Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ПОПЧЕТА - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: ПОПЧЕТА - 2009г
Римо,ти чистиш ли ги ве ?rimohit написа:нямаш грижи.Люспите и малко по трудно падат.Има един момент когато люспите почват да се чистят а вътрешностите са още замръзнали и излизат като ядка

Никога не съм си играл с тях ( люспите ).
Като извадиш каята от фризера,я остави в не много силна саламура.
По-бързо се размразява и не дава предпоставка за разваляне./Ако си я извадил сутринта,а се наложи да се прибереш вечерта /
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- сериозен играч
Повечето пъти ги чистя .
А междудругото на Бургаското яхтено попа се е раздвижил.Има и добри екземпляри .А цяло лято го нямаше никакъв.Явно се е прибрал към брега.
А междудругото на Бургаското яхтено попа се е раздвижил.Има и добри екземпляри .А цяло лято го нямаше никакъв.Явно се е прибрал към брега.
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Ейййййййй, бате кирчо ти направ ме спаси от голяма мъка, и аз винаги съм се мачил да ги чистя тея люспи но вече край на мъкитеКИРО написа:Римо,ти чистиш ли ги ве ?rimohit написа:нямаш грижи.Люспите и малко по трудно падат.Има един момент когато люспите почват да се чистят а вътрешностите са още замръзнали и излизат като ядка![]()
Никога не съм си играл с тях ( люспите ).
Като извадиш каята от фризера,я остави в не много силна саламура.
По-бързо се размразява и не дава предпоставка за разваляне./Ако си я извадил сутринта,а се наложи да се прибереш вечерта /
явно повече я препържваш каята и те изгарят (люспите) а дате питам саламурата във която ги размразявам каква е сол и вода ли само
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Да ве,само сол и вода.
То да я изчистиш и там да я пуснеш е по добре,миенето го прескачаш.Да постои към час-два.
Пък след изцеждане от 5-10мин,и в тиганя.Готова леко осолена.
И да не забравите,само с царевично брашно.
А ако смесите олиото и със свинска мас 50/50,става още по.
А,лихнуса не го пържете в деня когато сте го хванали,много се разпилява и гърчи в тигана.
На другия ден.
То да я изчистиш и там да я пуснеш е по добре,миенето го прескачаш.Да постои към час-два.
А,лихнуса не го пържете в деня когато сте го хванали,много се разпилява и гърчи в тигана.
На другия ден.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
КИРО написа:Да ве,само сол и вода.
На другия ден.

Здравейте колеги благодаря за съветите и рецептите особенно на тебе бате Киро за нагледният урок!Сега вече минава 18 часа бирата е студена и рибата пържена наздраве 

-
- научил се да хвърля
Лека модификация : 70% царевично и 30% пшенично + 2 щипки лют червени пиперКИРО написа:..........И да не забравите,само с царевично брашно.....

П.П. вземете повече бира за гасене.
Скоро ще пътувам към Поморие някой има ли прясна информация как е риболова там?
-
- сериозен играч
Утре ще мога да ти дам някакво инфо , ако не ти е късно.Би трябвало попчето да върви от пристанището
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Днес на 2 буна по обед 10 бр. кая днес нещо неискаше да яде,но както се вика всеки ден не е велик ден

-
- ще става разбирач
Подочух че каята е тръгнала най-накрая и реших лично да проверя.Днес от 15:30 до 19:00 на първа буна отразих 3бройки,стръв скарида,малко но съм доволен покрай тези бомбарди бях забравил удоволствието да се лови кая.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
някой дали е ползвал такова нещо да даде отзиви?
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1867
- Моряка
- кандидат преподавател
Не съм го ползвал,но отдавна имам идея като се чисти риба да се отделят карантиите и главите и да се смелят ситно(по възможност на пастет,аз имам руски уред подобен на голяма кафемелачка)замразят в кофички от кисело мляко и да се пуснат на дъното където ще се лови.Без кофичкитеscratch написа:някой дали е ползвал такова нещо да даде отзиви?

А сега де? 

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
и това е идеяМоряка написа:Не съм го ползвал,но отдавна имам идея като се чисти риба да се отделят карантиите и главите и да се смелят ситно(по възможност на пастет,аз имам руски уред подобен на голяма кафемелачка)замразят в кофички от кисело мляко и да се пуснат на дъното където ще се лови.Без кофичкитеscratch написа:някой дали е ползвал такова нещо да даде отзиви?
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1867де.Или в надупчена кутия от детско сухо мляко,да се разтваря и излиза миризмата по бавно.Същевременно да се лови със стандартна стръв

все ще му смърди на попчето

rimohit не ми е късно за инфото чакам