С лодка в морето

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: С ЛОДКА В МОРЕТО

Мнение от Булти »

не виждам да научи нещо различно ТАМ :D :D :D ...човека си се справя сам в бурно море :D :D :D ..по скоро вие трябва да се учите от него :wink:
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Булти написа:не виждам да научи нещо различно ТАМ :D :D :D ...човека си се справя сам в бурно море :D :D :D ..по скоро вие трябва да се учите от него :wink:
Най-вероятно е така...
Утре мислим да пробваме Поморие и без друго се каним от сто години а дай боже да срещнем колегата и да ни научи на нещо :wink:
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

rimohit написа:Искаме ..как да не нещем.:) Предай много поздрави на Бъкара от мен и нека чете ТУК и да се запознаем
колега Римохит , вие давате линк към друг сайт , нямам нищо против Фишингмания , но вие колега лично ми направихте забележка( в качеството си на модератор ) , когато аз във вашия сайт , по-точно в раздела за каяци пуснах линк към Гофишинг за моя си тема за каяците ...колега мисля , че човек както в живота така и в нета трябва да има принципи и да държи на тях :wink: ...извинявам се за спама :oops:
Последно промяна от Булти на Пет Окт 09, 2009 11:06 am, променено общо 1 път.
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Колега Булти .Този саййт си има модератори и те могат да направят преценка дали е редно или не.Аз не давам линк към излет. :wink: А и линка към сайта , който не изисква задължителна регистрация.Още повече линка е скрит.
И аз се извинявам за спама!
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Колега rimohit, преди около 20 минути разговарях с местния "бъкар". :D Оказа се, че е мой много добър приятел, но нито той ме е познал в морето,нито аз него. Думите му бяха " Ако беше с костюм и вратовръзка със сигурност щях да те позная, ама в тези пиратски дрехи как да стане тази работа?" :D
Момчето е много добър риболовец и по мое мнение-много качествен човек.
По отношение на намерението ви за утре- много внимателно преценете времето!!! Моят приятел утре няма да влиза-вижте прогнозата! При силен източен вятър нещата стават сложни за лодките, камо ли за каяците.
Иначе днес с един мой приятел имаме по 5 килограма много едър чернокоп- след голямо нямане от 13,00 ч до 17,50 ч удари ненадейно на стъмване и за двадесетина минути напълнихме кофичките. :D
Наслука.
Изображение
Изображение
Последно промяна от justinian на Вто Окт 13, 2009 7:52 am, променено общо 1 път.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

И не забравяй,че солен лефера е мноооого по-нагоре от скумрията.
Мамка му,да докопам 30-40 броя,мммммммм
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Направих солена черноморска сардина /аншоа/. Ако направя и лефер, трябва и от двете да хвърлям пролетта... Да седи сега на студено във фризера..., а по-късно-на топло върху скарата :D
Извинявам се предварително за офтопика- би ли казал все пак рецептата за солен лефер. Дупченето на опашките и това, че лефера е единствената риба, която се разваля откъм опашката е ясно. Пропорциите и технологията ме интересуват, че тука от сто човека-сто различни мнения чуваш. :D
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Благодаря за предупрежденията Justi... кажи кои прогнози гледаш , защото тези дето аз следя за вятъра и вълните го дават добро морето ( може и на лични)
И да те питам , ако позволиш разбира се, ако времето е лошо и се мушнем на запад от пристана каква риба може да се гони .... Попчета ?Благодаря предварително
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

justinian написа:Направих солена черноморска сардина /аншоа/. Ако направя и лефер, трябва и от двете да хвърлям пролетта... Да седи сега на студено във фризера..., а по-късно-на топло върху скарата :D
Извинявам се предварително за офтопика- би ли казал все пак рецептата за солен лефер. Дупченето на опашките и това, че лефера е единствената риба, която се разваля откъм опашката е ясно. Пропорциите и технологията ме интересуват, че тука от сто човека-сто различни мнения чуваш. :D
Хъъъъ,ни знам.
Само съм го пробвал едно време.
Ама кът фана,ще разбера и рецептата.Все още има живи стари майстори.
И без това на един имам да му нося малко армаган ( тарама хайвер и 2 кила ракия )
Все пак ме е учил мнооого за морето,и ми се пада много вуйчо.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

