Помощ за апарат и батерии

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Помощ за апарат и батерии

Мнение от pi4a94 »

Здравейте,
имам този фотоапарат
http://www.amazon.com/Sony-Cybershot-DS ... B0001G6UCA

не е нещо особено,но става.

Ситуацията е такава:нагазили сте в реката и около вас е само вода.Хващате риба и искате да снимате рибата,но аз имам много гадно калъфче...и е много неудобно..
ето го
Изображение
Трябва да внимавам много да не изпусна апарата.Може ли да ми предложите калъф който да може да се снима с него (апарата да е вътре)и да има връзка към него та операцията по снимането да се опрости малко и да е по-удобно.На предишните ми излети за малко да го търся из водата...

Сега другия въпрос.
Батериите на апарата са стари и падат много бързо.След 10 снимки и ги няма.ето какви са:
Изображение
Като апарата същата марка.Ето характеристики:NH-AA-DA HR15/51 1.2v typ 2100mAh rechargeable
ето и зарядното към тях
Изображение
Изображение
За тези надписи се безпокоя.Новите батерии ще ги зареждам с това зарядно,а там пише да не се зареждат други батерии освен Сони :roll:
С какви други батерии да ги подменя пак сони или други и колко mAh да са?За магазините от които ми идва на ум да си взема посочени от вас батерии са:Технополис,Техномаркет и други...

ЩЕ СЪМ МНОГО БЛАГОДАРЕН на помогналите и по двата въпроса :!:
Аватар
Motorski
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Помощ за апарат и батерии

Мнение от Motorski »

Според мен за да си напълно сигурен, че не бъркаш си вземи каквато и да са марка батерии стига да са 2100 mAh и да са Ni-MH. Това, че пише отзад "само Sony" е рекламен трик струва ми се... да видим другите колеги какво ще кажат.
ИзображениеАматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"Изображение
Katana
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Katana »

Хах, хич да не ти пука какво пише отзад, вземи си едни 2700 батерии , без значение какви, и къпи. Моето зарядно е BASF и на него пише подобно нещо, а вече десетина години зареждам и китайски , и японски батерии с него без проблем. Този надпис е търговска хитрост, целяща да накара собствениците да купуват само продуктите на Сони. Не се притеснявай, вземай каквито батерии си искаш, само да са зареждащи, нямаш проблеми. :wink:
All we are is dust in the wind...
sandokan
новобранец
новобранец

Мнение от sandokan »

Важно е да си вземеш отново Ni-MH батерии и по възможност на Сони, защото старите зарядни на този тип батерии (доколкото знам) работят на принципа 1-во да "разредят" батериите до край и чак след това почват да ги зареждат. А за калъф незнам какъв ще да е тоя калъф дето ще те спаси ако го изпуснеш във водата.
Аватар
Motorski
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Motorski »

Това си е най-доброто решение за калъф :D http://www.amazon.com/Sony-DSCP100-DSCP ... B0000996BT , само дето са скъпи, доста... някъде бях видял преди време едни като торбички дето се запечатват и са водонепропускливи - такива дето ги ползват като се качат на лодка някой хора и си прибират GSM и документи... ако през найлона не се размазва снимката може би ще ти свърши работа.
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

колега, върви в някой студио голямо,в което продават апарати и аксесоари за тях.Има непромокаеми прозрачни калъфи.Слагаш такъв на апарата и си цъкаш спокойно над и под водата :idea:
Относно батериите,вземи си същия тип Ni-MH независимо каква марка и си зареждай.На зарядното на моя Cannon пише същите работи, че трябвало да зареждаме само cannon Ni-MH.В противен случай било опасно да гръмнат други марки батерии и да нанесат щети на човека наоколо :lol: :shock:
Последно промяна от lfc_boy на Пет Окт 09, 2009 4:14 pm, променено общо 1 път.
Above us only sky
Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pi4a94 »

Нещо не съм го обеснил както трябва.Не за изпускане под водата,а за да не бъде изпуснат във водата :wink: Така да е калъвчето та като се извади от джоба пускам фотоапарата и снимам :wink:
Може даже да не е за фотоапарат.Те тези за под вода струват 2 пъти колкото апарата :roll: иначе и това е идея.
Аватар
Motorski
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Motorski »

Ама какво му пречи да е във въпросната "торбичка"? Така ще си 100% обезпечен срещу евентуалоно приводняване.
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

pi4a94 написа:Нещо не съм го обеснил както трябва.Не за изпускане под водата,а за да не бъде изпуснат във водата :wink: Така да е калъвчето та като се извади от джоба пускам фотоапарата и снимам :wink:
Може даже да не е за фотоапарат.Те тези за под вода струват 2 пъти колкото апарата :roll: иначе и това е идея.
по добре си вземи читав калъв,отколкото да останеш без апарат.Калъфа ще си го ползваш и със следващия апарат живот и здраве.
Above us only sky
Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pi4a94 »

Да трябва да разгледам хубаво,щото това дето аз си го представям незнам дали има такова :wink:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Зарядното няма как да познае фамилията на батерията.
Така че не се притеснявай от тази гледна точка.
Калъф,ни знам ве,и презрватив ще свърши работа,ама не съм пробвал. :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
PREDATORst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от PREDATORst »

МОДЕРИРАНО!!!Пиши от където искаш бате, ама го пиши на кирилица!!!Писането на кирилица е задължително!!!barutchiata
Та исках да кажа на колегата да не съблюдава марката на батериите а капацитета.Че имам същото зарядно но със по мощни батерии 3000 милиампера не се справя,просто не ги зарежда.
Ми Барут като съм в движение влизам с телефона във форума,но за телефона ми няма кирилица за съжаление.
Пак се извинявам
Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pi4a94 »

БЛАГОДАРЯ ви много колеги за оказаното съдействие :!:
Сега ми станаха по-ясни нещата :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”