Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Ако намерите 50 лв бихте ли ги върнали?
Модератор: dantho.mihov
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
-
- кандидат преподавател
Re: Ако намерите 50 лв бихте ли ги върнали?
И за мене единБОВСКИЯТ КОРМОРАН написа:ОБЯВИ Я в момента има амнистия за антиките

-
- вече хвърля и на тежко
Без патина няма стоиност монетата.А за случая с 50 те лева,ами добър човек си.На днешно време да бъдеш добър е равносилно на ,глупав.Е дано да сме повече глупаците,ще бъде по лесен живота.
-
- разбира нещата
Връщал съм не един път,веднъж си вървя по лъвов мост и на едно момче пред мен му изпадат 3 по 50лв.В тоя момент гледам как някакъв мъж се затича,но аз като по-млад и пъргъв първи успях да стигна до тях,естевствено момчето ми благодари,дори искаше да ме черпи.Но ми се е случвало и да не ми благодарят,не само ами и да ми се заяждат.Случва ми се следното(отново с жена) - влизам в магазина и гледам жената,че и изпадат 3 по 2 лева и и ги връщам,след което тя нагло ми заявява,че са били 4 по 2 лева и аз съм ги бил взел.Направо ми идваше да и лепна един шамар,но и обясних,че ако исках нямаше да и върна и тия,които съм намерил(естествено нацупи и трае) Връщал съм и клучове на една много мила жена,която 15 минути след това вървеше до мен и ме убеждаваше да ме почерпи,чак ми стана неудобно.
П.П. Общо взето съм възпитан да връщам пари когато ги намеря... но след случея с онази случка с нахалната жена се замислям.
П.П. Общо взето съм възпитан да връщам пари когато ги намеря... но след случея с онази случка с нахалната жена се замислям.
- XauBaHkO
- ще става разбирач
Съгласен на 100%nervaa написа:Без патина няма стоиност монетата.А за случая с 50 те лева,ами добър човек си.На днешно време да бъдеш добър е равносилно на ,глупав.Е дано да сме повече глупаците,ще бъде по лесен живота.
-
- новобранец
Добре си постъпил щото аз съм ученик преди 2 седмици бяхме намерили протмоне с 200лв. Дадохме го на господина по математика и тои каза на кои е а примерно можехме да ги земем това момче дето е портофеила ми се оказа наи-добрия приятел Бих ли му зел парите ?
Много пари съм намирал ама все на сън 

- CrossFire
- разбира нещата
Аз също мисля, че си постъпил добре като си върнал парите независимо от реакцията на жената.
Веднъж ми се е случвало да не връщам намерени пари: Махаленско магазинче с 2-3 стълби пред входа. Точно стъпвам на първото стъпало и един шишко разперил ръце като тъпа "мутра" ме избута здраво и в момента на отварянето на вратата му паднаха от джоба пари. Взех ги, видях че са 70 лева, качих се на велосипеда си и си викам на акъла "А, ся' пазарувай с таралежите под мишниците. Ахмак!" После ми стана леко съвестно, но като се сетих колко нагло ме избута ми мина.
Веднъж ми се е случвало да не връщам намерени пари: Махаленско магазинче с 2-3 стълби пред входа. Точно стъпвам на първото стъпало и един шишко разперил ръце като тъпа "мутра" ме избута здраво и в момента на отварянето на вратата му паднаха от джоба пари. Взех ги, видях че са 70 лева, качих се на велосипеда си и си викам на акъла "А, ся' пазарувай с таралежите под мишниците. Ахмак!" После ми стана леко съвестно, но като се сетих колко нагло ме избута ми мина.

Виж,ся!За твоя въпрос има една притча от време оно:
Баща и син си приказват,естествено дъртия дава акъл.Пита сина си:
-Ако намериш 50лева,какво ще направиш?
-Ще си ги прибера в джоба и ще се почерпя.
-Не сине!Ще питаш на висок глас чии са и ще ги върнеш на човека.Така хората ще те уважават.А ако намериш 500 000лева какво ще направиш?
-Ще ги върна,а хората ще ме уважават и няма да ме обвинят,че съм крадец.
-Сине,сине!Много си прост,с толкова пари ти е през оная работа какво ще мислят околните.
Евала за постъпката!Въобще не си го слагай на сърце!Така си решил,така си направил.Ако се чустваш удовлетворен-значи всичко е наред.А относно благодарността-не знам,мен лично такава проява ме натоварва и ме кара да се чуствам неудобно
-
Баща и син си приказват,естествено дъртия дава акъл.Пита сина си:
-Ако намериш 50лева,какво ще направиш?
-Ще си ги прибера в джоба и ще се почерпя.
-Не сине!Ще питаш на висок глас чии са и ще ги върнеш на човека.Така хората ще те уважават.А ако намериш 500 000лева какво ще направиш?
-Ще ги върна,а хората ще ме уважават и няма да ме обвинят,че съм крадец.
-Сине,сине!Много си прост,с толкова пари ти е през оная работа какво ще мислят околните.
Евала за постъпката!Въобще не си го слагай на сърце!Така си решил,така си направил.Ако се чустваш удовлетворен-значи всичко е наред.А относно благодарността-не знам,мен лично такава проява ме натоварва и ме кара да се чуствам неудобно

