Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спинери и цикади
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Спинери и цикади
Колеги, дайте ми проверена информация, ако имате, на тия спинери и цикади лови ли се клен на р. Искър.
Re: Спинери и цикади
Само да допълня, че не става въпрос за долното течение при вливането в Дунав, а например в дефилето и след него
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
друже и на тебе ще ти отговоря същото като на колегата с плетеняка - четете бе момчета
спинери:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=64&t=16318
цикади:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=5&t=28669
нема нужда да се предъвкват едни и същи работи по 100 пъти и да се пускат 100 теми
спинери:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=64&t=16318
цикади:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=5&t=28669
нема нужда да се предъвкват едни и същи работи по 100 пъти и да се пускат 100 теми
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Баш-майсторе,
извинявай ако съм те подразнил с мойто неведение. Аз тия неща дето ме препрати съм ги чел, но там се говори предимно за распер и бяла риба. Просто исках да ме информира някой който е хващал клен с такова приспособление.
извинявай ако съм те подразнил с мойто неведение. Аз тия неща дето ме препрати съм ги чел, но там се говори предимно за распер и бяла риба. Просто исках да ме информира някой който е хващал клен с такова приспособление.
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега , от 4-5 месеца пиша,че това е уникална примамка за кефал ! Ама или ти нещо недочиташ или .. не знам .
" Цикадата - един добър дразнител за хищните риби
Ефективността на този вид изкуствена примамка е доказана в риболова на костур ( бих добавил и кефал )
Цикадата лови в пъти повече от почти всичките ми воблери - било те японски, сръбски или кучета
Реките на които съм я ползвал са : Искър ,Огоста, Ботуня, Росица,Тунджа - лови кефал, костур, сом, мъздруга и евентуално всичко друго
На затворен водоем съм я пробвал 1 път и нямах успех. Има експерт сред нас който ще се изкаже по този въпрос.
Лично аз предпочитам 6,5 грама , 4,5см - костурова разцветка.От сребристо-черната не съм доволен и я пребоядисвах с едни лакове за нокти. Голд-а лови доста добре. Но все пак си зависи от мястото където ловите и прозрачността на вода.
ВНИМАНИЕ - Сменете си тройките и халките ! Веднъж смених само тройиките и при един зверски удар ми откъсна хълката. Слагам УЛ серията на Оунър защото са много остри и лесно се изправят/чупят при закачка на дъното
С този грамаж и 14 либри влакно постигам дистанция от 45-50 метра - тоест точно до отсрещния бряг
Вятъра не е проблем за тази примамка 
Имайте предвид,че бързо потъва и е доста възможно да посеете няколко докато им свикнете. Затова върха нагоре и среднобързо въртене. Като им свикнете почнете да правите леки забавяниа да проучите дъното. След като се уверите , че е чисто - експериментирайте докато намерите точния ритъм. Някой път иска пауза 2 сек , рязко придърпване ( припомпване),пак пауза .. някой път си взима на по кратки паузи и по-агресивна игра:) Цикадаша Ви дава свобода да творите
"
Лови почи във всички надморски височини и ширини. Теб на кой километър те интересува дали лови да видя в Гугъл ?
Проба му е майката !
Има и още писано ама защо да си губя времето да ти смилям , като не си си направил труда да прочетеш !
" Цикадата - един добър дразнител за хищните риби
Ефективността на този вид изкуствена примамка е доказана в риболова на костур ( бих добавил и кефал )
Цикадата лови в пъти повече от почти всичките ми воблери - било те японски, сръбски или кучета

Лично аз предпочитам 6,5 грама , 4,5см - костурова разцветка.От сребристо-черната не съм доволен и я пребоядисвах с едни лакове за нокти. Голд-а лови доста добре. Но все пак си зависи от мястото където ловите и прозрачността на вода.
ВНИМАНИЕ - Сменете си тройките и халките ! Веднъж смених само тройиките и при един зверски удар ми откъсна хълката. Слагам УЛ серията на Оунър защото са много остри и лесно се изправят/чупят при закачка на дъното

