Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ПОПЧЕТА - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: ПОПЧЕТА - 2009г
Прав си.Сега са най-търсените.Ама в залива нещо са голяма рядкост.ribarshe написа:Също имах предвид приоритетното ловене на преходните риби в сравнение с местните
колега exi ,добре дошъл в отбора.
Чучурина и е името.Или по-точно лапина,ама ний тъй си я викаме.И на вкус е добра.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Добре дошъл колега и от менexi написа:Нов съм в този форум, но реших и аз да се включа.
След като последните няколко пъти нямам нито един уловен зарган вчера реших да отида за попчета. Взех 100 грама скариди и в 14:00 отидох на трета буна (Варна). Не спираше да кълве, но бяха само чучулини. След като изкарах 7 чучулини и половината скариди свършиха много се изнервих и нарязах едната. Викам да пробвам, на чучулина не съм пробвал до сега. Ударите намаляха значително. Тук таме някое слабо клъвване. След околко половин час чакане изкарах един лихнус и се зарадвах, че все пак има някакви попчета и се обаждат. След това обаче нищо - пак тук таме да клъвне и това е! В 16:00 си тръгнах само с един лухнус в торбата, но реших да си взема и чучулините. По-късно се обади един приятел и в 18:00 пак се оказах на буната. На долната кука продължавах да слагам филе от чучулина, а на горната - скарида, като по-едрите ги белех. Учудих се каква разлика имаше с това от преди 2 часа - значително по-често кълвеше и се хващаха. И на двете куки удряше, като по-едрите удряха на чучулина. До 19:00 направихме над 1 кило, включително и 2 лихнуса, като чучулините вече ги нямаше - само 3 броя, едната от които хваната на себеподобен ем. Сега съм си ги замразил чучулините и следващият път като почивам пак да си имам готова стръв.
Наслука!

Благодаря за доброто приветстване. Надявам се по-често да ми се налага да се хваля тука

- MANYAKA
- кандидат преподавател
Днес на Сарафово,многооооооооооооооо слабо дребни попчета.
- sundy
- новобранец
- Обратна връзка:
Ха, идвали сте в моята губерния пък аз на работа
Честно казано Сарафово го смятах за дестинация само за попчета и само ако евентуално няма време да се ходи другаде, но така и не припарих до вълнолома да пробвам - май предпочитам да обикалям насам-натам в търсене на идеалното място
Онзи ден отскочихме до Несебър, но страшно духаше и извадихме няколко дребни черни попчета и се прибрахме да ги почакаме да пораснат. Другия път може да се засечем на по бира в Сарафкьово 

Надпис в каубойски бар:"Моля, не стреляйте по пианиста - свири колкото може!"
Здравей колега ,подскажи рецепта за попчетата фурна или тиганsundy написа:Ха, идвали сте в моята губерния пък аз на работаЧестно казано Сарафово го смятах за дестинация само за попчета и само ако евентуално няма време да се ходи другаде, но така и не припарих до вълнолома да пробвам - май предпочитам да обикалям насам-натам в търсене на идеалното място
Онзи ден отскочихме до Несебър, но страшно духаше и извадихме няколко дребни черни попчета и се прибрахме да ги почакаме да пораснат. Другия път може да се засечем на по бира в Сарафкьово

Днес бях на Дружба на яхтеното.От шест и половина до осем хванах десетина попа, една дърта кая,две гали(едната доста едра) и три скорпида.Стръв- бяла мида и парченца от нарязан зарган.Доволен съм,в неделя ще повторя. 

- sundy
- новобранец
- Обратна връзка:
Ха, намерил кой да пита - срамно, но риба не мога да пържавариатора написа: Здравей колега ,подскажи рецепта за попчетата фурна или тиган

Надпис в каубойски бар:"Моля, не стреляйте по пианиста - свири колкото може!"
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Здравейте колеги и от мен,да дам малко инфо и аз, вчера сутринта трагвам аз към вълнолома за кая от 06.00 до 08.30 нито един удар викам си тука я няма от там прибирам партакежа и газ към 1-ва буна, до обяд нищо от там си викам карай към 2-ра буна застанах от вътрешната страна кадето са стълбичките започнах да распъвам телескопа 6 мт. и се почна пак едно чакане,по едно време се обращтам назад и гледам един възрастен колега на тетраподите хваща по някоя кая викам си що данесе пробвам и аз,отивам там и заставам на един тетрапод и още при първото замятане един лихнус викам си тука я разбих и като се почна гол след гол от 13.30 до 16.00 имах 3 кл. кая сравнитело добър размер нямах нито една дребна риба стръфта ми беше бяло пилешко месо на което се хващтаха по големите екземпляри и 4 лихнуса а каята на скарида много съм доволен,вече имам и кая във фризера
утре живот и здраве пак съм на същото място ако не е заето естествено на слука на всички колеги

Колеги да попитам нещо,понеже снощи се върнах късо от рибилов и бях уморен каята я сложих във фризера без дая измия и без дая изчистя това дали и пречи благодаря предварително
-
- сериозен играч
нямаш грижи.Люспите и малко по трудно падат.Има един момент когато люспите почват да се чистят а вътрешностите са още замръзнали и излизат като ядка 

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
rimohit написа:нямаш грижи.Люспите и малко по трудно падат.Има един момент когато люспите почват да се чистят а вътрешностите са още замръзнали и излизат като ядка
Благодаря колега

здавейте вчера бях на Крайморие даде хубаво попче за 2 часа около 3 кг . дребно беше повечето но стръвно кълвеше.само на скарида и по слабо на рапан.