Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Дограма!!!
Модератор: dantho.mihov
Re: Дограма!!!
На кое 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- veselin spasow
- научил се да хвърля
и това е истина и най-добрата дограма калпавия монтаж я превъща в боклук 

за всичко друго съм много изморен
но за риба мога да вися цяял ден...
но за риба мога да вися цяял ден...
- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Oбкова си беше на шуко,както казах имаше представител макар и не германец а австриец.dekata написа:Просто от любопитство да питам.С какви механизми бяха:G.U.,SIGENIA ,MACO
М/у другото тогава бяхме пьрвата фирма в Европа която постави хромникелова фасада ,произведена по порьчка от Шуко.Дори и в момента има снимки в каталога им.
пп.аз сьм само работник в фирмата ,не собственник

пп2.За дьрвото нямам какво да кажа,наистина е наи добрият вьзможен вариант,просто не е за всеки джоб.
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
Точен си.Профилите Шуко си вървят с механизъм Шуко.Само те пробвах
Аз също съм работник и малко началник
Наистина дървото е малко по-скъпо,но цените доста паднаха.Не мога да кажа колко точно,но сме коментирали с моят шеф.

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
гледам че споменавате обков от марките (рото или мако) само искам да споделя че на голфигрищата от 50 000 кв/м дограма сменяха 2пъти обкова отначало беше мако после рото няма как да ви обясня какво значи един камион пълен с (ПРЕКРАСНИТЕ МАРКИ) последно сложиха сиегения и нещата доидоха на себе си.Аз поне не съм работил с по добър обков
6te go mislq
шама спукаш от смях.то на много от нас това ни е работата.ама като ти гледам писанието явно произвеждаш само от алуминий.krasalumin написа:ПВЦ ли е не ми го хвали.Не си даваи парите на вятъра.разрови се за алуминий с 32 мм термо мост.знам какво ти говоря ,това ми е работата.![]()
![]()
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Айде и аз да се уметна ама много скромно с некъф опит от 18 години в бранша ( 6г. на ангария и от 12г. със собственна фирма ) като част от него е извън БГ . Наистина профилът си е важен особенно ако говориме за истински профили в които се влага качествен обков , солидна армировка и се монтира и изработва от хора които наистина са го правили !
Та тъй , лека класификация на профили :
Кьомерлинг - много солиден профил с масивна армировка ( един квадрат от него тежи колкото три такива на Вайс профил примерно ) и на него никой не му слага кофти обков щото може да се размине с това да може да предлага профила в последствие ! Профили с патент във варианта грийн лайн ( за втвърдител на ПВХто се използва калций и цинк вместо олово ) , демек изцяло некарцерогенни , по-дълъг живот на профила , по-голяма еластичност и дуракоустойчивост . Все пак съм длъжен да уметна че Кьомерлинг първи представят ПолиВинилХлорида във версия дограма и тестват продуктите си в различни области - на острови по северните морета , най-замърсените химични области и пр. Недостатъци - по-висока цена , каталожен профил ( нема как да си купиш профилите от БГ ) , нещо от типа Цептер .
Саламандър - почти като Кьомерлинг с разликата че нямат патент за грийн лайн но пък за сметка на това имат патент за дълговечност на цвета . Недостатък - пазарува се от представителите в Ловеч и оттам натам никъф контрол и съответно има много варианти за "побългаряване" .
Шуко - също много добър профил ( тези трите ги слагам като дЪ бест ъф ПВХ ) , огромна индустрия включваща освен ПВХ , алуминий и профили от неръждаема стомана . Недостатък - както се спомена има много ментаци
Познавам дистрибутор на Шуко който от негово име си го произвежда в Турция като сменява само точките над Уто и броят на лъчите в коронката
Малко по-масовите но също много добри немски профили като нито един от тях не се произвежда в Германия са Тисен , Трокал ( подфирма на Кьомерлинг за по-евтина продукция как Стром на Рапала
) , Века и трите са много добри профили ако и да са произведени навън но вече зависи от тези които ги зглабят и съответно монтират какво / що та да нема после ама що !
Към по-горните може да сложиме и Алупласт ( нелош турско / немски профил ) , Рехау - може и да споменават че няма проблем с румънското рециклирано ПВХ ама само аз си знам какви ядове съм брал с него след сваляне на лепенките
Бих заложил повече на горните три
Алпахан - Италианска много качествена ПВХ дограма така и неуспяла да намери ниша в нашият пазар където немчееме
Единствената фирма закупила патента грийн лайн от Кьомерлинг !
Български профили ( съответно те са австрийски и немски ако и да се правят тук ! просто различновременна технология ) . Блик , Вива пласт , Профилинк , Вайс профил . Между четирите издърпвам напред Вива и Профилинк . Още от отварянето на завода Блик с българо / турско участие по австрийски лиценз и технологии имаше ред проблеми . Първо Велизар от българска страна и Плодекс от турска си сдърпаха гащите и се разцепиха като за Велизар остана Блик а Плодекс пуснаха Вайс профил . Тва в един и същ завод с два входа
