Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЗАРГАН - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: ЗАРГАН - 2009г
и аз да сложа моите 5 стинки...strijok написа:Въпроса е в това, че малко колеги влагат мисъл при обсъждането на предстоящия риболов и искат на готово да им се снася информация. Лошо няма в това да споделиш местата за риболов, но дали ще ти отвърнат със същото на следващия ден, защото не може да бъдеш едновременно на всички места, пък и то рибата не е еднакво нагъсто навсякъде![]()
.
Всички ни гони спортната злоба - кой колко хванал днес, къде е бил, как е ловил с какъв такъм и куп въпроси свързани с това да бъдем преди другите на мястото и с повече хваната риба и ........
Къде изчезна колегиалността, искрената радост, когато видиш колегата до теб да вади риба и още много такива дребни неща, които ни правят ЧОВЕЦИ![]()
Май се отпуснах повечко - НАСЛУКА на всички и да не ми заемете мястото на Агалината утре, че Жечев требе да фани и той
не е точно така колега. след като разгледах прогнозите за вятър/вълна за неделя реших да ходя на Равда. А явно и доста хора още бяха си нашравили същите сметки та се събрахме там около 15 и нагоре човека само на едната буна, последната, точно преди носа на ВИФ ( сегашната НСА ).
Морето спокойно, вълнички леко се плискат в брега, слънцето и то грейна къде 7 и нещо.... абе идилия .... само дето риба йок.Отидохме около 6.30 докъм 8 - нищо от никого. Първото рибе излезе около 8 и то амен, амен голямо колкото червея ( дет казваше един колега - "Помислих, че червея ми си води гадже в работно време"

После отново тихо, повечето оставиха прътите и ей така на лафче, да не маат кат серсеми, пазят силите за по-рибно време.Постоянно прииждаха колеги на разузнаване ама кат ни видяха "идилията" и си биха камшика, навярно акосе вадеше щяхме да станем поне къде 30 човеци

по едно време къде 9 без нещо един колега развали дисциплината - извади един приличен заблуден зарган и пак се почна една суетня с бомбардирането... нищо, отново .
някои пробваха и на блесни - и за тях същото. звънях на четирима познати за които се сетих и таях надежди да са излезли надолу( на Юг) та да разбера как е там, ама всички бяха решили да пасуват.
еми, кат ни омръзна да се препичаме на спокойствие и да дищаме чист въздух се грабнахме да наобиколим наоколо.От северната страна на Несебър - вълни, вятър... На Поморие - същото. Абе поразходихме се и обратно.
Те това е за неделя.
И сега, за какво беше цялото това писание...
мога да разбера колегите които разпитват къде,как,защо и колко. Навярно и те като мен имат само един единствен ден който да отделят на любимото си занимание. И този ден освен това го делим и за семейството, което и то си иска полагащото му се внимание, и за довършване на всички дребни домашни задачки дето край нямат. Затова четейки между редовете и задавайки невинни, и не дотам, въпроси се мъчим да направим "стратегия" та да не си останем само с разходките. То свежия въздух и красивата природа са хубаво нещо, ама туй пусто капо придава един такъв леко горчив привкус на цялата работа.
За съжаление аз не успявам да намеря време и за риболов толкова често колкото ми се иска, затова и повече чета и завиждам ( понякога благородно, понякога съвсем не ) на колеги с всекидневни "репортажи".И затова имам намерение да си признавам всичко, и местата, и резултата .
Успех на всички и наслука!
- ribarshe
- ще става разбирач
Добре дошъл във форума, колегаbuh написа:Здравейте колеги,
за първи път пиша, но да като изчета интересните теми, а нямаше с какво да се похваля

Здравейте, колеги днес ходихме на Равда, за един час от 7.30 до 8.30 нищо, колегите до нас бяха хванали по 3-4 заргана, събота пак там 2 заргана, малки, беше много лошо времето големи вълни, никакви рибари освен нас, бомбарди плуващи 25 гр. и 30 гр. Днес след работа пак!
-
- новобранец
днес с колегата от 8 до 12 на пло4ата на Дружба нищо,от там на Ной пак нищо
от на Фи4оза и там нищо и това беше за днес,утре ако е хубаво времето на поправителен
НАСЛУКА НА ВСИ4КИ 

ето ви и обещаните снимки ма 167 заргана, кофти качество но с това разполага колегата 

целта му е била да провери дали е възможно за един ден да хване 200, както се хвалят някои....

целта му е била да провери дали е възможно за един ден да хване 200, както се хвалят някои....
Днес на вълнолома от 17.20 часа до тъмно - 6 заргана, от които единият 48 см.
-
- учете се от него

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
kade ги хвана тия писалки колега каним се да се разходим до бургас.
-
- учете се от него
Не четеш колега, не четеш - на ЮГ от Бургас 

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Много труден въпрос задаваш колегаkostadin написа:kade ги хвана тия писалки колега каним се да се разходим до бургас.

Браво и като ги гледам хич не са писалки ама след такъв риболов трябва 3 дена спокойствие и силна храна 

При вас на юг
явно морето повече дава
.. тук на север не съм чувал за такива рекорди.. ама то пък как да има при нас като при тези бройки риба не остава
Браво колеги 

Все пак зависи от дозите
на юг доста ги орязват
миналата година бях на синеморец като свършиха моите купих от там и останах без думи
купувал съм и от други места но... от Варна си е най-добре.. Депото е тук а рибата на юг 

-
- новобранец
Колеги, морето около Варна ври от заргана. Миналата седмица имаше дни когато събираха рибата от даляните по три пъти на ден. Но нямам идея дали от температурата на водата или от нещо друго, не ще да дава на въдица. Дано като позахладнее да се отпуши слуката