Да поговорим за СПИДИТА
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- учете се от него
Re: Да поговорим за СПИДИТА
Перфектни са и за риболов на кефал на "чип-чип" в по-малките реки , каквито са Стряма , Тунджа (горното течение) и други. Става дума за дължини 4-6 метра. Пръта трябва да е много лек и много пъргав , понеже се лови без утежнение и трябва да се засича скоростно при най-малката индикация

- Local
- учете се от него
4 метра - 97 гр. 45 лв.
5 метра - 163 гр. 60 лв.
6 метра - 229 гр. 85 лв.
7 метра - 295 гр. 115лв.
Айде разсъждавайте си колкото искате , това е от мен за Албите.
И стига съм говорил за тях , кофти ми е , звучи като реклама...
5 метра - 163 гр. 60 лв.
6 метра - 229 гр. 85 лв.
7 метра - 295 гр. 115лв.
Айде разсъждавайте си колкото искате , това е от мен за Албите.
И стига съм говорил за тях , кофти ми е , звучи като реклама...
Клавиатура риба не лови!!!
-
- сериозен играч
Що бе Краси.Кво ти пука.Магазина да не е твой.Па и дори да вземап някоя премия ще почерпиш
Аз мисля че всички имат интерес.Качеството е на доста добро ниво според мен а за цените няма какво да говорим.
Тези данни от производителя ли са или ги тегли ?

Аз мисля че всички имат интерес.Качеството е на доста добро ниво според мен а за цените няма какво да говорим.
Тези данни от производителя ли са или ги тегли ?
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
А аз съм преварженик на "тиката" имам ги в размер 5-7-8- метра и мога да кажа че не ги заменям за нищо друго
ето им цените и грамажите и дължините;
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6367
понежи утри ще ми донесат и платформа и си мисля дали да не зема и 9-то метра сега.
ето им цените и грамажите и дължините;
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6367
понежи утри ще ми донесат и платформа и си мисля дали да не зема и 9-то метра сега.
-
- сериозен играч
аз пък да напомня каква е темата
Моля дайте да не говорим за пръчкинад 5м

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
-
- сериозен играч
Някой от Бургашката група ще даде ли мнениеа за "свещенната четворка" след като се е докоснал до нея в неделя.Ще е интересно да чуем и други мнения освен суперлативи.Аз лично разбрах за едно негативно мнение , че много лека била
...

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:

Последно промяна от butnik на Нед Яну 31, 2010 9:21 pm, променено общо 1 път.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- учете се от него
Тази тема нещо се позабрави, пък интензивния есенен уклейски риболов точно започваLocal написа:Преведено от английски спиди си значи бърз, това смятам всеки ги го знае. Чел съм доста по английските форуми за този тип пръчки, пръчката трябва да е лека, много стегната и здрава , дори са по дебелостенни от другите карбонови директни (зависи кои де). С нея се засича бързо и рязко, самата пръчка те предразполага да практикуваш по-бърз тип риболов. Вярно е, че по-скоро са ориентирани към състезалтения риболов, но лично на мен много ми допадат.

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз пък имам едни на Тубертини от 2.5 м до 4.5 м май и Локал ми вика че били мноого добри,по добри даже от мавъра ,ама незнам,някой от вас да има наблюдения?
Щото си мисля че иска да ме набута,и да ги къцка повече от мен на Мандрта!
Щото си мисля че иска да ме набута,и да ги къцка повече от мен на Мандрта!

13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
-
- сериозен играч
В това не трябва да се съмнявашpatrona86 написа: Щото си мисля че иска да ме набута,и да ги къцка повече от мен на Мандрта!

-
- учете се от него
Не бъркайте късите телескопи (3, 4, 5м. -Албата е такъв) с професионалните спидита
. Аз също имам такава чевръста петица на SIWEIDA, но това е "къс телескоп", не е "спиди"
Тези, които са цял набор от няколко различни дължини, аз мисля, че основно са проектирани и окомплектовани в по-голяма степен за състезатели , отколкото за любителски риболов- дават възможност, в зависимост къде са слънчаците и кубинките...да се отреагира на момента с готова дължина и съответна линия

-
- сериозен играч
И каква е разликата
И кое лепва критерия "професионално" .Албата се ползва от състезатели ...дали е професионлана?
Освен туй умат поне 4-5 серии къси телескопи от които само конкретен модел визирам като спиди.
Ако клубуинъра на спро е спиди то с какво е по добро .Или което и да е про-спиди

И кое лепва критерия "професионално" .Албата се ползва от състезатели ...дали е професионлана?
Освен туй умат поне 4-5 серии къси телескопи от които само конкретен модел визирам като спиди.
Ако клубуинъра на спро е спиди то с какво е по добро .Или което и да е про-спиди

-
- учете се от него
Аз не коментирам "кое е по-добро", просто направих разлика между "телескоп без водачи" и "спиди"; някои от нещата Локито ги е писал по-горе. Ако нямаше разлика, нямаше да се произвеждат цели серии спидита и то с разлики в дължините през 50см. Предназначението на тези серии и защо са по този начин го писах в предния пост

-
- сериозен играч
Не отговори на моите въпроси а аз наистина търсих отоговор , щото очевидно не съм на ясно .
Ще се радвам ако и състезатели се включат в темата .Интересно ми е те колко пъти са ползвали ГОЛ телескоп спиди (или както щете го наричайте) по-късо от 4м , колко пъти по-късо от 3м.За по-късо дори и не смея да питам.
Ще се радвам ако и състезатели се включат в темата .Интересно ми е те колко пъти са ползвали ГОЛ телескоп спиди (или както щете го наричайте) по-късо от 4м , колко пъти по-късо от 3м.За по-късо дори и не смея да питам.