За хората,без които неможем !!!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

За хората,без които неможем !!!

Мнение от krokibg »

Понеже,( за да не спамя в темата на колегата Нардф,пускам тази )постоянно някой от нас има проблеми я с компа,я с некой телевизор или друга електронна гад,нека да си кажем тук кой-какви проблеми е имал с разни измислени фирми,които ни дръгнат като ни лъжат че еди коя си част на компа е развалена и може само да се замени с нова.Темата ми е отговора на това,защо се афектирах от писаното в темата на НОРДФ и нелепите съвети които му се дават там.

Вчера си закарах компа да го тестват в една Пловдивска фирма,които са ми познати.Отивам аз и обяснявам че когато компа го натоваря,веднага директно исключва.Нито се рестартира,нито има вируси/защото в повечето случаи,виресите го рестартират/а сега,директно исключва.Започваме тестовете,като аз взимам дейно участие в тестовете и чак съвети давам :lol: :lol: :lol: Започна се,видеоката,процесор,дънна платка,като всяко едно се отхвърля едно по-едно за да видим от къде идва проблема.Ровичкане,тестове,замяна на всеки един компонент от системата за да се види къде е проблема.Те,миндилите през цялото време са знаели къде и какво да направят но се моткат и гледали да ме исчукат и да вземат 130лв.След всички направени тестове и проверки,излезе че процесора се бъзика и компа исключва заради него.Температурата я показва 60градуса и в БИОСА не е зададено да се исключва на тази температура.Заключенито на миндилите беше - ПРОЦЕСОР 130лв.Е,какво ти разбирам аз от процесори и тем подобни,но на въпроса ми към "майстора" аджеба,какво може да му е на този процесор,отговора беше - ДЕФЕКТ :lol: Абе викам,аланкоулу,какъв дефект може да има,като компютъра си включва,зарежда си операционната система,работи си нормално и само ако го натоваря с някоя тежка игра,тогава се исключва.Процесора или работи или НЕ !!!Отивам аз до техния магазин през една пресечка и уж имаше процесор а като отидох,излезе че няма като моя та човека в офиса ми предложи да свали неговия процесор АМД,който бил специален-Бляк едишън и тям подобни, и ми го давал само срещу сумата от 126лв,само 4 лв под цената на чисто новия,който уж ми викаха иди го вземи от там а като отидох го нямаше.Аз немога да ровя из магазина,и вече като загубих достатъчно време да тесваме и умуваме къде е проблема/от 13:00 до 17:00 часа тестове/вече напълно се убедих че ме връткат и се обадих на Ксено в техния офис а той ми вика да отивам веднага там и да не купувам нищо.Затварям си компа,натоварвам се в колата и право при Васко.Човека без никакви тестове,само въз основа на моите обяснения какво сме правили и какво стана,отиде и извади една нова перка с радяторче за охлаждането на процесори и след две минути,само срещу 15 лв,компютъра тръгна и заработи като часовник.Тестове,качване на по нова версия на БИОСА и още няколко дреболийки,нещата се оправиха,като през това време си пиех кафето,черпиха ме бонбони и си говорихме за риби.Целия офис са рибари :lol: :lol: Всичко това го пиша за да обясня на колегите от темата на Нордф от Мадрид със СОНИТО Тринитрон,че няма кой да му каже по телефона какво да напарави,за да си реши проблема.Или някой от нас му дава точна и акуратна насока,или просто да не си правим проветрение на устите.Хората по тези офиси са такива миндили че ако им паднем,направо ни правят дисекция,като за целта си вкарват ръката до лакъта в задниците ни :lol: :lol: :lol: Това нещо,някой да ти го обясни по телефона,може да го направи само приятел и никой друг,освен ако по погрешка в този офис дето гокарате да звъни,случайно не е назначена на работа Майка Тереза :lol: :lol: :lol:
Последно промяна от krokibg на Пет Окт 09, 2009 9:39 am, променено общо 1 път.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
PREDATORst
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: За хората,без които няма да сме в нета !!!

