Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Ако намерите 50 лв бихте ли ги върнали?
Модератор: dantho.mihov
-
- и господ не е толокова добър
Re: Ако намерите 50 лв бихте ли ги върнали?
Това много ме изкефи" Ако е твоя можеш да си я откупиш"Motorski написа:Не е ли нещо подобно развитието на обявата за бъркалка за подхранка в раздел "Магазин"?

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- krokibg
- учете се от него
Дааа,положението е много сериозно
Така че,нищо не губете на около или в форума
Направо ще се испари или ще се превърне в ракия

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Ако видя от кого са паднали - ще ги върна, ако е портфейл - ще се постарая да намеря чий е, и т.н.
Смятам, че наградата от постъпката не трябва да е основния движител и аргумент, най-малкото защото постъпката се води за "благородна", а като такава тя почти напълно може да се окачестви и като "безкористна".
Аз не мога да кажа, че съм вярващ, поне не в Господ, и не знам дали някой гледа отгоре - може би да, може би не.
Но "всичко се връща", може би...
Ето 2 случая, които продължават да поддържат в мен оптимизма, че сме хора, независимо от "времената и нравите". Знам, че на една моя история ще се появят поне пет мнения да я опровергаят, но не е там идеята, не ми се спори... вече.
Годината е 2004, пролетта. Аз съм весел и безгрижен първокурсник и съм се запътил за поредното пролетно прибиране.
Пътувам с още двама колеги и една колежка. Купил съм билетите по-рано и пътните документи, наедно с картите за намаление за БДЖ на четирима ни са в портфейла. Там са се скътали и последните ми пари - все пак се прибирам
Та копуваме си ние вафли, води, "гризки" и т.н. и газ към влака, защото потегля след няма и 10-15 мин., а се намира на коловоз 13запад, което е почти до Варна
Качваме се запъхтени и доволни във влака и в следващия момент през гъчканицата във вагона ни застига един господин и носи портфейла ми - същия, чието съдържание са билетите и картите на спътниците ми, както и моите и парите ми. Забравил съм го на бутката за "лакомства".
А човекът ме е видял, взел го е и ни е гонил през цялата гара, за да ми го върне.
Бях едновременно благодарен, засрамен, притеснен... но най-вече не можех да повярвам. Е, от тогава вярвам, че има хора и не съм само аз
Следващата случка се развива с главно действащо лице приятелката ми. На излизане от ВИАС вижда в краката си пред р-нт "Руини" паднал златист GSM. Паднал е до една G-класа, но няма и следа от собственик. Въпреки подмятанията на колегите й да се отбие в първата заложна къща по пътя, тя решава да го вземе.
Свързахме се със собственика, той дойде в студентски с онази същата G-класа.
Тъкмо я бил купил, хапнал в ресторанта и отпрашил към родното място.
Та от джипа слизат два "гардероба" /без обида
/. Предадохме телефона, който се оказа вторият такъв на собственика и съдържал някакви важни номера.
След това пича изкара една огромна пачка и започна да ни тика някакви пари в ръцете. Отказахме. Е, после пак и пак и пак и най-накрая ги взехме
Е, в кръчмата се черпихме после с приятели
Все пак - откъдето дошли там отишли.
После телефонът се оказа модел /не помня модели телефони и марки коли/ позлатен, струващ към 1200лв.
Но дори и да го знаехме по-рано, нямаше да постъпим друго яче.
Е, не мога да отрека, че като малък са ме джобили, крали са ми футболната топка, на брат ми, когато беше на 3-4 му изчезна триколката... Не мога да отрека, че имам тик на качване и слизане от градския транспорт да си опипвам джобовете дали съдържат нещо все още...
Но хората причина за подобни терзания ми се иска да вярвам, че са изключения...
Ако всички връщаме изгубените ценности на собствениците им, до 3 години всичко в страната ни ще е различно... Е няма да цъфтим, но... УТОПИИ...
ПП
За съжаление по мои груби сметки ни трябват около 150 години, за да поправим народното самосъзнание и ценностите си. Няма да го видим, а и нашите деца няма да го видят.
НО от нас зависи да го започнем!...
Смятам, че наградата от постъпката не трябва да е основния движител и аргумент, най-малкото защото постъпката се води за "благородна", а като такава тя почти напълно може да се окачестви и като "безкористна".
Аз не мога да кажа, че съм вярващ, поне не в Господ, и не знам дали някой гледа отгоре - може би да, може би не.
Но "всичко се връща", може би...
Ето 2 случая, които продължават да поддържат в мен оптимизма, че сме хора, независимо от "времената и нравите". Знам, че на една моя история ще се появят поне пет мнения да я опровергаят, но не е там идеята, не ми се спори... вече.
Годината е 2004, пролетта. Аз съм весел и безгрижен първокурсник и съм се запътил за поредното пролетно прибиране.
Пътувам с още двама колеги и една колежка. Купил съм билетите по-рано и пътните документи, наедно с картите за намаление за БДЖ на четирима ни са в портфейла. Там са се скътали и последните ми пари - все пак се прибирам

Та копуваме си ние вафли, води, "гризки" и т.н. и газ към влака, защото потегля след няма и 10-15 мин., а се намира на коловоз 13запад, което е почти до Варна

Качваме се запъхтени и доволни във влака и в следващия момент през гъчканицата във вагона ни застига един господин и носи портфейла ми - същия, чието съдържание са билетите и картите на спътниците ми, както и моите и парите ми. Забравил съм го на бутката за "лакомства".

