Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери за кефал
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Воблери за кефал
А така!
И да носиш рулетчица и кантарче - като цитираш, да е точно.
Успех.

И да носиш рулетчица и кантарче - като цитираш, да е точно.
Успех.
"Щастие за всички, щастие даром!"
-
- кандидат преподавател
За оплитанията стана ясно но кой шум е доста по слаб.Шума от цопването на воблера ли.Защото според мен той примамва кефала да атакува .Поне при мен последните няколко риболова рибата все взема в моментално след цопването.Това ме кар да си мисля , че реагира на самото пльокване.chopara написа:BogdanSim написа: така оплитанията намаляват и шума е доста по-слаб
Ако не съм прав някой да обясни по точно.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
според мен си прав
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
-
- вече хвърля и на тежко
ivo75 написа:....Шума от цопването на воблера ли.Защото според мен той примамва кефала да атакува .Поне при мен последните няколко риболова рибата все взема в моментално след цопването.Това ме кар да си мисля , че реагира на самото пльокване.
Ако не съм прав някой да обясни по точно.
Наистина поведението на кефала се влияе от шума от приводняването на примамката.
В някой случаи реагира с мълниеносно кълване, в други просто с внимателното и разглеждане, понякога е безразличен а в някой моменти се плаши от шума на падащата примамка.
Много често се случва, настроението и предпочитанието на рибите да се мени по няколко пъти на ден.
.........!
Затова кефалоизлетите трябва да са целодневни.А ние си тръгваме баш като и набараме "ваксата"!certate написа:
Много често се случва, настроението и предпочитанието на рибите да се мени по няколко пъти на ден.
Ама пуста река като ми е далечко..................
Иначе потвърждавам ,че цопването е съпроводено с моментална атака!

И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ето още един Strike pro който лови.

Има почти неутрална плаваемост.При по -силно падане във водата бавно потъва,а при по-внимателно плува.
Братушките предлагат доработка за да се доближи максимално до японския оригинал:
http://www.fion.ru/note/498.html
На мен лично ми допада и така.Имам уловени няколко сериозни кленчета ,както и няколко учудващо малки почти с размера на воблера.Прави впечатление ,че след него винаги се движат много дребни рибета.Доста повече отколкото при останалите воблери с които разполагам.Може пък ситнежите около примамката да са ключа към рекордния рибок.Знае ли човек?

Има почти неутрална плаваемост.При по -силно падане във водата бавно потъва,а при по-внимателно плува.
Братушките предлагат доработка за да се доближи максимално до японския оригинал:
http://www.fion.ru/note/498.html
На мен лично ми допада и така.Имам уловени няколко сериозни кленчета ,както и няколко учудващо малки почти с размера на воблера.Прави впечатление ,че след него винаги се движат много дребни рибета.Доста повече отколкото при останалите воблери с които разполагам.Може пък ситнежите около примамката да са ключа към рекордния рибок.Знае ли човек?
Риболовът не е слука,а наука!
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Последните дни доста експериментирам с различните разцветки на оригинала - Л-Моноуа на Зури. Лети прекрасно , не закача и се държи много стъбилно в бърза вода.Използвам го да минавам над туфите с водорасли и ефекта е УАУ ! Доста време ги пренебрегвах и мислех,че не ловят. Тайната е в бавната проводка и ъгъла
Интересното е ,че дребни риби на него нямам.
Иначе мнението ми за воблерите на Страйк Про като цяло е негативно.
Не знам дали го давах този линк и пак ще го пусна. С него мисля.че темата се изчерпва почти ...
http://www.fion.ru/note/919.html

Иначе мнението ми за воблерите на Страйк Про като цяло е негативно.
Не знам дали го давах този линк и пак ще го пусна. С него мисля.че темата се изчерпва почти ...

