Въдица-колко да е дъга

Модератор: sapuna

Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Въдица-колко да е дъга

Мнение от asini »

Аз по принцип използвам въдици с дължина 2,4м. но напослидък гледам във форума че много колеги използват въдици над 3,00 м, че дори и 3,6 или 3,9 метра.Аз не мисля да си купуван чак толкова дълга въдица но дали да не бъде 2,7м.Та мисълта ми е има ли разлика за 30см.Благодаря!
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Шаранджийските въдици се произвеждат само в границите от 3,60 до 3,96. Сам си прави сметката тези различните от тази дължина какво представляват и с какви качества са.
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от asini »

Все пак благодаря за съвета ама аз си държа да е между 2,4 или 2,7!
saksi
фен клуб-скобар

Въдица

Мнение от saksi »

Предимството на дългата въдица е ,че може да заметнеш по-надалеч,и при вадене на рибата повече може да я контролираш
Аватар
Livo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Livo »

...което май не е малко...
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от asini »

Да му се невиди ама сте прави като по разсъждавам малко първото най-важно нещо е след като клъвне голяма риба да се държи под контрол, но зада клъвне стръвта трябва да попадне на точното място в точното време.Но все пак не ловя кои знае колко големи водоеми и съм сигурен че в тях няма шарани по 20 кила.
А да спомена и друго нещо- направил съм на дънна въдица една блеснарка за от лодка с 1,5м. дължина от старите стъклопластови въдици с не много хубава макара и най интересното е че исках да направя експеримент и установих, че движенията и напъните на шаран около 4 до 5 кг. се усеща по същия начин на 2,4м. пръчка-два пъти по дебела, дълга и здрава!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Пръчките ми са 2,70,и да си кажа честно са ми къси,ама за АМУРА!Той знае как да вирбелира и ти се изплъзва.Според мен по-голяма дължина от тази е противопоказна за шарана.Отлепянето му става навътре във водоема.При ваденето той държи средна дълбочина,така че не виждам смисъл от по-голяма дължина на сопата.Всичко е въпрос на опит!
НАСЛУКА МОМЧЕТА!!!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от asini »

А мерси е това исках да видя а това за амура(6кг. бел амур с 1,6 м пръчка подовна на тази блеснарка за която споменах по голе с макара с влакно 100м-само за сравнение казвам че като тръгне амура и влакното почва да свършва и се чудиш как да постъпиш)!
saksi
фен клуб-скобар

Шаран

Мнение от saksi »

А като си къса пръчка и тръгва да влиза в шавара как ще го докараш пред теб
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

За мен оптималния вариант за дължина е от 3,30 до 3,60 метра.
Хвърляш по далече , контролираш ти рибата а не тя теб,по лесно се морят рибоците с дългата сопа и т. н..Разбира се че и макарата требе да е с шпула минимум за 250 метра 0,40. 8)
Я елате рибенца при батко...
ribolovec7
новобранец
новобранец

Мнение от ribolovec7 »

колега реши първо дали от ръка ще хвърляш или с лодка ще нанасяш.по дългото е по добрия избор.но ако работиш с лодка мисля че не е от значение дължината на пръчкатаа за макарите колегита са напълно прави колкото повече по добре.наслука.
Аватар
AMUR4ETO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от AMUR4ETO »

за мен са два вариантите 3.60 или 3.90 всеки трябва да си прицени по неговата височена ако си по нисак варианта е 3.60 ако си по висок вземаш 3.90. :wink:
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от doko »

теоритично погледнато ако си 170см ще ти е удобно ли да мяташ с пръчка 390см или не. :oops:
Аватар
kita20008969
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kita20008969 »

AMUR4ETO написа:за мен са два вариантите 3.60 или 3.90 всеки трябва да си прицени по неговата височена ако си по нисак варианта е 3.60 ако си по висок вземаш 3.90. :wink:
:smt023
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Всичко под 3.60 м. и от материал различен от карбон е просто компромис, които с оглед на цената е разбираем. :?
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”