Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Помощ при избора на неопрен
Модератор: nkolev66
-
- научил се да хвърля
Re: ИЗБОР НА КОСТЮМ (НЕОПРЕН)
Благодаря за съветите!
Почвам да разбирам отде духа вятъра. Само да не се окаже че не е вятърррр.
Тази NAVA от 190 лв ми мяза на женска отдолу. С нея може да ми излезне късмета ако ме набара някой делфин. Недаи си ** пък ако отидем в Турция на риболов с този неопрен - прашка. Но пък има малко по-скъпи модели на NAVA дето изглеждат добре.
Терзо, безкрайна благодарност на за "обръщането"! Днес влезе в сила.
Във връзка с това искам да ви попитам тази закопчалка отдолу не ви ли мачка топките?
Днес пробвах един костюм дето що годе ми стоеше плътно навсякъде, но ТАМ на пакета нещоо...
Вие мачкате ли си топките за да ядете риба?
Освен това не мога д разбера кое е по-добре за вътрешната страна на костюма - гладък или с някакво покритие?
Почвам да разбирам отде духа вятъра. Само да не се окаже че не е вятърррр.
Тази NAVA от 190 лв ми мяза на женска отдолу. С нея може да ми излезне късмета ако ме набара някой делфин. Недаи си ** пък ако отидем в Турция на риболов с този неопрен - прашка. Но пък има малко по-скъпи модели на NAVA дето изглеждат добре.
Терзо, безкрайна благодарност на за "обръщането"! Днес влезе в сила.
Във връзка с това искам да ви попитам тази закопчалка отдолу не ви ли мачка топките?
Днес пробвах един костюм дето що годе ми стоеше плътно навсякъде, но ТАМ на пакета нещоо...

Освен това не мога д разбера кое е по-добре за вътрешната страна на костюма - гладък или с някакво покритие?
Гладък както го наричаш е по добре довери ми се.А за неопрена Нава не си прав аз ползвам такъв и съм много доволен.А по въпроса за т....те ще свикнеш с времето и няма да ти прави впечатление.
-
- научил се да хвърля
Взех си неопренче:).
Сега разбира се ще е полезно ако друг новобранец като мен самия продължи да разисква та да не останат много неизяснени въпроси по темата.
Аз бих се радвал сега да разбера как се потдържа тая "гума". Предполагам почти всички съфорумници имат мнение по въпроса. Колко хубаво би било то да е едно и също.
Неопренчето е сарган, камофлажно е и е 5мм - долнище и горнище. Отвътре е гладко типп...пп... микроо...
Абе не ми мачка топките много - поне.
И как се облича не ми е съвсем ясно. Бих могъл да потърся в нет-а, но вие бихте подбрали по-добри препратки. Усещам, че е лесно да се повреди...
Сега разбира се ще е полезно ако друг новобранец като мен самия продължи да разисква та да не останат много неизяснени въпроси по темата.
Аз бих се радвал сега да разбера как се потдържа тая "гума". Предполагам почти всички съфорумници имат мнение по въпроса. Колко хубаво би било то да е едно и също.

