Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Помощ за апарат и батерии
Модератор: dantho.mihov
- pi4a94
- ще става разбирач
Помощ за апарат и батерии
Здравейте,
имам този фотоапарат
http://www.amazon.com/Sony-Cybershot-DS ... B0001G6UCA
не е нещо особено,но става.
Ситуацията е такава:нагазили сте в реката и около вас е само вода.Хващате риба и искате да снимате рибата,но аз имам много гадно калъфче...и е много неудобно..
ето го

Трябва да внимавам много да не изпусна апарата.Може ли да ми предложите калъф който да може да се снима с него (апарата да е вътре)и да има връзка към него та операцията по снимането да се опрости малко и да е по-удобно.На предишните ми излети за малко да го търся из водата...
Сега другия въпрос.
Батериите на апарата са стари и падат много бързо.След 10 снимки и ги няма.ето какви са:

Като апарата същата марка.Ето характеристики:NH-AA-DA HR15/51 1.2v typ 2100mAh rechargeable
ето и зарядното към тях

За тези надписи се безпокоя.Новите батерии ще ги зареждам с това зарядно,а там пише да не се зареждат други батерии освен Сони
С какви други батерии да ги подменя пак сони или други и колко mAh да са?За магазините от които ми идва на ум да си взема посочени от вас батерии са:Технополис,Техномаркет и други...
ЩЕ СЪМ МНОГО БЛАГОДАРЕН на помогналите и по двата въпроса
имам този фотоапарат
http://www.amazon.com/Sony-Cybershot-DS ... B0001G6UCA
не е нещо особено,но става.
Ситуацията е такава:нагазили сте в реката и около вас е само вода.Хващате риба и искате да снимате рибата,но аз имам много гадно калъфче...и е много неудобно..
ето го

Трябва да внимавам много да не изпусна апарата.Може ли да ми предложите калъф който да може да се снима с него (апарата да е вътре)и да има връзка към него та операцията по снимането да се опрости малко и да е по-удобно.На предишните ми излети за малко да го търся из водата...
Сега другия въпрос.
Батериите на апарата са стари и падат много бързо.След 10 снимки и ги няма.ето какви са:

Като апарата същата марка.Ето характеристики:NH-AA-DA HR15/51 1.2v typ 2100mAh rechargeable
ето и зарядното към тях

За тези надписи се безпокоя.Новите батерии ще ги зареждам с това зарядно,а там пише да не се зареждат други батерии освен Сони

С какви други батерии да ги подменя пак сони или други и колко mAh да са?За магазините от които ми идва на ум да си взема посочени от вас батерии са:Технополис,Техномаркет и други...
ЩЕ СЪМ МНОГО БЛАГОДАРЕН на помогналите и по двата въпроса

- Motorski
- ще става разбирач
Re: Помощ за апарат и батерии
Според мен за да си напълно сигурен, че не бъркаш си вземи каквато и да са марка батерии стига да са 2100 mAh и да са Ni-MH. Това, че пише отзад "само Sony" е рекламен трик струва ми се... да видим другите колеги какво ще кажат.

-
- вече хвърля и на тежко
Хах, хич да не ти пука какво пише отзад, вземи си едни 2700 батерии , без значение какви, и къпи. Моето зарядно е BASF и на него пише подобно нещо, а вече десетина години зареждам и китайски , и японски батерии с него без проблем. Този надпис е търговска хитрост, целяща да накара собствениците да купуват само продуктите на Сони. Не се притеснявай, вземай каквито батерии си искаш, само да са зареждащи, нямаш проблеми. 

