Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери за кефал
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Воблери за кефал
Последното ми запитване към руски магазин тотално ме отказа да взимам от братушките - шипинг до Европа на малък пакет 50$.
-
- новобранец
ас го взех за 16лв от риболовен свят пловдив и твойта препорька за бавното водени излези мн успешна хванах доста кефалчета. мерси!
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Да , явно ще спестя 4лв на бройка и ще го взимам от Ибей. Иначе тук мернах нещо интересно :
http://www.fion.ru/obzor/199/
http://www.fion.ru/obzor/199/
-
- вече хвърля и на тежко
Sandista, обясни за minnow бавната проводка и ъгъла. За бавната проводка е ясно, но ЪГЪЛА ? 

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Сега за ъгъла е много специфично. Аз лично го намерих за много сполучлив, но ловя от висок бряг , при средно бързо течение и тн. Ъгъла фактически определя съпротивлението и , та на всяко място е различен. Даваш му по-голям ъгъл,( да има по-голямо съпротивление в течението), върха надолу и почти не навиваш , ами го оставяш водата да го кламбучка
Виждаш къде има водорасли или други укрития , махаш гръдната тройка на воблера и леееко пинаваш над водораслите с Зурито. Почти винаги имам удар и то само на задната кука 

-
- ще става разбирач
Според мен определя и дълбочината на газенеsandista написа: Ъгъла фактически определя съпротивлението ...

Да вмъкна и аз малко.
YO-ZURI L Minnow 44 е прекрасна примамка за река, лети отлично, държи се прекрасно в силно течение ... това може и да го знаете, но е най-важното от него.
Подобните на него R2S и на СтрайкПро не работят в силно течение и полягат и се "въртят" при силна струя или бързо водене.
Техниката на водене, коментирана по-горе, ми е основна по Марица. Резултатите идват, когато се научите да "минавате с воблера плътно от двете страни покрай водораслите и укритията на кефала, камъни, ръбове, ями, дънери и др. /както и плътно над тях/, като воденето да е максимално бавно.
Ако течението е по-силно просто хвърляте право пред вас и оставяте течението да носи воблера /линията изпъната/. Единственият проблем е, че при достигане на прибрежния участък, воблера се оказва на 20-30 м по-надолу от вас и прибирането му покрай брега е свързано с риск от закачане в крайбрежните корени и клечки. Също така дъното да е сравнително чисто или само с водорасли.
П.П. YO-ZURI L Minnow 44 и 33 има в Пловдив при "Промикс" /до реката в Мараша/.
Цената и на двата модела е 13 лв с ДДС!
В "Риболовен свят" е с 3 лв. нагоре /това му е старата цена от 2008/.
YO-ZURI L Minnow 44 е прекрасна примамка за река, лети отлично, държи се прекрасно в силно течение ... това може и да го знаете, но е най-важното от него.
Подобните на него R2S и на СтрайкПро не работят в силно течение и полягат и се "въртят" при силна струя или бързо водене.
Техниката на водене, коментирана по-горе, ми е основна по Марица. Резултатите идват, когато се научите да "минавате с воблера плътно от двете страни покрай водораслите и укритията на кефала, камъни, ръбове, ями, дънери и др. /както и плътно над тях/, като воденето да е максимално бавно.
Ако течението е по-силно просто хвърляте право пред вас и оставяте течението да носи воблера /линията изпъната/. Единственият проблем е, че при достигане на прибрежния участък, воблера се оказва на 20-30 м по-надолу от вас и прибирането му покрай брега е свързано с риск от закачане в крайбрежните корени и клечки. Също така дъното да е сравнително чисто или само с водорасли.
П.П. YO-ZURI L Minnow 44 и 33 има в Пловдив при "Промикс" /до реката в Мараша/.
Цената и на двата модела е 13 лв с ДДС!
В "Риболовен свят" е с 3 лв. нагоре /това му е старата цена от 2008/.
"Щастие за всички, щастие даром!"
-
- сериозен играч
Малко съм изненадан от оценките които получават някои от примамките,но в Русия явно това са работещите блесни и воблери.
Колеги да попитам за ,, Голди ,, кои е по уловистия размер 2,8 см или 3,4 см.
Благодаря предварително !!!!

-
- ще става разбирач
Ми и двата са уловисти.Вземи си MBS и MCC , като цветовеnnenno написа:Колеги да попитам за ,, Голди ,, кои е по уловистия размер 2,8 см или 3,4 см.

Благодаря колега 

чета добрите отзиви за Л-миноул но всички пишете за течение, някой има ли някакви наблюдения дали воблерчето е така уловисто и в затворените водоеми
кьоркефали
-
- новобранец
Здравейте колеги!Изчетох цялата тема и ми направи впечатление,че никой не спомена за някой уловист попер за кефал.Понеже рядко правя целенасочен спининг за кефал,нямам кой знае колко воблера за кефал,но между тях имам 2-3 попера от които един на TEAM DAIWA 4.5см с който съм уловил доста риби.

Ето за това поперче става въпрос.

Ето за това поперче става въпрос.
Oпределящо е за дистанцията, която гониш.. Аз залагам на по-големите не за друго, а защото съм си навил на пръста, че "с по-голям воблер - по-голяма риба!"
Нещо като сито за дребосъка...
[/quote]
БЛАГОДАРЯ ТИ МАРКО !!!!
ПОЗДРАВИ !!!!!

БЛАГОДАРЯ ТИ МАРКО !!!!

ПОЗДРАВИ !!!!!