Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Баташки излет - 04.10
Баташки излет - 04.10
Днес въпреки прогнозите за валежи, с адаша ( Fat ) решихме да си направим едно родопско приключение.Бързо взехме единодушно решение - яз.Батак.Ставане рано,кафета,приготовления и потегляне към целта.В Пловдив прикапваше леко,макар да знаехме,че в планината вероятно ще ни пере почти цян ден ( както и стана ) ,не се оплашихме и потеглихме.Заредени с положителни емоции,доза хумор и много мъгла,пътя измина неусетно и се озовахме право в района на стената на язовира,който в ранните зори ни посрещна гладък като масло,без грам вятър и капка дъждец.

Яз.Батак,винаги ми е бил много приятно място за отдих и риболов.Мъглата не слизаше от върховете през целия ден.

Заливчето,което си харесах.

Имаше и екшън по брега - жаба яде макарон ( воден червей ).
След прогонване на жабето,да си търси друга манджа,с този червей бяха извадени 2 костура.Явно имаше магическо докосване.

Заложих на директен,като колегата ловеше първо на спининг ( без успех ) в последствие мина на мач.

Времето се менеше постоянно,15 мин дъжд,15 почивка и така през целия ден.
Захраних си местенцето и пред мен се появи някоя друга бабушка

Някоя друга червеноперка

Някой друг зъбатко,както и много дребни шаранчета,които отиваха обратно да качват тегло.

Като цяло.променливото време пресичаше рибата и кълванетата бяха доста мудни.От първоначална 1 гр. плувка,минах на 0.6,кука 18,основно 0.10 с повод 0.08.Разнообразна стръв - бял,кус-кус,жито,царевица,хляб,че и жабешки воден червей,който май даде най-добър резултат.
Направихме по някоя друга дребна риба и дойде време да се прибираме обратно към Пловдив.

На връщане покрай язовира се огледах за някакви гъби,но видях само непознати за мен,пък нямам тъща все още да акустира първа.

Това е от днешния риболов.Поздрави,наслука и бъдете здрави.

Яз.Батак,винаги ми е бил много приятно място за отдих и риболов.Мъглата не слизаше от върховете през целия ден.

Заливчето,което си харесах.

Имаше и екшън по брега - жаба яде макарон ( воден червей ).

Заложих на директен,като колегата ловеше първо на спининг ( без успех ) в последствие мина на мач.

Времето се менеше постоянно,15 мин дъжд,15 почивка и така през целия ден.
Захраних си местенцето и пред мен се появи някоя друга бабушка

Някоя друга червеноперка

Някой друг зъбатко,както и много дребни шаранчета,които отиваха обратно да качват тегло.

Като цяло.променливото време пресичаше рибата и кълванетата бяха доста мудни.От първоначална 1 гр. плувка,минах на 0.6,кука 18,основно 0.10 с повод 0.08.Разнообразна стръв - бял,кус-кус,жито,царевица,хляб,че и жабешки воден червей,който май даде най-добър резултат.
Направихме по някоя друга дребна риба и дойде време да се прибираме обратно към Пловдив.

На връщане покрай язовира се огледах за някакви гъби,но видях само непознати за мен,пък нямам тъща все още да акустира първа.

Това е от днешния риболов.Поздрави,наслука и бъдете здрави.

TICA FAN
Re: Баташки излет - 04.10
Браво Сонка,пак с пълен живарник сте били 

-
- вече хвърля и на тежко
браво ,няма какво да ви спре да си направите кефа.

На твойто място нямало кал а?
Хубав излет 

Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
- slayder
- ще става разбирач
Браво за интиресния репортаж,но не ти ли писна с тойя Батак бе... 

Дава ли? И дава и взема.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Браво колега...
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Нищо не плаши душите наши,щом трее се ходи за риба...Поздравления и на двамата...

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Упоритост вазнаградена с успех.Браво Сони 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- разбира нещата
Дъжда никога не е бил пречка пред желанието за риболов.Прекрасен излет.