All we are is dust in the wind...
-
- новобранец
Важно е да си вземеш отново Ni-MH батерии и по възможност на Сони, защото старите зарядни на този тип батерии (доколкото знам) работят на принципа 1-во да "разредят" батериите до край и чак след това почват да ги зареждат. А за калъф незнам какъв ще да е тоя калъф дето ще те спаси ако го изпуснеш във водата.
- Motorski
- ще става разбирач
Това си е най-доброто решение за калъф
http://www.amazon.com/Sony-DSCP100-DSCP ... B0000996BT , само дето са скъпи, доста... някъде бях видял преди време едни като торбички дето се запечатват и са водонепропускливи - такива дето ги ползват като се качат на лодка някой хора и си прибират GSM и документи... ако през найлона не се размазва снимката може би ще ти свърши работа.

колега, върви в някой студио голямо,в което продават апарати и аксесоари за тях.Има непромокаеми прозрачни калъфи.Слагаш такъв на апарата и си цъкаш спокойно над и под водата
Относно батериите,вземи си същия тип Ni-MH независимо каква марка и си зареждай.На зарядното на моя Cannon пише същите работи, че трябвало да зареждаме само cannon Ni-MH.В противен случай било опасно да гръмнат други марки батерии и да нанесат щети на човека наоколо

Относно батериите,вземи си същия тип Ni-MH независимо каква марка и си зареждай.На зарядното на моя Cannon пише същите работи, че трябвало да зареждаме само cannon Ni-MH.В противен случай било опасно да гръмнат други марки батерии и да нанесат щети на човека наоколо

Последно промяна от lfc_boy на Пет Окт 09, 2009 4:14 pm, променено общо 1 път.
Above us only sky
- pi4a94
- ще става разбирач
Нещо не съм го обеснил както трябва.Не за изпускане под водата,а за да не бъде изпуснат във водата
Така да е калъвчето та като се извади от джоба пускам фотоапарата и снимам 
Може даже да не е за фотоапарат.Те тези за под вода струват 2 пъти колкото апарата
иначе и това е идея.

Може даже да не е за фотоапарат.Те тези за под вода струват 2 пъти колкото апарата

- Motorski
- ще става разбирач
Ама какво му пречи да е във въпросната "торбичка"? Така ще си 100% обезпечен срещу евентуалоно приводняване.

по добре си вземи читав калъв,отколкото да останеш без апарат.Калъфа ще си го ползваш и със следващия апарат живот и здраве.pi4a94 написа:Нещо не съм го обеснил както трябва.Не за изпускане под водата,а за да не бъде изпуснат във водатаТака да е калъвчето та като се извади от джоба пускам фотоапарата и снимам
Може даже да не е за фотоапарат.Те тези за под вода струват 2 пъти колкото апаратаиначе и това е идея.
Above us only sky
- pi4a94
- ще става разбирач
Да трябва да разгледам хубаво,щото това дето аз си го представям незнам дали има такова 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Зарядното няма как да познае фамилията на батерията.
Така че не се притеснявай от тази гледна точка.
Калъф,ни знам ве,и презрватив ще свърши работа,ама не съм пробвал.
Така че не се притеснявай от тази гледна точка.
Калъф,ни знам ве,и презрватив ще свърши работа,ама не съм пробвал.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- PREDATORst
- ще става разбирач
МОДЕРИРАНО!!!Пиши от където искаш бате, ама го пиши на кирилица!!!Писането на кирилица е задължително!!!barutchiata
Та исках да кажа на колегата да не съблюдава марката на батериите а капацитета.Че имам същото зарядно но със по мощни батерии 3000 милиампера не се справя,просто не ги зарежда.
Ми Барут като съм в движение влизам с телефона във форума,но за телефона ми няма кирилица за съжаление.
Пак се извинявам
Та исках да кажа на колегата да не съблюдава марката на батериите а капацитета.Че имам същото зарядно но със по мощни батерии 3000 милиампера не се справя,просто не ги зарежда.
Ми Барут като съм в движение влизам с телефона във форума,но за телефона ми няма кирилица за съжаление.
Пак се извинявам
- pi4a94
- ще става разбирач
БЛАГОДАРЯ ви много колеги за оказаното съдействие
Сега ми станаха по-ясни нещата

Сега ми станаха по-ясни нещата