Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЛЕФЕР И ЧЕРНОКОП - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- научил се да хвърля
Re: ЛЕФЕР И ЧЕРНОКОП - 2009г
Според тежината на скандила.Да не трака на дъното ,защото ще го скъсаш.plamen_mitev написа:Искам да попитам с каква скорост на лодката трябва да се влачат леферените чипарета?
- kopoy_92
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Напълно съм съгласен с теб колега. Ние под моста си мятаме блесните за чернокоп ,идва един и почва да мята мрежите си до нас . Целия канал е в мрежи и всеки се опака на последък от тези неколегиални мрежари . По темата : вече 4-ти ден всяка вечер съм под моста от 6:00 до 7:40 ,но много слабо 7 - 9 души общо 3 или 0 риби праим.gromost написа:Салмо,едно време рибарите бяха хора с малко пари и големи души и се съобразяваха с тези неща.Имаше неписан кодекс.Лошото е,че днес много са бракониерите,които нищо не зачитат.

Днес привечер на вълнолома засвяткаха плувки,инак зарганата почти я нямаше,докато в чупката морето вреше от подгонена риба и некалцина лудаци търмъчеха с чепарета.Хващаха писалки и нагло ги прибираха,адруги бясно блесниха за лефер ама не ги дочаках дали фаща дикиш.
Сигурна данна - Днес в района на Ропотамо е имало добри чернокопи на чепаретата от лодките. Няколко чепарета са били отнесени от брутални удари. Гъци - гъци - гъци аиде да се завърти по близо до брега, че да намажем и ние

Днес ходих на вълнолома да гледам кой кълве и към 9 часа броях хората-35 +/- 4 и вадеха доста добри парчета лефер иначе имаше някви 3ма 4ма с чепаре ама си тръгваха. 

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Имам чепаре за чернокоп, но ми се струва, че с него едва ли ще хвана риба, все още не е толкова много, че да се закача на чепарето, затова ще пробвам с плувка, дано имам успех и дядо Боже да помага.
Най-добрият начин да запазиш своите приятели е да не ги предаваш!
/Мизнер/
/Мизнер/
Вчера от 20ч. до 24ч. на Вълноломът на спининг със светеща плувка и ем сафридец - 3 бр. чернокопчета / 23-24 см/. Хора много, а и доста останаха след нас. Рибата я взехме основно около 20 -21 ч. след това епизодично тук има, тук нема. Слаба работа , но времето хубаво, морето чудесно, хубава разходка стана. Трудното е пресен ЕМ да намериш. На Чепаре, блесна и воблер /преди това пробвах/ не иска, мръвка иска зъбатият.
Все още съм развълнуван от риболова, който направих тази седмица. Улових доста зарган и първия си лефер на блесна
- 40 см. Нямах възможност да го претегля, но това не е най-важното. Ще обработя снимките и по-късно ще пусна репортаж 

Колеги, бихте ли описали малко по подробно такъма на плувка, номера на куките и т.н.Мисля да се пробвам през отпуската.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
Ще опитам, но утре сутринта. Не съм добър учител ,затова обяснението ще е малко грубичко, в раздел "Монтажи на такъми" за да не цапаме ефира.smart написа:Колеги, бихте ли описали малко по подробно такъма на плувка, номера на куките и т.н.Мисля да се пробвам през отпуската.
Благодаря предварително.
Нах-добре, отиваш при рибарите и на място ще ти го покажат какво представлява /надявам се, темерути всякакви/.
Ухаааааааааааааа
браво

- kopoy_92
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Към 18:00 под моста хванах едно чернокопче 24 см. на блесна Alba 1 . Има много дребна рибка за това не ще наще тенекии .
- FiSheRMaN_
- вече хвърля и на тежко
rumci браво еи тва е риба завиждам ти
.По кое време на деня го хвана,и имаше ли някакви признаци че в раиона се върти лефер.