Оттам натам тръгна една ... Блик като завод със съответните си подфирми производителки се опитваше всячески да съсипе името на продукцията като икономисваше от всичко ! Без метал в профила , тройки стъкла в стъклопакета при това без бутил лепенки и пр. Докато пък фирми купуващи от техните профили ги зглабяха как си трябва и с какво си трябва и задържаха до някъде името на профила . После нови собственици по ред причини и пр. Вайс се опитват да държат ниво ама турци за ръководители на българи се получава манджа с грозде ! За разлика от тях Вива и Профилинк въведоха ред ограничения , правила за изработка , качествен контрол като задържаха добри цени и тяхната продукция я слагам с предпочитания . Бегъл отскок до съседните ни Турция , Румъния , Сърбия , Македония ще ни изненадат с това че доскоро слаганите навсякъде евтини турски профили са изместени от пак евтините но много по-добри за нашите ширини български профили основно на Вива пласт и Профилинк !
Турско ПВХ - много често наричано "менте"
Глюпости на търкалета
Когато решиме да се правиме на знаещи относно нещо би трябвало да сме наясно от какво се състои то
Та в случаят - Поли Винил Хлорида се състои от морска сол , петрол и втвърдители ( основен втвърдител на болшинството е оловото с редки изключения както споменах ) . Та при турската дограма и е малко повечко солта . Туй е нещо което псулютно не вреди при по-топли като при тях атмосверни условия и изцяло покрива Гасударствении и БДС стандартите ама е далеч от ТЮФ примерно . Верно че при нея има чудесии като еднокамерни , три сантиметрови профили в които колеги пропускат да сложат даже и метал
Та тъй ! Обков - най-читави са Г-У / Фюхър , Рото и Сиджения ( и трите в оригинал ) . След тях слагаме Мако и Уйн Хаус . След това останалите .
Извода - ако искаме всичко да ни е точно отделяме повечко парета и си слагаме Кьомерлинг щото там благодарение на изискванията на самият производител се слагат точно определени консумативи и усилители като самият производител си запазва правото да провери дали всичко е сложено и ако не да спре да снабдява с материали съответният подизпълнител .
Оттам натам като се следи по-горе написаното и се търси определен профил се набляга на това не къде е най-евтин а какво ти се предлага със съответният профил
Не друго ами не можеш да очакваш примерно да се оборудваш с Шуко от кварталното гаражче на цена 40% по-ниска от тази която предлагат доказаните производители и в него да има всичкото желязо , обков на Шуко и пр. Та съвета ми е не търсете по принцип най-евтиният вариант на профил с доказано име а се поинтересувайте какво ви предлагат заедно с този профил . Нещо което уметнаха и колегите по-преди мене по темата .
Тва за ся за ПВХто , тия дни ще уметна за алуминият па ако трябва ще включа и дограмите от неръждавейка тип Янсен и пр. ама тва още по-натам
Та тъй , лека класификация на профили :
Кьомерлинг - много солиден профил с масивна армировка ( един квадрат от него тежи колкото три такива на Вайс профил примерно ) и на него никой не му слага кофти обков щото може да се размине с това да може да предлага профила в последствие ! Профили с патент във варианта грийн лайн ( за втвърдител на ПВХто се използва калций и цинк вместо олово ) , демек изцяло некарцерогенни , по-дълъг живот на профила , по-голяма еластичност и дуракоустойчивост . Все пак съм длъжен да уметна че Кьомерлинг първи представят ПолиВинилХлорида във версия дограма и тестват продуктите си в различни области - на острови по северните морета , най-замърсените химични области и пр. Недостатъци - по-висока цена , каталожен профил ( нема как да си купиш профилите от БГ ) , нещо от типа Цептер .
Саламандър - почти като Кьомерлинг с разликата че нямат патент за грийн лайн но пък за сметка на това имат патент за дълговечност на цвета . Недостатък - пазарува се от представителите в Ловеч и оттам натам никъф контрол и съответно има много варианти за "побългаряване" .
Шуко - също много добър профил ( тези трите ги слагам като дЪ бест ъф ПВХ ) , огромна индустрия включваща освен ПВХ , алуминий и профили от неръждаема стомана . Недостатък - както се спомена има много ментаци

Малко по-масовите но също много добри немски профили като нито един от тях не се произвежда в Германия са Тисен , Трокал ( подфирма на Кьомерлинг за по-евтина продукция как Стром на Рапала

Към по-горните може да сложиме и Алупласт ( нелош турско / немски профил ) , Рехау - може и да споменават че няма проблем с румънското рециклирано ПВХ ама само аз си знам какви ядове съм брал с него след сваляне на лепенките

