Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

един съвет от шаранджиите във форума
Модератор: sapuna
Re: един съвет от шаранджиите във форума
кажи ми къде да почна да ровя?achocarp написа:Да друже с малко ровене се намиратdonky написа:за 230 лв,нови ли?
Кажи му да иде да се гръмне или да си играе едно маваши на неговите въдици
-
- вече хвърля и на тежко
Не съм много съгласен,че макарата само обира влакноото без хубав аванс на макарата си за никаде!ribolovcho написа:колега здр,искаш съвет,искам да ти дам ,няма нужда от скъпи макари,по принцип пръчката вади рибата,макарата само обира влакното

Не се променят само най-глупавите
- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега извинявй но някога разпъвал ли си над 200м.,хващал ли си риба над 10кг. питам с най-добър тон нежелая да се заяждам. Знам, че както ти така и аз и останалите искаме да дадем правилен съвет на нашия съфорумец та да не ни псува послеribolovcho написа:колега здр,искаш съвет,искам да ти дам ,няма нужда от скъпи макари,по принцип пръчката вади рибата,макарата само обира влакното,аз съм със по евтини макари и ми вършат много добра работа , ето ти линк да видиш мое и да ти харесат,наслука и по големи есенни шарани,http://shop.fishing-mania.com/pics/sk2454-a.jpg

- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Щом си от Софето бягаи в Майсторски риболов, направи малко преговори,пазарлъци и несе срамувай това е пазарната икономика.donky написа:кажи ми къде да почна да ровя?achocarp написа:Да друже с малко ровене се намиратdonky написа:за 230 лв,нови ли?
емблем про там е 360.ако ми направят 130 лв отстъпка ,ще е невероятно
- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
имаш ЛСdonky написа:емблем про там е 360.ако ми направят 130 лв отстъпка ,ще е невероятно
-
- разбира нещата
Да,наистина Дайва не може да се сравнява никоя друга марка!Но определено аз бях пуснал една анкета между точно тази дайва която ти посочи и Cormoran Pro Carp QD
Ето темата и там коментарите и гласовете клонеха към Дайвата!
Обаче един колега има точно такива макари Корморан и каза че аванса е бил перфектен и бил доволен докато други казват че този модел Дайва има проблем с бигела!
Сам си прецени какво ще си вземе и за колко!
Моето мнение е да има много добър аванс и нормална вместимост на шпулата 300-400м-0.35 и висок клас пръчки!
http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.p ... highlight=
Ето темата и там коментарите и гласовете клонеха към Дайвата!
Обаче един колега има точно такива макари Корморан и каза че аванса е бил перфектен и бил доволен докато други казват че този модел Дайва има проблем с бигела!
Сам си прецени какво ще си вземе и за колко!
Моето мнение е да има много добър аванс и нормална вместимост на шпулата 300-400м-0.35 и висок клас пръчки!
http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.p ... highlight=
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Не,че има проблем с бигела,а бигела е КУХ!Не виждам какво това притеснява повечето колеги,но според мен не е от значение ако човек се грижи за такъма си!Сравнение просто е неуместно да се прави.Минах през три модела Корморани - 3Аi6000 , 5Ai8000 и 10PI6000 Big BOSS!Единствената разлика между трите модела беше в цената.Приликите обаче - ясно изразен дисбаланс на шпулата,неравномерно наредено влакно и постоянни проблеми с четките.Същите ги има и при малките братчета от feeder-mach сериите!Не ги отричам,но щом все още карам с моите FL-и,значи няма скоро пак да си купя Корморанки!
За Дайви все още не мога да отделя парички,но определено моите ще са Emblem Pro EMP 5000

Дидо,казваш "втори комплект"!Важно е да се съобразиш с това,какъв ти е първият!Ние изказваме мнения,но според потребностите си сам преценяваш от какво имаш нужда!Съобразявайки се с трилемата в началния ти пост и това,че знам любимите ти дестинации бих препоръчал Tica - Scepter GE!Малкото предавателно число е основната харектеристика на "нашите" макари!
Помисли и върху DAIWA Emcast ADVANCED 5000 - старо и изпитано,а втора ръка се намират все още на страхотни цени до около 100лв!
За Дайви все още не мога да отделя парички,но определено моите ще са Emblem Pro EMP 5000

Дидо,казваш "втори комплект"!Важно е да се съобразиш с това,какъв ти е първият!Ние изказваме мнения,но според потребностите си сам преценяваш от какво имаш нужда!Съобразявайки се с трилемата в началния ти пост и това,че знам любимите ти дестинации бих препоръчал Tica - Scepter GE!Малкото предавателно число е основната харектеристика на "нашите" макари!
Помисли и върху DAIWA Emcast ADVANCED 5000 - старо и изпитано,а втора ръка се намират все още на страхотни цени до около 100лв!

Аз лично съм за Тиката /сцептера/
дайвата с кухия бигел е боклук , влакното го прорязва точно накрая 

Митев написа:Аз лично съм за Тиката /сцептера/:

-
- разбира нещата
Е добре ето едно клипче дето я хвалите Тиката-няма лошо!
Успех в избора!
http://www.youtube.com/watch?v=0MXUYI-0 ... re=related

Успех в избора!
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
все пак му предлагат Тика Сцептер ,а не Абис байтрънерcucko написа:Е добре ето едно клипче дето я хвалите Тиката-няма лошо!![]()
Успех в избора!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз съм с Cormoran Pro Carp-QD 10PI 5000, и досега не съм имал никакви проблеми каквито адаша е срещал при 3Аi6000 , 5Ai8000 и 10PI6000 Big BOSS!

Определено макарата си заслужава парите...
Но не мисля че Tica - Scepter GE е по-добра от гореспомената макара....
По въпроса за коя е по-добра Дайвата или Корморана... спор няма
Корморана е евтиният вариант на Дайва 
П.С: За мен има 1 шаранджийска макара и това е Shimano Big Baitrunner LC

Определено макарата си заслужава парите...
Но не мисля че Tica - Scepter GE е по-добра от гореспомената макара....
По въпроса за коя е по-добра Дайвата или Корморана... спор няма

П.С: За мен има 1 шаранджийска макара и това е Shimano Big Baitrunner LC

Най-мразим да ме удря токо, оти не моем да му го върнем!
Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
тиките са в ръцете ми и съм много доволен благодаря на всички колеги които споделиха мнения
може да заключите темата
може да заключите темата
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
-
- и господ не е толокова добър
Да сравняваш корморана с тиката е все едно да сравняваш горепосоченото шимано с тиката.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.