Неопренчето е сарган, камофлажно е и е 5мм - долнище и горнище. Отвътре е гладко типп...пп... микроо...
Абе не ми мачка топките много - поне.
И как се облича не ми е съвсем ясно. Бих могъл да потърся в нет-а, но вие бихте подбрали по-добри препратки. Усещам, че е лесно да се повреди...
Още нещо да допълня - харпунджийските неопрени по правило са от две части, като горната е без цип. Малко по трудно се облича горницата, но и това е въпрос на техника.
Терцо е прав, щом си в София точният човек за теб е бати Влади. Магазина му е в центъра и мисля, че е най-добре зареденият магазин в София. Владо е един от най-добрите харпунджии в БГ и е много наясно с материята, отзивчив е и бъди сигурен, че ще вземеш много добри неща на сносни цени. При него спокойно можеш да пробваш всичко и всякакви съвети да поискаш.
Когато отидеш при него, кажи му, че те изпраща Ватус.
Терцо е прав, щом си в София точният човек за теб е бати Влади. Магазина му е в центъра и мисля, че е най-добре зареденият магазин в София. Владо е един от най-добрите харпунджии в БГ и е много наясно с материята, отзивчив е и бъди сигурен, че ще вземеш много добри неща на сносни цени. При него спокойно можеш да пробваш всичко и всякакви съвети да поискаш.
Когато отидеш при него, кажи му, че те изпраща Ватус.
Никоя риба не е по - важна от живота !
Разбира се че могат да се пробват, обръщат се наопаки и пробваш. В Бургас при Добри, на краставицата че и около нея можеш да намериш Нава.Булти написа:...също ако влиза някой от Видракс също може да напише ...тях ги знам , че влизат в Манията , в крайна сметка нали за това са форумите
Ако ти излезе късмета и с делфина и в Турция трябва да си сигурен само в едно, няма да е от Навата, търси причината другаде4x100срусалка+1бира написа: Тази NAVA от 190 лв ми мяза на женска отдолу. С нея може да ми излезне късмета ако ме набара някой делфин. Недаи си ** пък ако отидем в Турция на риболов с този неопрен - прашка. Но пък има малко по-скъпи модели на NAVA дето изглеждат добре.

Сега по-сериозно. Има си женски кройки Нава има си и мъжки. От камуфлажите са само мъжки. В момента са на промоция до изчерпване на едно количество, след това пак ще си станат на цена 300лв.
Разгледай този албум на харпунисти които ползват Нава неопрен и им е излязъл късмета, но с риба

http://www.vidrax-fishing.com/album/?f= ... _Evolution
The worst day of fishing is better than the best day of working!
http://www.vidrax-fishing.com
http://www.vidrax-fishing.com
е-е-е най-после ве
... Спиър начело изтипосан
...ще търсим ...при Локала са свършили...нямам нищо против и от Добса да купя , само да има подходящ размер...кво става , голямо триене е паднало 

-
- научил се да хвърля

Много исках да си купя NAVA някое моделче, защото вярно май са най-изгодни като цена/качество, но то така се получава при мен, че ще пътуваме в неделя и ако ударя греда в пловдив и в бургас - край с надеждите за тая година. Аз съм зиморничав и дори в топло време ще се издухам на студена вода.
Демек - въдица... Отново...

Взех си вече неопрен - не е най-хубавия за тия пари, но ако няма проблеми ще се спускам с него. Имам още много неща да доизкусуря по екипировката, но то ако всичко ми е 6 риба няма да има. Тия дни ще духа силен вятър така че дано всичко мине безинцидентно. Ако има силни течения няма да влизам, че като незнам мястото не ми се рискува (да излизам на Босфора).

И при Мишел ги има аз от там взех 4 неопрена.
-
- научил се да хвърля
Еей, много благодаря на всички за помощта!
Особено на vatus56 i terzo...
А варна ми е на сърцето
Особено на vatus56 i terzo...
А варна ми е на сърцето
А вав Варна някои да знае каде има Нава?И другия ми вапрос е 5 или 7 мм да си взема като се има предвид,смятам да се гмуркам март,април в тарсене на калканите:)
- Jack Daniels
- разбира нещата
зависи колко си студоупорен
, аз карам не само със 7 мм но и си подлагам по нещо отдолу

Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
- disconnect__
- новобранец
- Обратна връзка:
Във Варна няма да намериш неопрен NAVA
,но всичко останало е налично -чорапи,ръкавици,ножове и тн. 

Човек е: Относително самостоятелна автономно-действаща биоенергична информационна единица.
- ще трябва да си купя очила явноterzo написа:И при Мишел ги има аз от там взех 4 неопрена.

- Jack Daniels
- разбира нещата
има, има, докато има във видракс и при него ще има
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Е аз до Бургас ли трябва да отида че да си купя НАВА, толкова ли няма представители във Варна. То срамота бе, в наи големия Черноморски град да няма. 

Пашата обича смелите.