Мнение от PREDATORst »

Баси кши измамници има!
Ми всеки който малко се е занимавал с компютри ще ти каже че или процесора грее и не се охлажда или има избили кондензатори в захранването.
Видео карта да изключва конпа сефте го чувам.
А и ти готин що не пусна тема!?
От участниците във форума все някой щеше да каже де е проблема
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Хах.. с абсолютно същите симптоми фирменото хакер направи почти идентични операции.Смяна на вентилатор и добавяне на допълнителен нов в кутията (за по добра циркулация на въздуха) и нещата заспаха
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:.Хората по тези офиси са такива миндили че ако им паднем,направо ни правят дисекция,като за целта си вкарват ръката до лакъта в задниците ни :lol: :lol: :l :lol: :lol: :lol:
че се и ОБИЖДАТ,като видят,че донякьде чаткаш и не ти миинават тьпи номера :mrgreen: напр(няма общо баш с техника,но е в тоя контекст) преди три дена викнах един дьрводелец да ми оправи едни мебели, не,че не мога аз,ама е бати тегавата работа и си мислех,че като разбира може бьрзо да я свьрши..човека ми каза "ми купи си ново еди кво си,ново другокво си....и аз ще ти го сглобя" :D ааа,викам-ами мерси за сьвета ама като си купя НОВО едикво си аз и сам мога да завия двайстина болта..такива ми ти работи-жестоко мразя да ме мислят за бальк :idea: случаи много-както каза кроки-ей заради това в бг всички се правим на разбирачи и майстори-щото на никой нямаме доверие и т о с ПЬЛНО право.пьк да не споменавам разни "фирмени" сервизи за автомобили и техники-светьл пример ще ми остане как в технополис дадох една камера за ремонт(закупена от вьпросния маркет) и след като си я получих бяха сменили батерията с неква стара-колкото да изкара десет мин,преди да загрея....ама чичи си беше предвидливо записал номера и що да види?не е сьщияяя :finga: ама оди се разправяй после....а не е евтина-80-100лв е-по добре си купя нова камера...тая ей така си седи в един долап-бе поврьща ми се от нещастници,дребни душички и измекяри.за сьжаление това е положението-нямат изтребване-като хлебарките са.....
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

Рецесия, криза , какво да се прави :)
Служителя си докарва извънредни щото явно работодателя дава малко ..........
:)
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Бат Марче..пак леко в страни от темата.
На гости на един приятел в германия съм.Бългаче е момчето , но от много време живее там и е приел техния манталитет (до някъде)
Разваля му се един ключ на лампа .Аз хич не разбирам от тоци ама чак с това щях да се справя.Викам -Дай да ти го оправя.
-А..не!Аз мога да си го оправя , но ще извикаме електротехник!
-Е..защо?...
-Ами и той трябва да яде! :roll: :roll: :roll:
Та така.Лошото е , че при нас манталитета на "Прецакване" и "Надцакване" трудно ще се промени (двустранно)
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Първо ми загубиха няколко ценни часа,защото бях слязъл да свърша няколко неща в Пловдив.Второ,какво им костваше да ми сложи нов вентилатор,да ми вземе 15лв за него и 5 лв за поставянето :evil: :evil: :evil: Нямаше да загуби моето време,нямаше да губи и неговото.За 10 минути щяхме да се разделим като приятели а сега ме загубиха като такъв.Никога повече няма да ходя там,освен ако не реша да им върна жеста който се опитаха да ми направят :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Можех и все още мога да направя някоя простотия но неми се занимава,нямам време за идиотщини и се надявам да не ми влезнат други мисли в главата.На дали има човек от нас,който да не е имал проблем с хората от които зависим.Лошото е че точно за това се въсползват и ни чукат или се опитват.Има коректни такива,които нямат време за губене и действат като часовници за да могат повече хора да обслужат.Ти седиш там,идва друг клиент,заебава твоята машина и почва чуждата,направо да го утрепеш като куче.Много мъка и простотия има в тази държава бе,няма ли кой да пусне от високо малко напалм и да приключваме :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :wink:

Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Pavkata 1977

Мнение от Pavkata 1977 »

Любо и аз съм си патил от "баш майстори" и затова от 5 години двата компа и лаптопа се пипат само от един човек,защото нямам никакви проблеми,а и когато има нещо има кой да държа отговорен и респективно той го отстранява за своя сметка!Иначе няма оправия:"това трябва да се смени,кой ти е сложил това дъно,кой ти е качил тоя скапан Уиндолс..." и се получава едно прехвърляне на топката и едни безмислени разходи,от които ум да ти зайде!
Между другото по същия начин съм и с автомонтьорите-ходя само при един човек,който ми прави всички ремонти и съответно си носи отговорностите!
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Айде и аз да кривна от темата.
Амтомонтьори.