http://www.fion.ru/note/919.html
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Така е !Yo-Zuri Lminnow 4.4 e начело във всички руски класации и филми.Най-големия недостатък е, че го няма по магазините(особено в монтанските).
Та повлиян от руски филм в които изкараха Rapala Mini Fat Rap дори по -добър от Зурито - бил по -тежък , лесно се намира.Взех един за проба. Добре че само един.Повече от година риба не мога да хвана на него
.Накрая го ,,заведох,, на един развъдник за пъстърва-там лови.
Ако някои е имал успех с такъв воблер нека сподели при какви условия работи това чудо.
Та повлиян от руски филм в които изкараха Rapala Mini Fat Rap дори по -добър от Зурито - бил по -тежък , лесно се намира.Взех един за проба. Добре че само един.Повече от година риба не мога да хвана на него

Ако някои е имал успех с такъв воблер нека сподели при какви условия работи това чудо.
Риболовът не е слука,а наука!
Специално за YO-ZURI L Minnow 44 мм, 5 гр. в пет разцветки:
Има го в Пловдив на склад - ако някой иска,
да пише, ще опитам да уредя нещо.
Цената му е 13 лв. с ДДС от магазина. Партидата е с новата опаковка от тази година.
Има и 33 мм, но няма по големи /за съжаление/.
Цената му е 13 лв. с ДДС от магазина. Партидата е с новата опаковка от тази година.
"Щастие за всички, щастие даром!"
-
- ще става разбирач
Моите наблюдения за л миноу 4.4 са следните :
Цвят голд блек - в по светлата част на деня, лови перфектно, но като свечери нещата се променят
Бяло - синята разцветка пък е подходяща точно по свечеряване.
Такова е предпочитанието на Искърските кефали, когато аэ ходя да ги тормозя
Цвят голд блек - в по светлата част на деня, лови перфектно, но като свечери нещата се променят

Бяло - синята разцветка пък е подходяща точно по свечеряване.
Такова е предпочитанието на Искърските кефали, когато аэ ходя да ги тормозя

-
- новобранец
Колеги какво мислите за този воблер смятам да го ползвам на Марица?

-
- кандидат преподавател
Това колега е едно много добро Зури и ако търсиш кефали ще имаш слука гаранте.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колегата , алоооу ,
Първо не е тук мястото да питаш дали ще стане ! Това е тама за споделяне на успехите и отсяване на уловистите воблери. Второ за този воблер има толкова много изпитасно от Павал Иванов , та през суматия ръце е минал и има доста коментари за него. Ама не четете , ми пишете ..
Ето и ноня ден писах тук :
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 4&start=75
" Универсален боец заслужил място тук е й Йо-Зури Л-миноу 44. Разцветката почти не оказша значение. Доста време го пренебрегвах докато не разбрах, че се води максимално бавно
Изображение
Определено отсява по-едрите екземпляри и постига невероятна дистанция ."
Да добавя - плиткогазещ е - за бързей или да минаваш над водорасли. Дано съм ти бил полезен.
Първо не е тук мястото да питаш дали ще стане ! Това е тама за споделяне на успехите и отсяване на уловистите воблери. Второ за този воблер има толкова много изпитасно от Павал Иванов , та през суматия ръце е минал и има доста коментари за него. Ама не четете , ми пишете ..
Ето и ноня ден писах тук :
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 4&start=75
" Универсален боец заслужил място тук е й Йо-Зури Л-миноу 44. Разцветката почти не оказша значение. Доста време го пренебрегвах докато не разбрах, че се води максимално бавно

Изображение
Определено отсява по-едрите екземпляри и постига невероятна дистанция ."
Да добавя - плиткогазещ е - за бързей или да минаваш над водорасли. Дано съм ти бил полезен.
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Сега само да запитам , 44 на 13лв ли е ? Защото и при Дария 33 е на 13 лв , а 44 е на 16 лв ? От нета ми идва към 12лв. Вчера си посях един от тях и ми се иска да си го набавя пак ...Fat написа:Специално за YO-ZURI L Minnow 44 мм, 5 гр. в пет разцветки:
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Тука ги има http://www.snasti.com.ua/Voblera/Yo-Zuri.htm и излизат по 8.16 лева ама няма как да си ги доставим.Ако някой знае как да сподели.