Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


хайвер на чига
Модератор: sapuna
хайвер на чига
Здравейте!!!
Имам едно въпросче :
"Някай знае ли как се приготвя хайвер на чига?",тъй като разполагам с известно количество ,но да си призная незнам как да го направя......
Имам едно въпросче :
"Някай знае ли как се приготвя хайвер на чига?",тъй като разполагам с известно количество ,но да си призная незнам как да го направя......

-
- сериозен играч
- Мнения: 1250
- Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
- Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
- Обратна връзка:
Re: хайвер на чига
от бурканче ли е или от корема на рибата,ако е първия вариянт ,сложно, много алкохол поема,ако е втория ,чети темите за хайвера
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 0%B5%D1%80





Re: хайвер на чига
От коремчето ,започвам да чета ...... 

Re: хайвер на чига
Знам,че рибата е забранена за улов,но не мисля че проблема е в това дали аз го знам или не,а във всички тези хора ,които я ловят съвсем спокойно.Преди три седмици един приятел имаше работа в Никопол и се оказа ,че там си се продава от местните и то май редовно,а колкото до цената ще попитам...,ако е важно.
Аз не съм си я купувала,защото вуйчо ми я донесе , а той откъде я е взел не съм го питала .....
Въпросът ми беше как да си приготвя хайвера ,защото намерих в нея ......

Аз не съм си я купувала,защото вуйчо ми я донесе , а той откъде я е взел не съм го питала .....
Въпросът ми беше как да си приготвя хайвера ,защото намерих в нея ......


- Диканаров
- кандидат преподавател
- Мнения: 2610
- Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
- Местоположение: софия
Re: хайвер на чига
Поли, хайверът се измива с хладка вода, отделят се ципици и нишки, изцежда се през тензух и се оставя за 24ч. в 4% разтвор на сол в топла вода. Отново се прецежда през тензух и е готов за ядене. Яде се на препечена филийка с тънко намазано масло и лъжичка от хайвера, без да се мачка или разбива. Зърната да са си цели. Съхранява се в бурканче, като го покриваш с марличка, напоена с малко зехтин. Хайверът си е еднакъв с продаваният чер хайвер! Полива се със студена водка, студено бяло сухо вино или студено шампанско! Само с приятели! На здраве! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Re: хайвер на чига
Благодаря!!!
За пръв път ще правя такова нещо дано да се получи!!!

За пръв път ще правя такова нещо дано да се получи!!!


- Божидар
- кандидат преподавател
- Мнения: 2522
- Регистриран на: Чет Апр 15, 2004 5:57 pm
- Местоположение: България-Габрово-Румъния
- Обратна връзка:
Re: хайвер на чига
Ще,щеkakapoli написа:Благодаря!!!
За пръв път ще правя такова нещо дано да се получи!!!![]()





На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!