Куки.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Viktor1231
новобранец
новобранец

Re: За куките -мнения,разсъждения,наблюдения

Мнение от Viktor1231 »

G-Carp Super Rig hook Използвам аз и до сега не си е помислила да се изправи от много време съм само с нея :lol:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

hristotihov написа:
Искам да ви питам следното:
Мисля да си взема жълти куки за царевица от консерва, да ловя с мача бабушки, караконджули и шаранчета. Има ли наистина значение цвета на куката. Повишава ли "успяваемостта" жълтата кука, при стръв сладка царевица. Харесал съм едни на Seimuro.
Пробвай колмиците DK 800- специално са проектирани за риболов на шарани с царевица, аз ги ползвам вече десетина години, основно номерата 12 , 14 и 16 :wink:
Изображение
MapuaH
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MapuaH »

milo69 написа:ех Бутник като спомена мряната и ме настъпи по болното място :D... едно че това ми е любимата за ловене риба и друго че поради формата и дебелината на устата й и местата където се лови, за мен критерий за добра кука е тази която е добра за мряна...пробвал съм всякакви куки-тънки,дебели,прави,закривени,с дълго рамо,с късо рамо,с контра,без контра и т.н....е досега не съм попаднал на такава за която да кажа "ей тая е перфектната кука за мряна"...ама продължавам с опитите...може някога да я открия.... :lol: та в тая връзка предлагайте модел кука която не съм я пробвал да я пробвам...говоря за кука за мряна...
Има едни много добри на Миди специално за мряна ! Ще ти напиша модела като се прибера в къщи, че не го знам наизуст.
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

я ги снимайте тия мренски куки Миди...или направо кажете от къде да ги закупя...
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

По принцип с куките компромиси не правя и ползвам само най-добрите марки,но на скоро ей така от любопитство си взех ей тази серия на каматсу
Изображение
пакетчето на цена 1.00 лв., евтинийка от всякъде.Номер 10,но отговаря на 12-14 номер.Викам си ще ги пробвам в бой как са.Очакванията ми бяха да има изправяне или затъпяване.И така вчера на един платен надърпах 3 шарана между 2.5-3 кг. с фидера.Кво да ви кажа,куката не мръдна,дори не се беше затъпила и не пука белия червей, като се има предвид дебелината и големината на контрата.Мисля да си взема няколко пакета още да има за гьолове със закачки.
Above us only sky
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Черните са им добри,но белите... :?
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Зависи как се закача "белия"; последните три риболова (два на Копринка и един на аренден) лових само с Оунър -"фуна" номер 8 и номер 10; нито са по тънки от тези, нито са по-малки нито пък контрите са им по-малки. С фидер и с директен; справка за резултатите в "излети" :idea: :wink: Риби с размер от "съдийска свирка" до 2кг :D 8) Тъй че... :wink:
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Купих си няколко пакетчета куки без контри.
Сега се чудя, как точно да ги ползвам. С изпънат бял ОК, с един жив и един изпънат или пинка пак ОК.
Избрах си обаче малки номера и се чудя дали има вариант при който жив бял да не пада от куката?

Ице помагай, ти си ползвал такива гадове :)
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
lastika
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от lastika »

butnik написа:Всички фирми имат и добри модели,моята база за сравнение е -при гъсти риби коя издържа повече време без подмяна,сиреч не се затъпява острието.Куките на Мустад от масовите серии204,224,225,264,се затъпяват много бързо,особено при риболов на мряна е кошмар.И поради тази причина използвам малко по-издръжливи куки.И Тубертини имат и Трабуко,Колмик,няма смисъл да ги изброявам.Избора си е индивидуален за всеки,но не бих допуснал за разлика от 20ст. да си изпусна рибата на живота :D
Моята база за сравнение е същата,а куките които ползвам сега са на Preston Inovation и по точно моделите:PR333(№14,16,18) и PR344(№14,16) цвета е жълт.На последните натоварвания които им спрегнах се представиха отлично-доста и едри риби и куките не мръднаха.Ето ги и тях:
Изображение

Изображение
Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
ma3xa1993
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ma3xa1993 »

Да знаете къде в София се продават куки PRESTON...
Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pi4a94 »

Магазин Дария в Младост 1 зад Била :wink:
jim_jim_jim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jim_jim_jim »

Ще помоля ако на някой му е ясно да разясни принципа на действие при засичане на два вида куки с извито ухо или лопатка ?
1. Ухото е завито навън
2. Ухото е завито навътре към куката
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Мисля,че в тази статия ще намериш отговора!

:arrow: Цък
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
jim_jim_jim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jim_jim_jim »

Благодаря ти колега,но това е повече за шаранджийски риболов и то на тежко.Мен по-специално ме интересува при риболов на щука на леко.Рибата стана капризна и вече тройките не са много актуални по това време на годината....доста често изплюва стръвта.Затова съм се ориентирал към единични куки,но немога да избера правилната форма.

Давайте идея за модел и марка единична кука 2/0 подходяща за риболов на щука .
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Куки-мнения,разсъждения,наблюдения

Мнение от fn1p »

Интересно ми е да разбера какви куки използвате при риболов на плувка. Говоря и като марка и като големина.Нов съм в този риболов и вчера като минавах покрай един магазин си купих куки Gamakatsu 8-ми номер язък за парите дето дадох за тях не ми харесаха пробвах ги на сухо дали се изтапяват бързо тя стана мътна и кървава незнам партидата ли е такава или какво но не ми харесаха.И след това ми се наби в главата Owner Funa познайте от къде ми се наби,естествено от колегата съфорумец "venci72".Когато беше топло той пускаше репортажи от негови излети и на всеки репортаж има написано следното
...куката е ясна овнер фуна...
.Та днеска ми прищтракна къде мога да я намеря тази Owner Funa.
И бегом до магазина купих си едно пакетче куки номер 10,и едно номер 14 та прибрах се вкъщи че вънка времето студено и за разходки не става,отворих едното пакетче и взех да си връзвам да имам вързани след това пробвах дали се изтапяват бързо и много повече ми хареса от тези на Gamakatsu се пак Owner си е друга бира,това е от мен.Айде сега вашите наблюдения и мнения за различните марки,дано по запознатите с този риболов да ме светнат кое е добро и кое не.
Изображение Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”