-
Ако зная на кого са бих ги върнал,но ако не зная ще ги върна на Господ.Сега ще ВИ науча как става това.Намерил габровец 1 торба с пари, не знаел на кого са и си рекъл ще ги върна на Господ те и без туй са паднали от там.Оттишъл в църквата повдигнал глава нагоре подхвърлил торбата с парите с все сила пак нагоре и рекъл-"Дръж Господи пък каквото падне за мене" 

- edimi
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
joco написа:Виж,ся!За твоя въпрос има една притча ................................Ако се чустваш удовлетворен-значи всичко е наред.............
-

малиии, кеф, риба
(heidy) Някой твърдят, че българите не искат и не могат да работят. Точно обратното - българите искат и могат да не работят.
(heidy) Някой твърдят, че българите не искат и не могат да работят. Точно обратното - българите искат и могат да не работят.
-
- ще става разбирач
Много хубава тема стана.
И аз да се изходя по въпроса. Пари много не намирам но 1 година ме тресе късмета с телефони.За една година 6 ги намерих,чудо чудо. Първия си го върнах ,че ме загриза съвеста скъп хубав арен. И кафе не пих щот не ми предложиха да ме черпят. На другия ден умря моя , и се бръкнах 50 лв за шайба .Много яд ме хвана. 2 телефон съвеста беше дала назаден,и бам в джоба. 3 съвест.4 в джоба и т.н.
И такай свикнах на мойта съвест през телефон.
Пари юк.
Чак вече не ми се намират телефони че всеки с различно зарядно и пари само за тях колко се ръся.
Инъче добре си постъпил колега.
Най гот ми стана като върнах третия стар модел на някаква леля. Жената чак толкова не повярва че имало такива хора още, че се почуствах като динозавър . и те така
И аз да се изходя по въпроса. Пари много не намирам но 1 година ме тресе късмета с телефони.За една година 6 ги намерих,чудо чудо. Първия си го върнах ,че ме загриза съвеста скъп хубав арен. И кафе не пих щот не ми предложиха да ме черпят. На другия ден умря моя , и се бръкнах 50 лв за шайба .Много яд ме хвана. 2 телефон съвеста беше дала назаден,и бам в джоба. 3 съвест.4 в джоба и т.н.
И такай свикнах на мойта съвест през телефон.
Пари юк.
Чак вече не ми се намират телефони че всеки с различно зарядно и пари само за тях колко се ръся.
Инъче добре си постъпил колега.
Най гот ми стана като върнах третия стар модел на някаква леля. Жената чак толкова не повярва че имало такива хора още, че се почуствах като динозавър . и те така
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
телефонът няма кой-знае каква стойност, но записаните в него номера са бая ценни...
На улицата като ни заговори непознат, обикновено подхождаме с недоверие... То не са просяци, мошеници и т.н.
На улицата като ни заговори непознат, обикновено подхождаме с недоверие... То не са просяци, мошеници и т.н.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
сега се сещам още нещо интересно
преди много години стоях на спирката на орлов мост и чаках автобуса.с тарикатска стойка и рьце дьлбоко в джобовете на стеснения панталон.автобусьт дойде...заслизаха хора...аз си извадих рьцете от джобовете,за да се подготвя за качване.вадейки дясната излетя един лев(от тия,старите-кафевите) и падна на земята...една лелка моментално се наведе(сьвсем добре видя откьде идва лвчето : ) )грабна го,погледна ме с ужасна омраза и замина нанякьде
много странна случка
само тая омраза в погледа не разбрах защо е
...брей-пьлно с откачалки
после сьм се смял през целия пьт сам..може и аз да сьм приличал на откачен на хората в автобуса

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- Motorski
- ще става разбирач
Не е ли нещо подобно развитието на обявата за бъркалка за подхранка в раздел "Магазин"?