rimohit написа:Благодаря за предупрежденията Justi... кажи кои прогнози гледаш , защото тези дето аз следя за вятъра и вълните го дават добро морето ( може и на лични)
И да те питам , ако позволиш разбира се, ако времето е лошо и се мушнем на запад от пристана каква риба може да се гони .... Попчета ?Благодаря предварително
Попчета /тревно попче, стронгил,лихнус/ , барбун, илария. Съвети за стръв няма да ви давам, но все пак наблегнете на прясна черноморска скарида и рапан. Може и на филенца от черноморска сардина и граца.
Ако сте на чепаре-смело започвайте на куки 1/0, с перо от юрдек и щъркел, с по едно синьо ламенце, бидем 0,25, майка-030 .
Успех и наслука!
КИРО написа:
justinian написа:Направих солена черноморска сардина /аншоа/. Ако направя и лефер, трябва и от двете да хвърлям пролетта... Да седи сега на студено във фризера..., а по-късно-на топло върху скарата :D
Хъъъъ,ни знам.
Само съм го пробвал едно време.
Ама кът фана,ще разбера и рецептата.Все още има живи стари майстори.
И без това на един имам да му нося малко армаган ( тарама хайвер и 2 кила ракия )
Все пак ме е учил мнооого за морето,и ми се пада много вуйчо.
:D :D При нас изби лефер-350-400 грамови риби. И за тях искам рецепти. :D :D Тази -за скарата и дървените въглища я знам, даже и с подробности-като обръщаш рибата я пръскаш мнооого внимателно с биричка от горешата страна :idea: :D
gipsa77
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gipsa77 »

Днес от 10 до 15ч пред галата 2 карагьоза навътре и 1 заргана до брега-пълна скръб.
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Днес от 12,30 до 18,00 часа по 5,6кг на човек много едър чернокоп. Или шуреят ми е кадем, или аз на него-не знам, но напълнихме фризерите. Дали пък не е от майсторската изработка не чепаретата ми- не смея и да си помисля такова нещо... :D :D Факт е обаче, че съвсем близо до нас имаше лодки, от които само наблюдаваха как ние ловим риба. Като цяло риболовът не е особено динамичен-дълги паузи, прекъсвани от редки, но много яростни удари. Няколко пъти вадих по шест риби... Не мога са ви опиша усдоволствието... :D Имам снимки само на улова. Умишлено не ги качвам, защото вярвам, че количеството уловена риба не е най-важното. Според мен контакта с морето, с тази могъща стихия, е нещото, което прави риболова толкова привлекателен.
Утре, ако дай Боже времето е хубаво, очаквам да дойде брат ми от Варна, за да риболуваме заедно. Ако се справим добре-очаквайте репортаж. А ако не се справим подобаващо- ще мълча като комунист на разпит... :D :D :D
Успех и наслука на всички!
P.S. Ако искате снимки от улова, кажете как да ги оразмеря и дали е необходимо да ги конвертирам.
Видях един колега с каяк на излизане от пристанището, но трябваше да се връщам... Да ме извини, ако може-предполагам,че е Тихомир. Следващият път, ако се засечем, ако ще косатки да излизат на чепаре, ще му обърна внимание. :D :D
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Или аз или колегата Боян (bibabiba) сме били :)
Ето кратък отчет:
RIMOHIT написа:Та така.Отидохме.. харесахме си мястото .Разузнахме .
Едни тлъсти хаймани ни заблудиха , а също и ветровата вълна не ни хареса нещо и се мотахме цял ден в този район.
Изображение
До обед имахме тази рибчета :D
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
И след хапването пак..
Изображение
И накрая ви казваме наздраве ...
Изображение
Изображение
Изображение
аааа.. и да не забравя .Ето крайния резултат
Изображение
Аз успях да хвана за един ден
1.Попче-Сронгил
2.Попче-Лихнус
3.Атерина
4.Барбун
5.Дракон
6.Сафрид
:D :D :D
Следващия път повече :D
petaryanev
новобранец
новобранец

Мнение от petaryanev »

колега justinian ,покажи новия успешен такъм
Венцислав Чанков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Венцислав Чанков »

Най-после и аз да се запиша в тази тема :smt026.Мой колега ме покани да излезем с неговата лодка на риболов и днес около 08:00 тръгнахме.Обиколихме предимно покрай Галата,моят резултат-един много добър сафрид,една граца,четири дракона и седем-осем каи.Много съм доволен,наслука на всички и приятни излети :smt039.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”