С този грамаж и 14 либри влакно постигам дистанция от 45-50 метра - тоест точно до отсрещния бряг

Имайте предвид,че бързо потъва и е доста възможно да посеете няколко докато им свикнете. Затова върха нагоре и среднобързо въртене. Като им свикнете почнете да правите леки забавяниа да проучите дъното. След като се уверите , че е чисто - експериментирайте докато намерите точния ритъм. Някой път иска пауза 2 сек , рязко придърпване ( припомпване),пак пауза .. някой път си взима на по кратки паузи и по-агресивна игра:) Цикадаша Ви дава свобода да творите

Лови почи във всички надморски височини и ширини. Теб на кой километър те интересува дали лови да видя в Гугъл ?
Проба му е майката !
Има и още писано ама защо да си губя времето да ти смилям , като не си си направил труда да прочетеш !
за твое успокоение това бях го прочел, но освен него - друго нямаше. Затова потърсих подробности и други мнения. Все пак ти благодаря, въпреки тона...
Сандисте, като изброяваш Искър, Огоста и особено Ботуня - да не се окажем градски , бе
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Епа мое и тъй да е , знам ли тЪ ? Тизе от кой град си , щот ни пиши ? Ако изписаното за цикадите ти е малко - не знам. Взимай смело цикади и стреляй
За спинерите не знам , не са ли малко тежички за тези реки ?

Сашооооооооооооо, Сашо,
Понеже след като написах за подозренията ми че може и да сме градски според реките, които цитираше, после като се вгледах в снимката подозренията ми се затвърдиха. Днес направих последна консултация с майка ти и се оказа, че съм прав. Аз съм колегата на майка ти - Илия, бе. Така че скоро ще си общуваме и директно, не само във форума. А вероятно и ще риболовстваме заедно.
Понеже след като написах за подозренията ми че може и да сме градски според реките, които цитираше, после като се вгледах в снимката подозренията ми се затвърдиха. Днес направих последна консултация с майка ти и се оказа, че съм прав. Аз съм колегата на майка ти - Илия, бе. Така че скоро ще си общуваме и директно, не само във форума. А вероятно и ще риболовстваме заедно.
-
- ще става разбирач
Сашо, събрахме ли се

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Айде Сандеее, да почерпиш сега 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Хаха , какво да черпя бе ?
)) Аз обичам мене да ме черпят 
Иначе майчето иде и вика " Да не си си писал с Илия ?" Знам ли , снимка няма , град няма ..
Добре дошъл , шефе
Ако си запален по спининга , тук е точното място да се запознаеш с баш майсторите , ако не си - ще те запалим много 

Иначе майчето иде и вика " Да не си си писал с Илия ?" Знам ли , снимка няма , град няма ..

- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
... и не споменавай напразно името Господне...sandista написа:... баш майсторите...

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Саше, запален съм по спининга от 4 години. Искъро го обходих и го познавам добре от Левище до Струпец. Е тази година поради обстоятелства, които ти са известни поразредих, но ми се струва, че и нещата в реката са се променили към по-зле. Дай боже да греша, ама резултатите не са същите - при проверени места. Ама ти като по-голям майстор ще помагаш. Ще ги морим заедно /когато мога/.
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Едва ли съм по-голям майстор, ама ходя редовно и експериментирам с какво ли не.
Принципно съм фен на Огоста , но от година и нещо с този ВЕЦ я съсипаха. По Искъра ходя на 2-3 места защото са чисти и е красива природата. Последната седмица какво ли не изредих и неще и неще. Сложихме с Иво Л-Миноу на Йо-Зури и гледай каква сеч настана - само дебелаци
Препоръчвам ти ако нямаш да си вземеш един за кутийката
Когато си свободен знаеш как да ме намериш

Когато си свободен знаеш как да ме намериш