Закарах си колата да ми сменят масла, филтри и свещи в един сервиз, който ми препоръчаха. Оставих я там и се прибрах. След два часа си я вземам - всичко готово. На другия ден брат ми усети, че мерише на бензин около колата. Гледаме отдолу - резервоара овлажнен целия и на редки интервали - капе. Следващата сутрин - сух, отивам до работа (10км) - пак влажен и пак капе. Значи тече само като се подава гориво. Викам си маркуч некой - я да ида пак при тея майстори, да не взема да се взривя :D
Отивам аз, ама тоя път седя там и чакам да стане. Идва по едно време майстора и ми носи капачката на бензиновата помпа и ми обяснява: "От бензиновата помпа е. Ей тая тръбичка счупената (твърда пластмасова тръбичка към 8мм широка и 2см висока, предполагам от там излиза бензина)" беше пукната. Аз уж да я оправя, пък тя се счупи. Ще трябва нова капачка да сложиме." Айде 50лв за цялата работа. То хубу ама аз не я видях тръбичката пукната, аз я видях вече счупена. И не мога да си обясня как ще се пукне, след като бензиновата помпа ми е под задната седалка, а там никога никой не сяда. Не виждам какъв зор ще види такава дебела пластмаса, та да се спука от самосебе си.

Та така. Не съм 100% сигурен, че те са я счупили като ся сменяли маслото, но ми се струва доста вероятно. От тогава колата си в сервизи не я оставям, стоя при тях докато стане. :wink:
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:какво им костваше да ми сложи нов вентилатор,да ми вземе 15лв за него и 5 лв за поставянето
Пробват бе "ако мине"нали се сещаш за оня виц с сервитьора :lol:
-водка 2лв
-салата3лв
-еди ко си ..лв.
-ако мине 5лв.
Сервитьорче кво е туй "ако мине"???
-Е не мина :evil: :evil:
АМД са извесни с по-високата си температура!Искат си и хубава паста и добър радиатор и вентилатор.60 градуса ненатоварен е към предела му.Да и в зависимост от конфигурацията и дъното може в биоса да се зададе при каква температура да се изключва,за да се предпази процесора.Според мен стабилно АМД ненатоварен трябва да работи максимум до 45градуса.Аз ползвам Еверест,знам,че има и по-хубави и силни програми,но за тези конфигурации които правя ми стига.А захранването колко вата е,дали 350 или 400 или друго примерно не е толкова важно .Важно е по-скоро ампеража който дава при различните напрежения.Така,че едно 300 ватово,може да работи по-стабилно от едно 400 ватово :!:
А сега де? :roll:
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Закарах си фотоапарата на ремонт,оставих го и ми казаха,че до няколко дена ще се обадят с информация.Минаха 15 дена,никакво обаждане.Позвъних им аз,още не го бяха прегледали.Минаха още 15 дена,отново не го бяха прегледали.Общо ги чаках около 2 месеца,за да ми видят какъв е проблема на апарата и може ли да се оправи.Накрая ми казаха,че от него нищо не става,и всичко това за толкова време.:roll: И всичко това в уж реномиран сервиз.Не казвам,че всички сервизи са така,но на някои места ,обслужването е под всякакво ниво. :roll:
TICA FAN
Аватар
PREDATORst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от PREDATORst »

NikiStoianov написа:Айде и аз да кривна от темата.
Амтомонтьори.

Закарах си колата да ми сменят масла, филтри и свещи в един сервиз, който ми препоръчаха. Оставих я там и се прибрах. След два часа си я вземам - всичко готово. На другия ден брат ми усети, че мерише на бензин около колата. Гледаме отдолу - резервоара овлажнен целия и на редки интервали - капе. Следващата сутрин - сух, отивам до работа (10км) - пак влажен и пак капе. Значи тече само като се подава гориво. Викам си маркуч некой - я да ида пак при тея майстори, да не взема да се взривя :D
Отивам аз, ама тоя път седя там и чакам да стане. Идва по едно време майстора и ми носи капачката на бензиновата помпа и ми обяснява: "От бензиновата помпа е. Ей тая тръбичка счупената (твърда пластмасова тръбичка към 8мм широка и 2см висока, предполагам от там излиза бензина)" беше пукната. Аз уж да я оправя, пък тя се счупи. Ще трябва нова капачка да сложиме." Айде 50лв за цялата работа. То хубу ама аз не я видях тръбичката пукната, аз я видях вече счупена. И не мога да си обясня как ще се пукне, след като бензиновата помпа ми е под задната седалка, а там никога никой не сяда. Не виждам какъв зор ще види такава дебела пластмаса, та да се спука от самосебе си.

