Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Препоръки за избор на такъми
Модератор: sapuna
Препоръки за избор на такъми
Здравейте запален риболовец сам.И се обръщам с молбата да ми дадете някаква информация каква пръчка и макара да си зема.Висок сам 180см и тежа горе долу 80кг.Моля помогнете ми новак сам.Мерси предварително и да добавя ще я използвам предимно на дъно на река
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Помощ при избор на пръчка
Привет на Досито!
Радвам се,че все повече и повече нови колеги се престрашават да се регистрират и да пишт във форума.Обаче...има ПРАВИЛА,а те са създадени за спазване!За какво говоря:
1.Има си раздели "Въдица и макара" и "Въпроси и съвети при ловенето на риба" -> местя темата
2.Заглавието на темата е извън правилата и предопределя нейното развитие -> преименувам темата
3.Толкова много подобни теми има,че на човек ще му е трудно да ги изчете! -> примери http://forums.nariba.com/viewforum.php?f=44
И още един съвет - щом като посочваш данните си,значи си запознат с основните критерии за правилен избор!Остава да посочиш и водоема,предполагаемия размер и вид на рибите и най вече ценовия клас на такъмите!
С най добри чувства!Местя темата!
Радвам се,че все повече и повече нови колеги се престрашават да се регистрират и да пишт във форума.Обаче...има ПРАВИЛА,а те са създадени за спазване!За какво говоря:
1.Има си раздели "Въдица и макара" и "Въпроси и съвети при ловенето на риба" -> местя темата
2.Заглавието на темата е извън правилата и предопределя нейното развитие -> преименувам темата
3.Толкова много подобни теми има,че на човек ще му е трудно да ги изчете! -> примери http://forums.nariba.com/viewforum.php?f=44
И още един съвет - щом като посочваш данните си,значи си запознат с основните критерии за правилен избор!Остава да посочиш и водоема,предполагаемия размер и вид на рибите и най вече ценовия клас на такъмите!
С най добри чувства!Местя темата!

Re: Препоръки за избор на такъми
Ще ловя на река янтра до село джулуница не моа преценя в момента колко е широка.Рибата е предимно каракуда по някога удря шаран мурунаш и така да се каже чесно на такива риби сам се натъквал.Цената на коплекта макараи въдица е около 80 и ако може и влакно да ми препоръчате.Мерис предварително и се извенявам за неудобството на оператора
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Това вече е друга бира! 
Та,река Янтра не минава през Джулюница.Това е Джулюнска/водосборна на Златаришка,Веселина и Бебровска/,която малко след Джулюница се смесва със Стара река и Голяма река.Образува се река Лефеджа.В района на Горски долен тръмбеш и Върбица пък,тя се влива в Янтра и продължава за Дунава!Това беше само малко пояснение,за да уточним и предполагаемите риби!
По Джулюнска има все още някой шаран,но да се купуват такъми специално за него е нецелесъобразно и финансово неизгодно!Основните риби са кефал,скобар,морунаж,каракуда и костур през зимните месеци!За нито една от изброените не ти е нужен комплект за дъно,а по скоро една добра мачова пръчка!Моят съвет е да се ориентираш към риболова на леко в този участък!В тази насока пръчки и макари дал Господ!Има много по запознати от мен колеги в този вид риболов и вярам,че ще получиш конкретни и адекватни отговори!
Поздрави!

Та,река Янтра не минава през Джулюница.Това е Джулюнска/водосборна на Златаришка,Веселина и Бебровска/,която малко след Джулюница се смесва със Стара река и Голяма река.Образува се река Лефеджа.В района на Горски долен тръмбеш и Върбица пък,тя се влива в Янтра и продължава за Дунава!Това беше само малко пояснение,за да уточним и предполагаемите риби!
По Джулюнска има все още някой шаран,но да се купуват такъми специално за него е нецелесъобразно и финансово неизгодно!Основните риби са кефал,скобар,морунаж,каракуда и костур през зимните месеци!За нито една от изброените не ти е нужен комплект за дъно,а по скоро една добра мачова пръчка!Моят съвет е да се ориентираш към риболова на леко в този участък!В тази насока пръчки и макари дал Господ!Има много по запознати от мен колеги в този вид риболов и вярам,че ще получиш конкретни и адекватни отговори!
Поздрави!

аз ходя малко на 8км от селото на река янтра в село върбица извенете ма за неясната информация
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ето един комплект,който ми се набива с няколко кликания в очите:
-Vega Magnet Match 4,20
-Vega Adonis RD 3000
Нещо такова ти е нужно!Влакно не по дебело от 0,18!

Нещо такова ти е нужно!Влакно не по дебело от 0,18!

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Този мач наистина е добра оферта (като цена), коментирахме го скоро в тази тема: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=44&t=28906.
За реката и една болонеза ще му върши добра работа, но ще е по-скъпа от мача.
За реката и една болонеза ще му върши добра работа, но ще е по-скъпа от мача.
нямам живарник
-
- учете се от него
Колегата пита за такъми "на дъно, на река" и като е посочил и за какви риби става дума, аз бих препоръчал фидер:dosito27 написа:....... ще я използвам предимно на дъно на река
Ето този- на 3.60:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=852
И ето тази макара, размер 4000:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=189
Този прът спокойно може да се ползва и като много здрав МАЧ !!! От лимита 80лв, ще отане и някой лев за влакна и кошнички!

И да ви кажя нямам много опит.А това не ли е дълго 4,20 моя дирекния телескоп е 5 метра ??
-
- учете се от него
Еми, значи това по-горе + една стъклопластова или композитна шестица или петица(директен) и ще имаш такъми за "фидер", "мач", "на дъно" и "директен" ( тази пръчка можеш да я ползваш и за бомбарди, изкуствени примамки и "толстолоб на тапа")
Точно ще се вместиш и в лимита!! 

тъка не рабрах кое по горе.
е добре обаче каква е разликата от двете предложения ??? а някакви идей за повот ???ида добро предложение ама аз как гледам пранспортната дължина не ли малко неудомно да пренасене.
-
- учете се от него
Пръчката като се сглоби е 3.60м; разглобена- на три части е 1.35м. Телескопа събран е 1.15м.
п.п. колега, ти за първи път ли се сблъскваш с ВЪДИЦИ

п.п. колега, ти за първи път ли се сблъскваш с ВЪДИЦИ

не сем работил с този вит въдици аз сам предимно на теескопите с и без водачи.
и затова питам