хайвер на чига

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
kakapoli
новобранец
новобранец
Мнения: 19
Регистриран на: Сря Авг 12, 2009 7:43 pm
Местоположение: Плевен

хайвер на чига

Мнение от kakapoli »

Здравейте!!!
Имам едно въпросче :
"Някай знае ли как се приготвя хайвер на чига?",тъй като разполагам с известно количество ,но да си призная незнам как да го направя...... :wink:
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1250
Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
Обратна връзка:

Re: хайвер на чига

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

от бурканче ли е или от корема на рибата,ако е първия вариянт ,сложно, много алкохол поема,ако е втория ,чети темите за хайвера :idea: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 0%B5%D1%80
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
kakapoli
новобранец
новобранец
Мнения: 19
Регистриран на: Сря Авг 12, 2009 7:43 pm
Местоположение: Плевен

Re: хайвер на чига

Мнение от kakapoli »

От коремчето ,започвам да чета ...... :oops:
kakapoli
новобранец
новобранец
Мнения: 19
Регистриран на: Сря Авг 12, 2009 7:43 pm
Местоположение: Плевен

Re: хайвер на чига

Мнение от kakapoli »

Знам,че рибата е забранена за улов,но не мисля че проблема е в това дали аз го знам или не,а във всички тези хора ,които я ловят съвсем спокойно.Преди три седмици един приятел имаше работа в Никопол и се оказа ,че там си се продава от местните и то май редовно,а колкото до цената ще попитам...,ако е важно.
Аз не съм си я купувала,защото вуйчо ми я донесе , а той откъде я е взел не съм го питала .....
Въпросът ми беше как да си приготвя хайвера ,защото намерих в нея ...... :?: :!:
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2610
Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
Местоположение: софия

Re: хайвер на чига

Мнение от Диканаров »

Поли, хайверът се измива с хладка вода, отделят се ципици и нишки, изцежда се през тензух и се оставя за 24ч. в 4% разтвор на сол в топла вода. Отново се прецежда през тензух и е готов за ядене. Яде се на препечена филийка с тънко намазано масло и лъжичка от хайвера, без да се мачка или разбива. Зърната да са си цели. Съхранява се в бурканче, като го покриваш с марличка, напоена с малко зехтин. Хайверът си е еднакъв с продаваният чер хайвер! Полива се със студена водка, студено бяло сухо вино или студено шампанско! Само с приятели! На здраве! :drinkers:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
kakapoli
новобранец
новобранец
Мнения: 19
Регистриран на: Сря Авг 12, 2009 7:43 pm
Местоположение: Плевен

Re: хайвер на чига

Мнение от kakapoli »

Благодаря!!!
За пръв път ще правя такова нещо дано да се получи!!! :drinkers: :D
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2522
Регистриран на: Чет Апр 15, 2004 5:57 pm
Местоположение: България-Габрово-Румъния
Обратна връзка:

Re: хайвер на чига

Мнение от Божидар »

kakapoli написа:Благодаря!!!
За пръв път ще правя такова нещо дано да се получи!!! :drinkers: :D
Ще,ще :idea: Ами обади се кога да мина с бяло винце :idea: :lol: :lol: :lol:
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”