Та така. Не съм 100% сигурен, че те са я счупили като ся сменяли маслото, но ми се струва доста вероятно. От тогава колата си в сервизи не я оставям, стоя при тях докато стане. :wink:
Според мен като са сменяли горивния филтър са счупили капачката
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Моряка написа:
Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:какво им костваше да ми сложи нов вентилатор,да ми вземе 15лв за него и 5 лв за поставянето
Пробват бе "ако мине"нали се сещаш за оня виц с сервитьора :lol:
-водка 2лв
-салата3лв
-еди ко си ..лв.
-ако мине 5лв.
Сервитьорче кво е туй "ако мине"???
-Е не мина :evil: :evil:
АМД са извесни с по-високата си температура!Искат си и хубава паста и добър радиатор и вентилатор.60 градуса ненатоварен е към предела му.Да и в зависимост от конфигурацията и дъното може в биоса да се зададе при каква температура да се изключва,за да се предпази процесора.Според мен стабилно АМД ненатоварен трябва да работи максимум до 45градуса.Аз ползвам Еверест,знам,че има и по-хубави и силни програми,но за тези конфигурации които правя ми стига.А захранването колко вата е,дали 350 или 400 или друго примерно не е толкова важно .Важно е по-скоро ампеража който дава при различните напрежения.Така,че едно 300 ватово,може да работи по-стабилно от едно 400 ватово :!:

Ванка,аз съм маймуна и преди това си прегледах Биоса а температурата ми показваше 60 градуса при нормално работещ компютър.Пусна ли обаче една игра и веднага до десет минути исключва.Проверката първо се почна от захранването,което е чисто ново и е 350вата.Смяна на видео картата,която предния ден сложих и се усъмнихме че може тя да прави проблеми в системата.Смяна на захранването,като включихме друго 400вата без да разглобяваме старото.Проблема не беше от захранването.Смяна на видео картата с друга по-мощна,пак проблем.Разглобихме и свалихме процесора като сложихме друг от един компютър и машината тръгна и мина всички тестове.Разбрасе че има проблем от към процесора и онези веднага тръгнаха не да сменят вентилатора с по-мощен а направо ми искараха повреда в процесора.Сега процесора ми работи в това положение при 40-42 градуса а при пускане на игра отива максимум до 45-50 градуса.Аз съм убеден че са знаели още от самото начало какъв е проблема но се опитваха през цялото време да ме качат на пързалката.Е,номера нестана и ако беше станал,щяха да си вземат 130лв и аз понеже няма какво да го правя този шибан процесор и като са казали че е развален,щях да го оставя,да не си го слагяв на витрината в къщи.И така,от едно незнание,щяха да си извадят още 130лв от моя процесор,на който изобщо си му няма нищо.Така че,тази тема съм я пуснал за това,колегите да знаят че неможе да разчитат на коректност от страна на някои фирми и нека си имат едно наум и да не се подвеждат а да търсят начин да проверят на няколко места и да са сигурни че не ги мамят.Аз обаче,вместо да ида направо при Васката и да си свърша работата бързо,отидох до тези миндили защото бях на две преки от сервиза им и понеже трябва да мина през целия град за да ида до Васко,реших че ще си оправя проблема при тези пичове.абе,внимавайте и няма да ви качват на магаренцето :lol: :lol: :lol:

Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа: Ванка,аз съм маймуна и преди това си прегледах Биоса а температурата ми показваше 60 градуса при нормално работещ компютър
Биоса не винаги показва точната температура,но разлика да има от не повече от 3-4 градуса,трябвало е от там да почнеш.Радиатора го мия от прахоляка и суша,вентилатора,махам капачката под лепенката и смазвам,временно,но за бързо помага,докато не намеря нов.Важното,че е станала работата без набутване!Нека продължи темата,каквото знаем ще помагаме,каквото не знаем ще питаме :smt023
А сега де? :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”