Законно ли е

Модератор: sapuna

Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Законно ли е

Мнение от asini »

Днес както си сменях каналите на телевизора и хоп по френската програма точно хващам как е клъвнал сом-на един прът забит от брега с четалче разпускач с капронови или там някъкви други поводи-по късно разбрах че го вкарват с лодка и седи ПРЕЗ НОЩТА-та въпроса ми е може ли такъв монтаж да се използва за шаран през нощта, то това според мен играе роля на капан- дали е бракониерство!
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

Колега във Франция законите за риболова и аквакултурите са много страшни в това бъди сигурен.Но щом се излъчва по националният им канал за лов и риболов значи е законно да се исползва този метод на риболов.Ти не вредиш на рибата и околните организми по никакъв начин.То въдицата не е ли капан!!Все пак става въпрос за надлъгване.Който е по изобретателен в случая.
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от asini »

Благодаря колега!
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

само у нас законите са ОБРАТНИ като ЗАКОНОТВОРЦИТЕ :wink:
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
DOC
новобранец
новобранец

Мнение от DOC »

У нас този метод е незаконен, въпреки, че се използва - в Кресна и по дефилето връзват въпросния капан за дебел върбов клон над водата, който играе ролята на амортисьор. Ходят сутрин да проверяват. В края на краищата, това не може да се смята за риболов, а начин за набавяне на риба. Във въпросното предаване човекът казваше, че зарежда със сом крайбрежните ресторанти, изкупуват му ги живи. Явно има някакъв лиценз.
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

Някои хора пък набиват рокселово желязо в земята и с ластично въже,да обира опъна на рибата.Методи много ама все сме в батака с тях.
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

DOC написа:У нас този метод е незаконен, въпреки, че се използва - в Кресна и по дефилето връзват въпросния капан за дебел върбов клон над водата, който играе ролята на амортисьор. Ходят сутрин да проверяват. В края на краищата, това не може да се смята за риболов, а начин за набавяне на риба. Във въпросното предаване човекът казваше, че зарежда със сом крайбрежните ресторанти, изкупуват му ги живи. Явно има някакъв лиценз.
Да , намене ми се случи преди две седмици, отивам на Дунава за риба, и гледам на един върбов клон вързан някакъв капрон, нямах си и напредстава какво е, помислих си че пак е някой винтер или нещо такова, и го извадих а там имаше една голяма кука и едно врабче закачено на куката.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

нарича се : ТЕК ....и е на клон...вместо на пръчка....всъщност има ли значение каква е пръчката и присъства ли рибаря ???....ми ако си си заебал тоягата пред палатката и хъркаш ??? не е ли все тая ??? или ако си за гъбки ??? :lol: :lol: :lol:

не е ли врата в закона тоя вид риболов ???....щом не е забранен...какво остава да е?????

а и е с една кука и една пръчка(ми ако въдицата ти е бамбукова)макар и тя...лескова....или акациева :lol: :lol: :lol:

нищо незаконно няма !
Господ може всичко чада мой !
ribolovec7
новобранец
новобранец

Мнение от ribolovec7 »

колеги аз го знам това нещо като дизии,така ми го обясниха.наслука.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

бъркаш с дюзен !!! пак е еденична кука...но за сомски риболов...по различно е :idea:
damapika
новобранец
новобранец

Мнение от damapika »

това, че е пуснато по телевизията не го прави по-малко законно или не. Ето едно примерче от родната деиствителност: Едно българско родно риболовно предаване "еталон за подражание" излъчи как водещия и един негов авер имаха успешен риболов на пъстърва. До тук всичко е екстра, само да не бяха прибрали двете кофички с рибета, а това че са го излъчили не означава, че е законно. В следващото предаване същите "риболовци" бяха на риболов по дунав, ако някои незнае на какво му се вика месарсво да поиска запис от предаването (справка при отеца). Може и в по-следващото предаване да е имало нещо поучително, но аз незнам, просто спрях да го гледам. Неприятното е, че същите хора искат (имат претенций) да са еталон за подражание и да определят тенденций за развитие на риболова у нас.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?t=5126&start=15

тук съм отговорил....няма да го правя пак.... :idea:
те ти цитат :
отец Ми Го Нафърфорий написа:хахахахах...прав си и то мноо прав ! майката му е в редовното зарибяване....всяка годинка, и подържане на високо ниво на водите пролет когато хайвера е хвърлен, а не във риба назад...от това никой не печели...

