язовир Сопот

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

a21
новобранец
новобранец

язовир Сопот

Мнение от a21 »

Здравейте, колеги.
Плануваме за другата седмица с приятели да посетим яз. Сопот за 2-3 дена. Аз бях пред 2 дена там, но само за 2 часа. Някой има ли прясно инфо какво излиза там. Става въпрос за района на стената.

Благодаря!
dobrikk
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: язовир Сопот

Мнение от dobrikk »

Ами аз бях там неделя. Точно на стената. Лових на спининг. Излезе по някой костур на блесна и тва е. Повечето рибари бяха с по 2-3 риби. Поне това видях. Ама духаше много вятър през целия ден и имаше вълна. После пообиколихме по заливите ама 1 кефалче и един костур. Провериха ни билетите, което ме зарадва, въпреки че след тва пак излязоха с парашутите. Имаше и шаранджии ама и те си бяха каполети. Доста с лодки също. Тях не ги знам, ама като ги гледах следобяд и те май нямаха с какво да се похвалят. Ми тва е. Успех.
creativ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от creativ »

На този язовир има толкова парашутисти, че стената е като десантна зона. Дано ИАРА се справи по-бързо с тях преди да са заринали цялото дъно със смъртоностни капани.
Мойте наблюдения са, че в района на стената на рибка дава повече костур отколкото на спининг.
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
a21
новобранец
новобранец

Мнение от a21 »

Ами аз доколкото разбрах ИАРА са се активизирали поне за този язовир и дори скоро бил зарибен.
dobrikk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dobrikk »

creativ написа:На този язовир има толкова парашутисти, че стената е като десантна зона. Дано ИАРА се справи по-бързо с тях преди да са заринали цялото дъно със смъртоностни капани.
Мойте наблюдения са, че в района на стената на рибка дава повече костур отколкото на спининг.
Ами честно да ти кажа, ние бяхме двама със спининг и бяхме хванали повече от тези на плувка, но като цяло и моето мнение е такова след разговори с рибари, които срещнахме.
6ef4eto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от 6ef4eto »

Бях в неделя там с един приятел първия залив след стената от страната на кулата уклей на мартеничка излезе доволно двамата 7кг. иска и захранка. Рибите вземаха на дъното лових с директен 6м. плувка 2гр. Дано да съм бил полезен.
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Проведох три успешни и един пълно капо излети на язовира в течение на 10 дни. Лових едри костури на жива рибка. Един път на стената и другите по потъналите мостове. Аз ловях от лодка, а сина и внучката от брега. При мен резултатът бе по 24-27 костура с общо тегло 4.5 и 7.2 кг. Идин път само 4бр., но един от килограм и три по 0.8кг. Рибките бяха по 5-6см. слънчаци, куката № 2 , влакно 0.30. Синът и внучката бяха с 40-50бр. общо но имаше между едрите и ситнеж. Два пъти бяха само с по 5-6 костура по 300-400гр. Те ловяха на леко на 3м дълбочина. За капото си нямам обективна причина. Времето , като по учебник, приятно слънце, ветрец бърчи водата , рибета като акробати и нямах почукване. С лодката обиколих няколко места и все нищо. Оплакваха се и други колеги с лодки. Може би нямах ден и се капотирах за пръв път от 30г. на язовира. Излязоха и дребни сулки по 30см., които си плуват обратно. Преди седмица е хванат 15кг. шаран, за който чух от най-достоверен источник. От брега се лови каракуда, оклей, бели амурчета по килограм, бабушки и шаранчета от кило на горе, като някои "колеги" прибират и зарибителния материял, но си имат проблеми с ИАРА, която често проверява. Дори и нощем! Постоянно вадят мрежи, но се забелязва намалено браконерство с мрежи. В резултат на зарибяванията и контрола язовирът се възражда. :lol:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”