Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Корекциите при с. Куцина
- muso
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Корекциите при с. Куцина
Вчера реших да посетя старите речни корита при с. Куцина. Целта разбира се беше улов на щука. Започна се с обичайните неща - ранно ставане, рибки за стръв, тапите, спининга и т.н. Още при самото тръгване времето подсказа, че няма да бъде благосклонно към мен и започна да вали "приятен" дъждец
Пристигнах на корекцията доста рано, същата изглеждаше както винаги силно обрасла и затревена. След доста обикаляне и търсене на място се спрях на един участък за който е пресилено да се каже, че е удобно място за риболов. Общо взето хвърляш тапата някъде и се надяваш да падне на чисто, но това рядко се случваше
. За стръв използвах каракуди, но по- големички, понеже на по-малките, костура им разказваше играта
.
След едно солидно потъване на тапата, се оказа, че вече имам един екземпляр от рибата за която съм дошъл - щука 62 см.

Заради дъжда и не голямата активност на рибата с напредването на деня взех да се отегчавам
Близо до брега забелязах дребни щуклета стоящи неподвижно, изглежда дебнеха в засада поредната си жертва
Реших да се поразведря малко, взех си въдицата с тапата, сложих на куката най-дребната каракуда за стръв и я спуснах пред устата на зверчето. Последва моментален удар и рибката вече беше при мен. По този начин хванах два дребосъка, като втория път даже снимах
. Разбира се пуснах симпатягите, пожелавайки им да се видим пак след известно време 
http://vbox7.com/play:8bc3fe92
Много не си личи какво става на видеото, поради лошото качество, но това са възможностите на телефона ми
Вече с приповдигнато настроение продължих риболова, но без особени успехи.
Искаше ми се да повъртя на спининг някое желязо, но с тези водорасли беше абсурд
Нямаше начин да не отскоча и на реката в съседство да проверя влиянието на изкуствените примамки върху кефала.
На първото хвърляне се закачи този

, но после за цял час само няколко дребосъка.
Общо взето се прибрах весел и мокър

Пристигнах на корекцията доста рано, същата изглеждаше както винаги силно обрасла и затревена. След доста обикаляне и търсене на място се спрях на един участък за който е пресилено да се каже, че е удобно място за риболов. Общо взето хвърляш тапата някъде и се надяваш да падне на чисто, но това рядко се случваше

След едно солидно потъване на тапата, се оказа, че вече имам един екземпляр от рибата за която съм дошъл - щука 62 см.

Заради дъжда и не голямата активност на рибата с напредването на деня взех да се отегчавам

Близо до брега забелязах дребни щуклета стоящи неподвижно, изглежда дебнеха в засада поредната си жертва

Реших да се поразведря малко, взех си въдицата с тапата, сложих на куката най-дребната каракуда за стръв и я спуснах пред устата на зверчето. Последва моментален удар и рибката вече беше при мен. По този начин хванах два дребосъка, като втория път даже снимах

http://vbox7.com/play:8bc3fe92
Много не си личи какво става на видеото, поради лошото качество, но това са възможностите на телефона ми

Вече с приповдигнато настроение продължих риболова, но без особени успехи.
Искаше ми се да повъртя на спининг някое желязо, но с тези водорасли беше абсурд

Нямаше начин да не отскоча и на реката в съседство да проверя влиянието на изкуствените примамки върху кефала.
На първото хвърляне се закачи този

, но после за цял час само няколко дребосъка.
Общо взето се прибрах весел и мокър

Чете ли се или да увелича малко ?
Re: Корекциите при с. Куцина
Добър риболов !
-
- учете се от него
- Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
- Обратна връзка:
СУПЕР 

Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
-
- сериозен играч
-
- вече хвърля и на тежко
Браво! Не знаех, че и щука има там - за бяла риба, сом и шаран - Даа, ама за щука!!! Ако става дума за Истинската корекция след рампата на с.Куцина, дано! Там съм ловил каракуди гиганти по кило и нагоре ама беше преди 15 години!
muso написа: Общо взето се прибрах весел и мокър

-
- и господ не е толокова добър
Хубав риболов 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Много красиви риби.Евала 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- ninastefanina
- сериозен играч
Добра щука. 

I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
-
- сериозен играч

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
Отлична щука,колега.Браво!