аре сеа западняшки глупости....ма никой не казва че те сладководна риба не ядат нали ???????

е за тва я пускат....:idea:

я дай на чужденец сладководна да яде...скендала е огромен !!!

така че Бриджитките и Грийновете да го духат ! :twisted:

дедото ти връщал ли я...па риба имало тогава бол нали ??? :idea:

шо така бе Миме :lol:
прочети го внимателно...

ще си я зимат рибата...да !....имат право !

а дали ти харесва или не...

и ако си малко по светната щеше да знаеш че уловена пастърва не се връща никога назад!!!

а защо ли...тва ли се чудиш ???...ами има още да се учиш...ще разбереш и защо :lol: :lol: :lol: но явно си отсъствала на предишни предавания в който е обяснявано...те камбаните не бият по 2 пъти за глухите...сори !

или може би зависта от улова им проговаря в теб ??? :lol: :lol: :lol:

дай да обесиме ловците тогава а??? или да им сменим пушките с фотоапарати :lol: :lol: :lol:

тоя спорт се нарича :

рибоЛОВ ...не рибоПУСКАНЕ....знаеш ли кво значи това ??? :idea:

и аре да не си прокарвате скапаните западняшки виждания в Бг става ли ??? щото и риба като тях сладководна не трябва да ядете...ма го прайте нали ???? :lol: :lol: :lol:
damapika
новобранец
новобранец

Мнение от damapika »

дали ще пуска рибата или не е личен избор на всеки, спазването на закона е задължително ( това е относно дали двама души имат право да задържат две кофи с пъстерва). Относно дали има смисъл да се пуска уловена пъстърва питаи специалиста по ловене на пъстърва с естествена стръв които е канен многократно във въпросното предаване и всеки път обяснява как я лови, без да я нарани и след това я пуска, и няма никакви проблеми за рибата.
damapika
новобранец
новобранец

Мнение от damapika »

Искам да кажа също така, че не се заяждам и предишните ми два поста да не се приемат по този начин.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

не става въпрос за заяждане...а за уточнение :idea: няма кво да питам специалиста канен в предаването...

познавам ги много такива набедени специалисти :lol: :lol: :lol:

дай да чупим контрите за да не мре пастървата :idea: нали ??? :lol: :lol: :lol:

тва на мен ли го каза????????????????

ами да мре бе това и работата....има нова...хищника се въди здраво...кво се плашиш ???

2 кофи..могли хванали...това е ! закона би трябвало да се промени, а не улова драга :idea:

тротуари м/у блоковете се правят на мяястото на утъпканите пътеки!

не искам да налагат тъпи закони защитаващи интереса на тъпата им недомислена структура...а да създават такива като в бялото свят :lol: :lol: :lol:

искаш ли примери ???????????????????

аи ходи за михалца в бг...да те видя как ще стане съгласно закона...хайде де ? ай ходи на нощен риболов както в европа ??? ...ще идеш ма друг път

и знаеш ли що така е създаден закона..да брани простотията на администрацията...липса на контролни средства за ноща...нови щатни еденици....несъобразяване с биолози и ихтиолози относно хранителния режим на михалцата итн

да не говорим дали трябва да си с билет на гьола или не???

може би незнаеш че в приложението на закона има умишлен пропуск...ясно пише че не си длъжна да го носиш :lol: :lol: :lol:

искаш ли още ???

а знаеш ли че именно това предаване първо започна да прокламира за пускане на рибата обратно ? не вероятно нали ?

е вече знай... :lol: :lol: :lol: дотук има над 360 излъчвания...ти колко от тях гледа за 7 години за да критикуваш ???

или видяли недовидяли ..чули недочули...юруш по български да критикуваме...

как мислиш инициативата за залавяне на бракониерите чия е...твоя ли ? :lol: :lol: :lol:

искаш ли още ???

щом са преценили че тая риба не е за връщане...значи не е!!! не си била там, не знаеш ситуацията...не можеш да коментираш случая...това е !

а и хората искат предавания с улов нали, а не кухи такива...без слука :idea:

идея си нямаш това предаване колко битки е провело с хиляди инстанций за да е риболова това което е днес...ма как и да е :?
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”