Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дупките на Говедаре
Модератор: sapuna
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Дупките на Говедаре
Колеги, скоро научих за тези дупки на Говедаре и дори отидох до там да ги разгледам.Похвърляхме за малко там на втората дупка на тапи за щука ,но нищо не удари.Видях ,обаче доста други колеги, които са имали добра слука с хванати добри щуки през същия ден.
Та въпроса ми е към колегите-щукари, които познават добре този водоем, ако могат да споделят нещо повече за този водоем - тактики, кои са най-добрите места за риболов на щука най-вече на тапи, та да може следващия път като ида там да бъда подготвен, а не да се чудя къде да застана
и дай боже и аз да се разпиша и аз с някоя уловена зъбата красавица.
Та въпроса ми е към колегите-щукари, които познават добре този водоем, ако могат да споделят нещо повече за този водоем - тактики, кои са най-добрите места за риболов на щука най-вече на тапи, та да може следващия път като ида там да бъда подготвен, а не да се чудя къде да застана

Риболовец,а не рибар съм аз!!
Re: Дупките на Говедаре
Колега, а къде точно се намират тези дупки, че нещо не мога да се сетя. Говедаре го знам къде е ама после...

- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Виждат се от пътя - като влезеш в селото след моста в ляво, изобщо който и да питаш от селото ще те опъти 

Аз съм от селото и ходя често да хвърлям , и мога да ви кажа че басейните които са след третий на горе са пълни с риба .
Предимно щука , калиник , червеноперка , каракуда , тук таме ако имаш касмет може да ти удари някой шаран 

- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колеги, някой да има актуално инфо за тези водоеми - как е щуката този сезон и на кои места дава най-добре?
-
- ще става разбирач
къде се намира този водоем 

Здравей колега, за тези дупки ми каза един приятел и преди 2 седмици ги посетихме. Отидохме късно, към 17 часа, и останахме до 20, изкарахме 3 щуки по кило и нещо . Бяхме на дупката отляво на моста и хвърляхме на тапа, като гледахме да мятаме близо до шавара. Един колега от селото ни показа снимка на щука изкарана преди няколко дена 5кг.
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
интересно ,колега, а на мен един рибар от местните ми беше казал да не хвърлям в лявата дупка,защото там риба нямало.Имаше ли доста колеги на другите дупки - отдясно на моста и те как се бяха представили.Така иили иначе смятам тази седмица да мина да ги нагледам тези дупки, затова всяко предварително инфо ще ми е от полза.Бяхме на дупката отляво на моста
Колеги аз съм от Пловдив ,може ли малко по-подробно инфо как точно се стига до там ,коя дупка поледно лявата или дясната?Платено ли е, или е с билет ?Благодаря предварително.
Значи колега, прясно инфо.
Преди 2 дни бях на дупката в ляво. Щука има, даже се вижда понеже нивото на водата е доста паднало. Аз отидох към 3 следобед и останах до 7. Само едно повеждане за цял ден но не иска да кълве както трябва. Не знам каква беше причината, може би падането на водата. Мен пък точно местен ме заведе на дупката отляво. Дано ти поне имаш слука.
Преди 2 дни бях на дупката в ляво. Щука има, даже се вижда понеже нивото на водата е доста паднало. Аз отидох към 3 следобед и останах до 7. Само едно повеждане за цял ден но не иска да кълве както трябва. Не знам каква беше причината, може би падането на водата. Мен пък точно местен ме заведе на дупката отляво. Дано ти поне имаш слука.
Освен щука,мирни риби на плувка излизат ли? Бабушки,лин? Благодаря.
TICA FAN
Бабушки няма, за лин ми казаха че имало, пробвах но нямах слука.
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Бях на дясната дупка (първата до моста) - цял слетобед без удар.Местните изкараха едно щука надвечер на местна рибка хваната с парашут
Имам чувството ,че взема само на местна рибка, защото никой от тамошните рибари не носеше каракуда за стръв , а всеки има по една плескарка и си хващат стръв от водоема.Общо взето ври от дребосък и вероятноста да намери точно твойта рибка е сведена до минимум.Предполагам,че като захладнее, зимата и се изпокрие дребосъка риболова на тапа ще има по-добър ефект.