Масло за двутактов ДВГ

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
BACHO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Масло за двутактов ДВГ

Мнение от BACHO »

Здравейте колеги с двутактови машини,нека тук споделим кой какво масло ползва за двутактовите машини и цени на които взимате маслата мисля че щ
е е полезна информация за всички колеги с двутактови машини
ХУБАВО ЕВТИНО НЯМА
Аватар
ivcho79
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Масло за двутактов ДВГ

Мнение от ivcho79 »

Здравей колега,аз лично имам един меркурий 8 к.с. който стои на Дунава,досега е каран само с масло на хускварна и щил тия червените,дават го 1:50 аз обаче си слагам по малко повечко,примерно 30-40гр./л.Досега съм нямал никакви проблеми и се надявам и занапред да нямам.Лукойл също са разработили едно масло за двутактови ДВГ но несъм доволен от него един единствен път го пробвах и се зарекох повече да не го ползвам причината е,че се утаява.Цената не е много по различна от това на хуска и щила те са 12-13 лв.
Кльонка във ръката и напред във водата!!!
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

Аз доколкото знам за Щил и Хускварна маслата не се утаяват ,но са за високооборотни двигатели.
Ако моторите не са ви високооборотни маслото не изгаря и мотора си отива . :wink:
Така ,че си вижте моторите на какви обороти са разчетени и тогава слагайте масла ,може да се слага повече но да е за тъкъв вид мотор. :!:
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
Аватар
djokoriboloveca
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от djokoriboloveca »

valeri написа:
Така ,че си вижте моторите на какви обороти са разчетени и тогава слагайте масла ,може да се слага повече но да е за тъкъв вид мотор. :!:
Не съм съгласен с твърдението че като сложиш повече масло ще помогнеш на двигателя.Първо при изгарянето на сместа ако маслото е повече се отделя повече температура.
Второ маслото като изгаря отделя сажди които играят роля на абразив и спомага за бързото износване на двигателя.И трето щом слагаме повече защо първо четем за съотношението бензин -масло.Ами слагайте на око,или по румънската технология на един литър бензин два пръста и нещо.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

djokoriboloveca написа:
valeri написа:
Не съм съгласен с твърдението че като сложиш повече масло ще помогнеш на двигателя.Първо при изгарянето на сместа ако маслото е повече се отделя повече температура.
Второ маслото като изгаря отделя сажди които играят роля на абразив и спомага за бързото износване на двигателя.И трето щом слагаме повече защо първо четем за съотношението бензин -масло.Ами слагайте на око,или по румънската технология на един литър бензин два пръста и нещо.

:wink: Хайде да не спорим по този въпрос... :drinkers:
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

Преди доста време си бях купил Трабантче,допитвах се с доста хора,които се занимават с двутактови двигатели.Та от тях съм чувал,че маслото трябва да е 30-35 гр..Може и повечко да се сложи,не е проблем и малко повечко да се сложи,но след това пуши отзад,като че се е запалил картона на купето! :lol:
А тогава нямаше кой знае колко голям избор на масла за двутактови двигатели,та си карах с Приста,важното е масло да има! :wink:
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

sampo написа:От 10 г. ползвам VALVOLINE - "Super Outboard 2T" , защото е БЕЗПЕПЕЛНО , не оставя нагар по свеща и буталото , не зацапва при движение на ниски обороти , а в този режим се движа по 4 часа дневно при тролинг ..
Цената за литър е някъде към 11 лева , не съм сигурен , щото го купувам по цени на едро
Изображение
Двигателя ми е Евинруд и след десетгодишна безпроблемна експлоатация мърка като коте , никакви странични шумове.
Всички "маркови" масла /Ямаха,Хонда и др./ са просто масла на производители /Валволин,Шел и др./ , но са окичени със нови етикети и плащате за тях по един куп пари .
На платено не одим !
Аватар
kombat
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kombat »

По принцип пише ли на етикета TC-W3 няма проблем.
Аватар
dimitar_dv
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от dimitar_dv »

Зависи за какъв двигател ще го ползваш.За резачките е ясно,че заленото масло на Хускварна.Иначе предпочитам маслото за двутактови двигатели на Тексако.
НАСЛЕДНИК НА ПАВЕЛ ПАВЛОВ
lz3no_TRC
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lz3no_TRC »

Въпреки,че нямам много опит ще споделя и моето мнение.Смених 2 двигателя ЕВАНРУТ 25,ТУХАЦУ,и сега карам лодката с МЕРКЮРИ 25.Никога не съм правил компромис с маслото което слагам в бензина.За първите два двигателя ползвах само от споменатите от колегите марки ВАЛВОЛИН и ТЕКСАКО.Сега за меркюрито ползвам КУЙК СИЛВЪР като препоръчва производителя,не че като ми свърши не слагам пак ВАЛВОЛИН.Но разбрах едно че точната дозировка качествения бензин'' 98 ако е истински'' :lol: дават перфектната работа на двигателя.Въпреки,че темата е за маслото ще споделя не подценявайте свещите :idea:.Няма читави на които има името на реномирана марка да са и ефтини :idea: .Ако риболова ще е само на тролинг леко намалям съотношението на маслото към бензина.НАСЛУКА НА ВСИЧКИ.
Аватар
KVS
новобранец
новобранец

Мнение от KVS »

Аз съм минал през школата на DDR - имал съм два Трабанта, отделно съм карал и двутактов скутер дълго време. Личните ми наблюдения са, че РЕПСОЛ са едни от най-добрите. Отделно това масло се произвежда единствено и само в Испания. Ненапразно са и официално масло на Хонда ...

Изображение

Що се отнася до съотношението на смесване, спазвайте пропорциите дадени от производителя. Маслата за резачки, картинги, скутери, състезателни високооборотни мотоциклети, извънбордови двигатели и т.н. имат съвсем различни характеристики. И Репсол, и Шел мисля имат масла за извънбордови двигатели. Препоръчвам ви да използвате тях. Българските са подходящи за смазване на панти, подпалка на дървесина и т.н. домашни нужди.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Има много мнения и все различни.И все си мисля че маслото трябва да е за по ниски температури около 30-40градуса.Но кое е то.Някой да каже марка и цена ако знае,пък всеки да си прави сметката.Чух че струвало към28-30лв.литъра.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Ползвал съм Валволин и бях много доволен, след това минах на Ямалюб и останах още по доволен.
Маслото за резачки НЕ Е ЗА ИЗВЪНБОРДОВИ МОТОРИ. Отделно няма никакъв смисъл от наливането на повече масло.
По спомен Ямалюба беше около 20 лв. Валволина и той някаде толкова :wink:

Има значение дали е хубав бензина и да не стар. Ако е стар цапа всичко, почват едни промивки на карбуратори и т. н.
Аватар
KVS
новобранец
новобранец

Мнение от KVS »

Don4o_62 написа:Има много мнения и все различни.И все си мисля че маслото трябва да е за по ниски температури около 30-40градуса.Но кое е то.Някой да каже марка и цена ако знае,пък всеки да си прави сметката.Чух че струвало към28-30лв.литъра.

Сега проверих в нета. Двутактовото масло за извънбордови двигатели на Репсол е 12 лв. на дребно. Ако се купи кашон 12 бутилки могат да направят и отстъпка до 25%. Нямам идея колко ще е. Ако някой се интересува, мога да попитам. Подробно инфо има тук:

http://www.repsol-oil.info/pricelist.html
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”