А човекът ме е видял, взел го е и ни е гонил през цялата гара, за да ми го върне.
Бях едновременно благодарен, засрамен, притеснен... но най-вече не можех да повярвам. Е, от тогава вярвам, че има хора и не съм само аз

Следващата случка се развива с главно действащо лице приятелката ми. На излизане от ВИАС вижда в краката си пред р-нт "Руини" паднал златист GSM. Паднал е до една G-класа, но няма и следа от собственик. Въпреки подмятанията на колегите й да се отбие в първата заложна къща по пътя, тя решава да го вземе.
Свързахме се със собственика, той дойде в студентски с онази същата G-класа.
Тъкмо я бил купил, хапнал в ресторанта и отпрашил към родното място.
Та от джипа слизат два "гардероба" /без обида

След това пича изкара една огромна пачка и започна да ни тика някакви пари в ръцете. Отказахме. Е, после пак и пак и пак и най-накрая ги взехме

Е, в кръчмата се черпихме после с приятели

После телефонът се оказа модел /не помня модели телефони и марки коли/ позлатен, струващ към 1200лв.

Е, не мога да отрека, че като малък са ме джобили, крали са ми футболната топка, на брат ми, когато беше на 3-4 му изчезна триколката... Не мога да отрека, че имам тик на качване и слизане от градския транспорт да си опипвам джобовете дали съдържат нещо все още...
Но хората причина за подобни терзания ми се иска да вярвам, че са изключения...
Ако всички връщаме изгубените ценности на собствениците им, до 3 години всичко в страната ни ще е различно... Е няма да цъфтим, но... УТОПИИ...
ПП
За съжаление по мои груби сметки ни трябват около 150 години, за да поправим народното самосъзнание и ценностите си. Няма да го видим, а и нашите деца няма да го видят.
НО от нас зависи да го започнем!...
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- krokibg
- учете се от него
Съгласен съм на 100% с горе написаното но и другата истина "Направи добро и яж после л..но" също важи с пълна сила
Доказателства ще каже някой да извадя
Има ги в изобилие,достатъчно на брои че да те накарат да се замислиш заслужава ли си да правиш добрини а всички на които си ги направил да се надпреварват да ти доказват че не е трябвало нищо да правиш за тях
Нещата стигнаха пак до под кривата круша,а сега да поспорим яйцето ли беше първо или кокошката

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Въпроса е Ний да помогнем Доброто да изпревари над 50% лошотията в Нас 

На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
- Румбата
- разбира нещата
Абе , много ми се иска да отговоря с е дно голямо НЕ , ама ще излъжа ! Не ,че съм ги преимал парите , ама като така съм си свикнал и съм с щампа в мозъка все да връщам ! То , затова и станах даскал ! В училище не бих се и замислил ,ще ги върна , даже ще мина по класовете и ще питам ! На улицата е относително и много зависи от обстоятелствата ! То и много праведния ,богу не е мил ! Пък и от друга страна ако видя от кого падат ще ги върна , щото после едни дерзания душевни ще настанат в мен !!!!! Та по добре да ги върна ! Ми шматка съм , ама не от големите , а като другите - нормалните ! 

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Днес в новините гледах как едно семеиство е намерило 4000лв и издирило и върнало парите на собственика .Има и човеци между хората .
-
- кандидат преподавател
Има.Връщат и повече,но...Те точно в класовете сега растат най-безскруполните и нечовешки гадове,които и от майките си ще отмъкнат последните 50 лв на семейството
,ама...потресен от конкретни събития,май излизам извън темата.Накратко-който както го разбира.Или връщайте,или не -няма значение в крайна сметка.Защото 50 лв в днешно време нищо не значат /за съжаление /.И ако някой смята,че такова връщане ще му заработи голям актив в обществото или за реинкарнацията му,бая се заблуждава.50 лева не оправят положението на никого-нито могат катастрофално да го стъжнят.И въобще-чешим си езиците ,почетете малко история и ще видите,че човекът е такова гнусно същество във връзка с парите,че...ама...човещинка е
,нали,пък мноо обичаме да се праим на по-католици и от папчето