Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ПОПЧЕТА - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: ПОПЧЕТА - 2009г
В Несебър от пристанището вчера само за два часа 3 кг. мазно хубаво попче, стръв - белена скарида, кука № 5, тежест - 40 гр., дълбочина - 4 м.,повод - 0.30 с дължина - 25-30см. Водата вече е 19 градуса и попчето се завърна към брега.
Най-добрият начин да запазиш своите приятели е да не ги предаваш!
/Мизнер/
/Мизнер/
Евала колега голямо постижение,дано почне и тука при нас да дава че като гледам във фризера нямам кьораво попче 

Че то си дава,опитвал ли си да я търсиш ?,на вълнолома колегите вадят добри попове напоследак.fokobg написа:Евала колега голямо постижение,дано почне и тука при нас да дава че като гледам във фризера нямам кьораво попче
Зарганолог
Mi7chell написа:Че то си дава,опитвал ли си да я търсиш ?,на вълнолома колегите вадят добри попове напоследак.fokobg написа:Евала колега голямо постижение,дано почне и тука при нас да дава че като гледам във фризера нямам кьораво попче
То си дава ама не както колегата е направил за отрицателно време няколко килца

Батка на тетраподите на фара на вълнолома,има доста дащни дупки,но няма как да ти ги покажа сегаfokobg написа:е кажи ми колега каде да ходя дая търся![]()
![]()

Зарганолог
Мерси за съвета колегаMi7chell написа:Батка на тетраподите на фара на вълнолома,има доста дащни дупки,но няма как да ти ги покажа сегаfokobg написа:е кажи ми колега каде да ходя дая търся![]()
![]()
,като се видим някой път на вълнолома ще ти покажа,няколко дупчици,където се крият дядовците на попчетата,инъче вечер ако имаш желание пробвай на вълнолома на дъно с прясна или солена рибка излизат мутанти.

днес бях на моста от 6,30 до1100ч какво да ви кажа,хванах около кило но нее едро,гледам колегите горе по моста взеха до вадят атеринка,кой по три кой по четери но има,като нама друго и това е нещо,желая ви успех,
-
- научил се да хвърля
Mi7chell написа:................. излизат мутанти.

разузнаването днес донесе, че на вълнолома рядко дава. за няколко часа - max 1/2кг.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
В морето почти хич.
Имам 2 сафрида и 5-6 попчета.
Обиколката беше първо пред Галата,после пред Евскиновград,после пред 2 буна Варна,
после пред вълнолома ( там 4 граци,дето и за ем не стават ).
Имам 2 сафрида и 5-6 попчета.
Обиколката беше първо пред Галата,после пред Евскиновград,после пред 2 буна Варна,
после пред вълнолома ( там 4 граци,дето и за ем не стават ).
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- ribarshe
- ще става разбирач
Спокойно колеги, ще дойде време и каята.Сега скубете качествени риби , каята няма къде да избяга
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
За мен след чернокопа и лефера,Motorski написа:не разбрах - каята не е качествена риба ли?
е попа.
По вкусови качества,си говоря,
после карагьоза.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Motorski
- ще става разбирач
тъй де
аз понеже лефер не съм ял, каята ми е първа в класацията 

- ribarshe
- ще става разбирач
Колега Motorski,наредих каята назад в класацията като обект за спортен риболов и начин на ловене,не съм поставил под съмнение отличните и вкусови качестваMotorski написа:не разбрах - каята не е качествена риба ли?

Също имах предвид приоритетното ловене на преходните риби в сравнение с местните

Нов съм в този форум, но реших и аз да се включа.
След като последните няколко пъти нямам нито един уловен зарган вчера реших да отида за попчета. Взех 100 грама скариди и в 14:00 отидох на трета буна (Варна). Не спираше да кълве, но бяха само чучулини. След като изкарах 7 чучулини и половината скариди свършиха много се изнервих и нарязах едната. Викам да пробвам, на чучулина не съм пробвал до сега. Ударите намаляха значително. Тук таме някое слабо клъвване. След околко половин час чакане изкарах един лихнус и се зарадвах, че все пак има някакви попчета и се обаждат. След това обаче нищо - пак тук таме да клъвне и това е! В 16:00 си тръгнах само с един лухнус в торбата, но реших да си взема и чучулините. По-късно се обади един приятел и в 18:00 пак се оказах на буната. На долната кука продължавах да слагам филе от чучулина, а на горната - скарида, като по-едрите ги белех. Учудих се каква разлика имаше с това от преди 2 часа - значително по-често кълвеше и се хващаха. И на двете куки удряше, като по-едрите удряха на чучулина. До 19:00 направихме над 1 кило, включително и 2 лихнуса, като чучулините вече ги нямаше - само 3 броя, едната от които хваната на себеподобен ем. Сега съм си ги замразил чучулините и следващият път като почивам пак да си имам готова стръв.
Наслука!
След като последните няколко пъти нямам нито един уловен зарган вчера реших да отида за попчета. Взех 100 грама скариди и в 14:00 отидох на трета буна (Варна). Не спираше да кълве, но бяха само чучулини. След като изкарах 7 чучулини и половината скариди свършиха много се изнервих и нарязах едната. Викам да пробвам, на чучулина не съм пробвал до сега. Ударите намаляха значително. Тук таме някое слабо клъвване. След околко половин час чакане изкарах един лихнус и се зарадвах, че все пак има някакви попчета и се обаждат. След това обаче нищо - пак тук таме да клъвне и това е! В 16:00 си тръгнах само с един лухнус в торбата, но реших да си взема и чучулините. По-късно се обади един приятел и в 18:00 пак се оказах на буната. На долната кука продължавах да слагам филе от чучулина, а на горната - скарида, като по-едрите ги белех. Учудих се каква разлика имаше с това от преди 2 часа - значително по-често кълвеше и се хващаха. И на двете куки удряше, като по-едрите удряха на чучулина. До 19:00 направихме над 1 кило, включително и 2 лихнуса, като чучулините вече ги нямаше - само 3 броя, едната от които хваната на себеподобен ем. Сега съм си ги замразил чучулините и следващият път като почивам пак да си имам готова стръв.
Наслука!