Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: С ЛОДКА В МОРЕТО
Гледам всички си минаха по реда събота и неделя,
аз утре ще съм в морето.Поне тарапана няма да има.
Пък и знам де се крият драконите,и ще правя проби за зизита ( няма да има кой да ми се смей на издънките )
аз утре ще съм в морето.Поне тарапана няма да има.

Пък и знам де се крият драконите,и ще правя проби за зизита ( няма да има кой да ми се смей на издънките )
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- новобранец
Наборе , желая ти успех от сърце!
Остави драконите на нас , ти знаеш какво ,как и къде да ловиш!
Остави драконите на нас , ти знаеш какво ,как и къде да ловиш!

- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Петьо, такъмът не е някаква новост- чепаре с 10 бр. куки №1/0 на Mustad или №16 на корейската фирма Youvella. Седем от куките са с перо от щъркел, три-с перо от юрдек. Слагам и по едно ламенце -синьозелено, бидем-0,251 майка 0,30. Дължината на бидема е 10 см, а разстоянието между куките-около 17 сантиметра.Оловото с което работя е 130 грама, защото по-голямо товари макарата ми, а не е и нужно да се ползва тежко олово,когато времето е нормално/липса на силно течение например/. Ще снимам чепарето и ще поставя снимка, за да е по-нагледно.petaryanev написа:колега justinian ,покажи новия успешен такъм
Днес с брат ми останахме много доволни от риболова-аз 7 кг чернокоп, той 5 килограма. Не знам колегите какво са направили, тъй като избрах "нишан" доста далеч от "селото". Удари здраво около 17,00 часа. Направи ми впечатление, че рибата беше активна много близо под повърхността -на 3-4 метра. Буквално, още при потапянето на чепарето атакуваше. Беше обаче и по-дребна като размер от вчера, но няма да недоволстваме я

Наслука и успех на всички!

Последно промяна от justinian на Вто Окт 13, 2009 7:46 am, променено общо 2 пъти.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
-
- новобранец
черно или пъстро
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Щъркеловото перо е черно.
-
- научил се да хвърля
Колега,може би другите знаят къде е всичко това.Моля , да дадеш повече инфо.justinian написа:от justinian на Пон Окт 12, 2009 8:36 am
Вчера , между "Перла" и "Маслен нос" 3,5кг. сафрид и чернокоп , за цял ден.
Като цяло рибата беше едра , но много пръсната на съвсем малки пасажи. Някои от колегите взеха и карагьози други по някое цигане.
А Стефан Дебелия от рибарския магазин на "TRABUCCO" хвана и една морска лястовица на чепарето
, определено над кило...
.... еех , защо не пуснах лодката от Поморие

justinian написа:Днес с брат ми останахме много доволни от риболова-аз 7 кг чернокоп, той 5 килограма.

Салмо пак сме били заедно
...аз бях със жената в лодката на същото място ...резултатите ми бяха почти същите
...рибата беше изключително пръсната , а лодките безбройно много
...в интерес на истината зарганджиите от твоето място преди , фащаха нон стоп , но ме мързеше да вадя бинокъла да видя точно кво
...а петък на носа , са го убили чернокопа или поне така разправят 

....и моята информация беше същата ... за едър , мазен чернокоп по 9 / 10 кила.Булти написа:Салмо пак сме били заедно ...а петък на носа , са го убили чернокопа или поне така разправят

Много лодки ,брадъре ,затова не сме се видели... Видях Дебелия , Петьо Рокера , по едно време и Мишел мина покрай нас с една дървена лодка.... Аз имах 15 чернокопа по 22/25см. , а видях лодки , които извадиха и едри карагьози...

Аре ...

- КИРО
- Обратна връзка:
Абе ще пиша,амаааа......няма за какво.
Греда по-голяма и от на Митев.
Сабалян рано пред Галата,до Фичоза,Черноморец,обратно,залива.
Общо едно попче и един дракон.Увата на търмък не я броя.
Към 14 часа духнахме от морето,имаше и семейни задачи,а точно тогава морето легна,вятъра се ската,
абе морска идилия беше.
И това не е всичко де.
Както се местихме,шурито без да иска си бутна спининга с чепарето и пилкера.
Падна във водата,не сварих да го хвана,бърз завой (
хеле пък с мойта лодка ),
и Нептун си взе поредния подарък.
Греда по-голяма и от на Митев.
Сабалян рано пред Галата,до Фичоза,Черноморец,обратно,залива.
Общо едно попче и един дракон.Увата на търмък не я броя.
Към 14 часа духнахме от морето,имаше и семейни задачи,а точно тогава морето легна,вятъра се ската,
абе морска идилия беше.
И това не е всичко де.
Както се местихме,шурито без да иска си бутна спининга с чепарето и пилкера.
Падна във водата,не сварих да го хвана,бърз завой (

и Нептун си взе поредния подарък.
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Днес, от 11,00 до 18,00 ч над фара на Поморие по близо 14 кг чернокоп на човек. С един от приятелите ми, на когото отдавна бях обещал да го взема с мен, буквално ни се схванаха ръцете от вдигане и чистене на риба. Утре, живот и здраве ще постна снимки само на улова- забравих фотоапарата вкъщи, а имаше какво да се снима...
Успех и наслука на всички!

Успех и наслука на всички!

Последно промяна от justinian на Вто Окт 13, 2009 6:59 am, променено общо 2 пъти.
-
- научил се да хвърля
Киро,това е нещо като курбан за морето.На това нечувано нямане на риба не знам на кой светия да се молиме.Честно ,на колегите на юг им завиждам съвсем по рибарски.Аз не съм помирисвал 14 кг. чернокоп наведнаж от много години.Браво на Юстиниян.justinian написа:над фара на Поморие по близо 14 кг чернокоп на човек.КИРО написа: Както се местихме,шурито без да иска си бутна спининга с чепарето и пилкера.
Около Поморие днес са си пълнили кофичките пак с чернокоп. Един приятел замина по обед с лодката и мислех вече да му звъня да видя дали не е в Одеса или Истанбул. Мръкна се и го няма никакъв, но цъфна по едно време ухилен. "Ще мариновам чернокоп", остави лодката и изфиряса с пълната кофа.
Последните 1-2 дена около Маслен Нос е било бедно по слухове от приятели, но Поморие е щедро.

Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
- КИРО
- Обратна връзка:
То курбана е задължителен всяка година,чудех се тази какъв ще е ? Е,видях.gromost написа: Киро,това е нещо като курбан за морето.На това нечувано нямане на риба не знам на кой светия да се молиме.Честно ,на колегите на юг им завиждам съвсем по рибарски.Аз не съм помирисвал 14 кг. чернокоп наведнаж от много години.........
А относно чернокопа и сафрида,още не се притеснявам.Като се поохлади водата,и при нас може да има.
Вчера температурата на водата беше 18-19 градуса.
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Сложих по някоя снимка на постовете ми за по-добро онагледяване.