Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Във Балчик ври от ЗАРГАНА
Модератори: emo vasilev, alekst
Във Балчик ври от ЗАРГАНА
От седмица е така и има голям недостиг на червей
уловете на рибарите са фрапиращи - голям кеф
казват че и на болата ( шабленско ) имало многократно повече
но , червиете са голям проблем - то ние тук имаме два магазина
в първия ме пратиха сам да си ги вадя - не че знам как де
а втория чаках час и със записване ги даваха
междо другото пробвх с чорпогащник и на торен - но без резултат
-казват че и на белена скарида удря
уловете на рибарите са фрапиращи - голям кеф
казват че и на болата ( шабленско ) имало многократно повече
но , червиете са голям проблем - то ние тук имаме два магазина
в първия ме пратиха сам да си ги вадя - не че знам как де
а втория чаках час и със записване ги даваха
междо другото пробвх с чорпогащник и на торен - но без резултат
-казват че и на белена скарида удря
Красимир от Балчик
Гледай сега, колега, а и всички други морски риболовци - като няма блатен червей, що не опитате на грозд бели червеи - така гърците скъсаха заргана тази есен около Солун, не виждам защо и при нас да не даде резултат?! Не мислете, че си правя майтап, ами пробвайте, пък после ако искате ме псувайте, ако искате ме черпете 

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1362 оттук го поръчай и ще ти го докарат у вас 

Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Миналата година и аз се набутах с една доза от тия... 10 броя, само че по 15см. Това чудо ходи из водата като змей горянин и вся риба на 100м. околовръст си плю на опашките. Добря, че колегите не се усетиха кой е виновен за каръка имLocal написа:Купувай изкуствен блатен на Berkley Gulp! ... не му мисли ако ще чакаш всеки ден за блатен...

И започвам да подозирам, че все пак ловят риба тоя червоци, ама защо аз трябва да съм рибата

Дака, абе никой не каза дали е пробал на бял червей? Имам една важна лекция утре, иначе бих се дигнал от София още тая вечер с кило бели червеи за към болата. Преди месец гърците ги спукаха зарганите на тая стръв, пък сега що ние не?даката написа:Нещо несе получава с тозиизкуствен червей . Пролета гледах един колега като го пробваше за кефал и резолтата беше нулев.От оригинала по добро няма за момента.

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
па другото ще се оправи!
Днес следобед бях на Почивка. Слаба работа - 5 заргана общо 450 гр.
Докато ги чистих ми хрумна следната гениална мисъл! Дали не могат да се използват за стръв вместо морски червей, дето напоследък го продават 15 бр. за 2 лева вътрешности от риба - стомаси, черва, хайверници и др. с форма подобна на червей. Като здравина червата и хайверниците на заргана ми се видяха доста добри и мисля че ще издържат повече от червея. Утре сутринта мисля да пробвам теорията си.
Някой пробвал ли е такова нещо?
Докато ги чистих ми хрумна следната гениална мисъл! Дали не могат да се използват за стръв вместо морски червей, дето напоследък го продават 15 бр. за 2 лева вътрешности от риба - стомаси, черва, хайверници и др. с форма подобна на червей. Като здравина червата и хайверниците на заргана ми се видяха доста добри и мисля че ще издържат повече от червея. Утре сутринта мисля да пробвам теорията си.
Някой пробвал ли е такова нещо?
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Правилно си се насочил. Въпреки, че този въпрос е разискван и в други теми. Червата от заргана винаги са били добър заместител на червея. Друг добър заместител е и ивица месо и кожа от сребристата част на зарганата, парче от атерина /гюмюш, горчивка/, белена скарида.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
....червото на зарганата разположеното надлъжно и светло на цвят с дължина според големината на рибата и ширина 5...6 мм. става! Пробвал съм го и върви, особено когато е с прясна кръв по него - само дето рибата се съсипва докато се корми - жалка гледка е!Тихомир69 написа:....ми хрумна следната гениална мисъл! Дали не могат да се използват за стръв вместо морски червей, дето напоследък го продават 15 бр. за 2 лева вътрешности от риба - стомаси, черва, хайверници и др. с форма подобна на червей............Някой пробвал ли е такова нещо?
Опитай с червото когато има много риба - пасаж например за да си сигурен, повече не мога да помогна.Всякакви изк. примамки претърпяха адсолютен крах до момента - дори и гумичките на BERCLEY с форма на Морски червей, нищо че са ароматизирани и плуват в "собствен сос" - 16 кинта на вятъра.
Рецептата е следната - 10 дози = 20лв
Яка работа от 7.30 до 18.00ч. = 100на хвърляния
кафе , сандвичи... и т. н. бирички ....лафче = много заргани (цифрите дразнят) + 2 чернокопа(ситни)
Северният Синеморец се нарича Кранево - обичам те мое мило Кранево

Сори Локал4о...сори Бургас, че щях да гостувам, но интуицията ми каза - тръгни на Север

п.с. В Събота сутрин на познато място - магазин, който съм уважавал, ме засилиха, че нямат червеи - техен проблем - когато се притесних за стръвта си наистина насериозно , се размърдах с телефона и след 40 мин. ги имах на място - ама не е в тва проблема...ами в това че ......лъжат нагло .......мам.........им.....! Има дози с червеи под 20 броя даже.... абе замислям се вече като някои приятели - ходят и си вадят сами - и са много доволни...само дето единия ти ден отива в копане...а пък точно тогава дава многото риба морето.
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!