Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

сонарни снимки-помощ за разчитанетоим
Модератори: emo vasilev, Кърцата
- AMUR4ETO
- научил се да хвърля
сонарни снимки-помощ за разчитанетоим
отначало сонара бях го настроел да ми дава реалните сонарни изображения и бях пуснал само тесният лъч ,които според мен е по обиктивен и на едно определено място с радиус около 20метра сонра направосе побърква да ми дава някакви сонарни изображения които аз не мога да ги разчета ..ето и малко снимки.. снимките са малко кофти..

след това пуснах сонара на символи рибки и сонара направо се побърка да ми отчита че от доло има риба ,макар че бях с теснит лъч и стоях доло горе на едно място...и тогава се осъмних дали това е риба и си помислих че нещо има на дъно и сонара се шашка от информацията ими я дава като риба,но след една седмица влезнах пак на същото място но вече такива сонарни отражения вече нямаше...

имам информация че близо това място минава река .благодаря предварително

след това пуснах сонара на символи рибки и сонара направо се побърка да ми отчита че от доло има риба ,макар че бях с теснит лъч и стоях доло горе на едно място...и тогава се осъмних дали това е риба и си помислих че нещо има на дъно и сонара се шашка от информацията ими я дава като риба,но след една седмица влезнах пак на същото място но вече такива сонарни отражения вече нямаше...

имам информация че близо това място минава река .благодаря предварително
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: сонарни снимки-помощ за разчитанетоим
Ако си изключи от начало fish ID -то на сонара ти това е реалната голеина на рибите отдоло. Сиреч сонара ти показва плавателния мехур на рибите. като гледам на каква дълбочина са засечени и къде плуват това най вероятно са доста добри Амури. Имаш страхотно място ИЗПОЛЗВАЙ ГО !!!
Ако си увеличил чувствителноста на сонара,ще ти показва всичко,което се движи,включително и мехурите,които се издигат от дъното,така че настрой си чувствителноста на нормален режим и ще ти показва всичко реално!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- AMUR4ETO
- научил се да хвърля
сонара винаги ми настроен на средна чуствителност.по принцип храних на това място на около 40 метра от него където дълбочината беше около 6 метра там искарахме около десетина шаранчета от кило до три килограма .но имахме две жестоки късаници от шарани.единит шаран, колегата го докара до кепа но само успял да го види и скъсал .има много миди които ти нараняват кордата.тези риби които ми ги показва сонара си ги обеснявам само по един начин.рибата си стои в дълбокото зад прага и се качава в по плиткото където хранихме само да се наяде и пак се връща обратно в дълбокото..защото на захраненото питно не ми показа риба ...само там в дълбокото след прага и заради това се усамних че това риба ,защото толкова много риба на едно място ме усамни ,но на следващият ми риболов когато влезнах пак на същото място тези риби вечи ги нямаше.на това място ходят много браконери ,които след нащо тръгване може да си ги изликували .карах ме се на няколко пъти с тях ,но управия няма ...толкова са нагли че едната вечер бяха си упънали мрежите на 50 метра зад шамандурата ни .и тогава стана една търапана имаха късмет че нямах ме лодка с мотор .и щяха да разберат кон боб яде ли .от там веднага звънах ме на 112 тел. и те от там ни свързват иарджите и на сутринта доидоха при нас да ни обесняват колко са били опасни браконерите как рибарите ги било страх от тях и някакви такива психо атаки
ни вкараха .на следващата седмица ги наблюдавах с бинокела .гледам браконерска лодка пълна с наилонови чували в които има мрежи в същото време ираджите правят акция на язовира и отидохо до въпросната лодка и погледнаха в чувалите на браконерите и започнаха да се смееят след 5 минути разговор се разделиха а браконерите си пуснаха мрежите в залива посред бял ден....и така колеги колкото и да клюнкате и ние да храним риба няма да хванем .безхаберието на държавата е толково голямо че това дъното .и ще има да си разглеждаме сонарни снимки и да се чудим дали риба или мрежа на която има риба........малко се отклоних от тема за което се извинявам предварително...
неме яд на браконерите а иараджите но на следващатани среща с тези служители ще има шоу със снимки .наслука...
ни вкараха .на следващата седмица ги наблюдавах с бинокела .гледам браконерска лодка пълна с наилонови чували в които има мрежи в същото време ираджите правят акция на язовира и отидохо до въпросната лодка и погледнаха в чувалите на браконерите и започнаха да се смееят след 5 минути разговор се разделиха а браконерите си пуснаха мрежите в залива посред бял ден....и така колеги колкото и да клюнкате и ние да храним риба няма да хванем .безхаберието на държавата е толково голямо че това дъното .и ще има да си разглеждаме сонарни снимки и да се чудим дали риба или мрежа на която има риба........малко се отклоних от тема за което се извинявам предварително...
неме яд на браконерите а иараджите но на следващатани среща с тези служители ще има шоу със снимки .наслука...
Познавайки това место мога да кажа следното: не си до, а във коритото на реката. Близо до отвесен скат(праг). Рибите се придържат в термоклина, в случая по моя преценка между седмия и осмия метър. Т.е. трябва да се избере дълбочина за захранване между шестия и седмия метър, близо до дерето. Местото държи доволно количество всякаква риба, включително бяла риба и сом. Така че, показанията на сонара да не те учудват.
- AMUR4ETO
- научил се да хвърля
ами аз диманка зариди това храних от 6 метра до 7,5метра да им намеря темперетурата на храненине,но на последният излет нещо не ни спореше риболова.на две от развиванията се откачаха преди да си хванем въдиците.рибите бяха активни предимно вечер и оставях ме без сън .мерси на всички които ми погнаха за разчитане на снимките .наслука
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Това не са риби, може да са водорасли боклуци по дъното или нещо такова, балончета газ.
Този сонар показва всичко за риба както и да го настройш.
Имах такъв и го разкарах. Пречи на риболова.
Този сонар показва всичко за риба както и да го настройш.
Имах такъв и го разкарах. Пречи на риболова.

Ивайло, вярно е софтуера му е по-старичък и прави повече грешки. Но сонара се използува за риболов на шаран. Показава дълбочина, релеф на дъното, вид на дъното, термоклин, на всичкото отгоре и риби. Какво повече му трябва на човек? С всеки сонар се иска малко повече време и практика(опит), докато му свикнеш и се научиш да различаваш различните структури. Иначе си прав, че от сонар до сонар има голяма разлика.
На снимките не виждам никъде газ. Водораслите са толкова ниски, че сонара едва ги лови. Все пак ги лови
На снимките не виждам никъде газ. Водораслите са толкова ниски, че сонара едва ги лови. Все пак ги лови

- AMUR4ETO
- научил се да хвърля
кво му е сонара ?поне показва че има риба то може и да няма ама те амбицира за риболов 

moge li nakoin da mi kage soma kakvo izobragenie ima na sonara?
- pachosz
- сериозен играч
Зависи от сонара. Моя ей така ги дава:kan4ev написа:moge li nakoin da mi kage soma kakvo izobragenie ima na sonara?

и пиши на кирилица, ше ти дърпат ушите с тая латиница