам как съм го пропуснал след като аз бях точно срещу гората.
вие маи наистина не вярватв за шараните а
да имаше един 7 и един 5 кг извадени от мене и баи колйо можи и снимки ако искате гледаите в галерията
solveiko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от solveiko »

Браво колега. Който не вярва да не ходи там :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”