Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Въдица-колко да е дъга
Модератор: sapuna
Въдица-колко да е дъга
Аз по принцип използвам въдици с дължина 2,4м. но напослидък гледам във форума че много колеги използват въдици над 3,00 м, че дори и 3,6 или 3,9 метра.Аз не мисля да си купуван чак толкова дълга въдица но дали да не бъде 2,7м.Та мисълта ми е има ли разлика за 30см.Благодаря!
-
- ще става разбирач
Да му се невиди ама сте прави като по разсъждавам малко първото най-важно нещо е след като клъвне голяма риба да се държи под контрол, но зада клъвне стръвта трябва да попадне на точното място в точното време.Но все пак не ловя кои знае колко големи водоеми и съм сигурен че в тях няма шарани по 20 кила.
А да спомена и друго нещо- направил съм на дънна въдица една блеснарка за от лодка с 1,5м. дължина от старите стъклопластови въдици с не много хубава макара и най интересното е че исках да направя експеримент и установих, че движенията и напъните на шаран около 4 до 5 кг. се усеща по същия начин на 2,4м. пръчка-два пъти по дебела, дълга и здрава!
А да спомена и друго нещо- направил съм на дънна въдица една блеснарка за от лодка с 1,5м. дължина от старите стъклопластови въдици с не много хубава макара и най интересното е че исках да направя експеримент и установих, че движенията и напъните на шаран около 4 до 5 кг. се усеща по същия начин на 2,4м. пръчка-два пъти по дебела, дълга и здрава!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Пръчките ми са 2,70,и да си кажа честно са ми къси,ама за АМУРА!Той знае как да вирбелира и ти се изплъзва.Според мен по-голяма дължина от тази е противопоказна за шарана.Отлепянето му става навътре във водоема.При ваденето той държи средна дълбочина,така че не виждам смисъл от по-голяма дължина на сопата.Всичко е въпрос на опит!
НАСЛУКА МОМЧЕТА!!!
НАСЛУКА МОМЧЕТА!!!
-
- новобранец
- kita20008969
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
- ceno cenov
- разбира нещата