Алпахан - Италианска много качествена ПВХ дограма така и неуспяла да намери ниша в нашият пазар където немчееме

Български профили ( съответно те са австрийски и немски ако и да се правят тук ! просто различновременна технология ) . Блик , Вива пласт , Профилинк , Вайс профил . Между четирите издърпвам напред Вива и Профилинк . Още от отварянето на завода Блик с българо / турско участие по австрийски лиценз и технологии имаше ред проблеми . Първо Велизар от българска страна и Плодекс от турска си сдърпаха гащите и се разцепиха като за Велизар остана Блик а Плодекс пуснаха Вайс профил . Тва в един и същ завод с два входа

Турско ПВХ - много често наричано "менте"

Та тъй ! Обков - най-читави са Г-У / Фюхър , Рото и Сиджения ( и трите в оригинал ) . След тях слагаме Мако и Уйн Хаус . След това останалите .
Извода - ако искаме всичко да ни е точно отделяме повечко парета и си слагаме Кьомерлинг щото там благодарение на изискванията на самият производител се слагат точно определени консумативи и усилители като самият производител си запазва правото да провери дали всичко е сложено и ако не да спре да снабдява с материали съответният подизпълнител .
Оттам натам като се следи по-горе написаното и се търси определен профил се набляга на това не къде е най-евтин а какво ти се предлага със съответният профил

Тва за ся за ПВХто , тия дни ще уметна за алуминият па ако трябва ще включа и дограмите от неръждавейка тип Янсен и пр. ама тва още по-натам

Последно промяна от Павел Иванов на Нед Окт 04, 2009 9:56 am, променено общо 1 път.
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Крайно време беше да се включиш
Я кажи за точките и чертичките при Шукото,че съм пряко заинтересован

- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Павел Иванов написа:дограмите от неръждавейка тип Янсен

От pvc до Jansen ,е малко като до Варна през Торонто

А иначе с тези пичове Алу Кьониг Щал,работим от доста време.
За тях или добро или нищо

На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
-
- новобранец
Наи-готина е дограмата на Васима !
Павка,моята я правиха тези момци http://www.alu-plastbg.com/bg/content/w ... html.Става дума за CORONA CT 70 RL на SCHÜCO - заоблено крило.Дали е истинска,не че вече има някакво значение 

Последно промяна от dekata на Чет Окт 01, 2009 8:38 pm, променено общо 1 път.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Давиде , както обикновено си способен с един единствен пост да разкриеш безмислието на която и да било тема .
Дека , Алупласт са си фирма с традиции и предлаганото от тях Шуко си се прави както трябва и е каквото трябва ! Кофтито е че последно време наблягат на чисто турският вариант на профилите Алупласт на база атакуване нискобюджетният пазар , в което лошо няма , но пък за сметка на това и него го правят наистина както трябва и се получава добър продукт на ниска цена
Дека , Алупласт са си фирма с традиции и предлаганото от тях Шуко си се прави както трябва и е каквото трябва ! Кофтито е че последно време наблягат на чисто турският вариант на профилите Алупласт на база атакуване нискобюджетният пазар , в което лошо няма , но пък за сметка на това и него го правят наистина както трябва и се получава добър продукт на ниска цена

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
Ок.Ще си легна спокоен 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз постъпих така ,гепих едни отдавна забравено /заделени за шеф профили Алупласт многокамерни, не турски ,чаркове ГУ, дръжки Хопи ,побърках един комшия докато ми направи всяко по мой размер ,по негови думи-Човече ти си луд ,ще увисне .............няма дограма с такива крила..............дрън!дрън! накрая щях да бия монтажниците ,изгоних ги и сам си я монтирах
,шибнах едно тарикатски виолетово КА ,лятото си е ад без трансперантите ,ма зимата по гащи и без климатика
, единственния проблем който имах , бяха гадните лепенки ,10 години профила е седял кво да очаквам! А сега ми е гот ,ако искам мога и роял да вкарам в апартамента или малка яхта
ААААААААААААААААААА ако си Практик, вземи си алуминиева ,ако закъсаш винаги може да я шитнеш на вторични
,но пък ние можем да горим наще ,омешано с тиков паркет в средата на хола и полято с АРМАНЯК ,знаеш ли как топли
!

ААААААААААААААААААА ако си Практик, вземи си алуминиева ,ако закъсаш винаги може да я шитнеш на вторични

-
- вече хвърля и на тежко
колега ако не разполагаш сас средства слагай ПВЦ, имаш ли пари 11600 на Алумил,изработена на ъглонабивна машина с лепилата и всички уплатнения,имаи предвид ,че профила е 10 % от дограмата затова обърни голямо внимание на стъклопакета като пример ти давам : енерджи 6 мм- бяло 4мм- бяло 4 мм ,обков МАКО има специално разработен за този профил