Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Кошничкостроене...
Модератор: emo vasilev
Re: Кошничкостроене...
Ето един пример от братушките как да направим от нищо(почти) нещо:
матеряли:

може също да се използва кутия от топки за тенис на корт.
По дебела е пластмасата.Отивате в близкия тенис клуб и помолвате някои от треньорите за ненужни кутии(пластмасови).Обикновено ги изхвърлят.

Ето,че и аз на бързо скалъпих една без много старание, но с мерак.Направих и по малко дупки:

матеряли:

може също да се използва кутия от топки за тенис на корт.

Ето,че и аз на бързо скалъпих една без много старание, но с мерак.Направих и по малко дупки:

Above us only sky
- MITKO70
- кандидат преподавател
Проверен метод е направата на хранилки/кошнички от пластмасовите шишета.Правих ги преди години ,имаше статия в рибарско списание от един германски риболовец,та по нея.Само че ги сглобяваше със стопяване,леко,но и телбода е идея,защото този материал няма лепене с лепило почти.Може и от кафяви,зелени шишета.
Всичко може,но не всеки го можe.

-
- научил се да хвърля

дупките требва да са такива
каня се от доста дълго време да направя цшетни ама ето на......
вместо телбода който ще ръждяса /ако се намокри

дупките е добре да се пробият преди да се оформи хранилката, защото от топлината се деформира когато е под напрежение

零八九五一一二三四五
Колеги извинявам се за въпроса които не е по темата.Но отдавна се каня да си направя хранилки имам всичко неубходимо само нямам листово олово.Знаете ли къде мога да си намеря от какви магазини.Питах на едни вторични суровини човека ме погледна като изтребител и вика нямаме такова нещо.Ако може на лс да не спамим темата но мисля че о още много хора се чудят като мен.Ако може след отговор да се изтрие мнението ми от администратор.
Още един път извинявам се за спама.
Още един път извинявам се за спама.
simo72 написа:Без валати и без мерак, рибар няма!
И аз живо се интересувам от товаEm1l написа:..... само нямам листово олово.Знаете ли къде мога да си намеря от какви магазини...

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- сериозен играч
Ако листовото олово се окаже проблем взимат каквото и да е олово и с няколко удъра на чука става такова.
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
също става като си направиш калъп с дълбочина 2 - 3мм и ширина 10мм и отливаш в него олово.Аз разфасовах един стар акумолатор и ще стопя и отлея оловото в калъп.
Above us only sky
-
- учете се от него
Точно по тази технология правех първите си кошнички преди около десетина години. От там ми се "появи" и безопасната иглаlfc_boy написа:Ето един пример от братушките как да направим от нищо(почти) нещо:

IDA написа:по-късно обаче стигнах до извода, че металните кошнички от мрежа ми пасват повече....![]()
Колега, би ли посочил плюсовете на металната хранилка пред пвц-то? Снабдих се с мрежа от една железария и ще се захвана да понаправя малко от нея.Не съм пробвал тези от пвц още и незнам дали има смисъл да правя количество от тях?
Above us only sky
-
- учете се от него
Специално по този въпрос мнението ми може да е много субективно и е най-добре, всеки да си тества сам нещата за себе си и да си направи изводи
Какво бих препоръчал: да се подберат еднакви като тегло, размери и обеми кошнички и от двата вида и по време на едни и същи риболови и на едни и същи петна, да се тестват (като се сменят периодично на карабинката, като "полет", "пропадане", "разтоварване", "натягане на линията"; на различни дистанции и при различни дълбочини . Аз ползвам и пластмасови кошнички, но много по-рядко 

-
- научил се да хвърля
привет колеги,
причината да ползвам лист олово е за да избегна процедурата с отливане
лист олово си купих от вторични суровини за 1 лев килограма
листата олово ги ползват за да екранират кабели като покриват с тях касетките в които минават кабелите
ако се стигне до отливане на олово то по-добре да се отлива директно във формичка с мрежата както вече беше обсъждано
п.п. имам достатъчно олово ама колегите са на другия край на родината
причината да ползвам лист олово е за да избегна процедурата с отливане
лист олово си купих от вторични суровини за 1 лев килограма
листата олово ги ползват за да екранират кабели като покриват с тях касетките в които минават кабелите
ако се стигне до отливане на олово то по-добре да се отлива директно във формичка с мрежата както вече беше обсъждано
п.п. имам достатъчно олово ама колегите са на другия край на родината
零八九五一一二三四五
-
- научил се да хвърля
кошничкостроене 2
така!
както обещах пускам моята гледна точка
повечето колеги са виждали мои методи за ръкоделие така ,че предполагам няма да има изненади
отсъствието ми като "моделист" си има едно леко сапунено обяснение/ние обаче живеем над тези неща/
няма да давам много обяснения по известни причини
материалите:

инструментите /видимо е че съвсем не става дума за сложна техника/

започваме

всичко се прави "с мярка"

усилване / преди запоявах, но сега не го намирам за необходимо /

от другата страна

и другия модел

подготовка на отежнението

ето и другите много удобни за бавнио "разтоварване"

резултата

със здраве
наслука
както обещах пускам моята гледна точка
повечето колеги са виждали мои методи за ръкоделие така ,че предполагам няма да има изненади
отсъствието ми като "моделист" си има едно леко сапунено обяснение/ние обаче живеем над тези неща/
няма да давам много обяснения по известни причини
материалите:

инструментите /видимо е че съвсем не става дума за сложна техника/

започваме

всичко се прави "с мярка"

усилване / преди запоявах, но сега не го намирам за необходимо /

от другата страна

и другия модел

подготовка на отежнението

ето и другите много удобни за бавнио "разтоварване"

резултата

със здраве
наслука
Последно промяна от въдичарче на Пет Окт 09, 2009 7:46 pm, променено общо 1 път.
零八九五一一二三四五
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: кошничкостроене 2
Най накрая някой да ми приеме идеята с въздушните филтри на сериозно супер си ги избарал 

Без риболов няма любов !
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Колега,от къде се сдобиваш с Олово ?
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Високо волтажен кабел,гнусни мрежи,ши*ани парашути,балансиори за джанти или както си вървиш по улицата може да намериш някое парченце също тъка в белкантото може да идеш там има в някои от рибарските магазини има също и в големите строителни хипермаркети съм засичал....eminem94 написа:Колега,от къде се сдобиваш с Олово ?

Без риболов няма любов !