Да постнем някоя снимка

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Re: Да постнем някоя снимка

Мнение от Jack Daniels »

колега, не ми се вярва да е само от харпуна, щото аз със стария вчера натръшках десетина прасенца :) ..ама тука нещо не се получава със фотото http://spearfish.org/e107_plugins/forum ... 30610.1060
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Аватар
alex_vp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от alex_vp »

Нека и аз да ви се похваля с новото корито. което си купих днес, а и сефтосах :)

Изображение
Котенцето в легена е 14кг. има и едно кефалче 1кг
Последно промяна от alex_vp на Чет Окт 08, 2009 7:25 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

снимката била оскърбителна ....те и пилешките бутчета растат по дърветата ...браво колега ...де я изпра :?: :D ...плюс-минус 3,14 км. :D
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

При харпунджиите е като при ловците! Няма откачане на куката и пускане! Или я вадиш рибата, естествено простреляна и окървавена, или си заминава да мре някъде по дъното! Само като си помисля какво желирано става от опашката, гръбнака и краищата на плавниците, с прибавени кръгчета от кисела краставица, рязана капия, дефисил, дафинов лист, картофи на едро, лук на едро, моркови на кръгчета и чер пипер ми призлява! Е богопомазани сте! :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
alex_vp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от alex_vp »

Оххх, колега Диканаров как сладко обясняваш, че направо ми се прияжда желирано, а по принцип не ям :).
Булти, котката я ударих на един плиткач в Крайморие на дълбочина 1,5 - 2м. на каменисто дъно. Забелязах едни хубави платеринки обаче все минаваха на разстояние, на което не можех да стрелям и аз лека по лека се приближавах към платеринките и бях малко като войник от едно укритие към друго и тъкмо вече бях заел добра позиция за стрелба по платерините и един камък в дясно от мен тръгна да си заминава :).В първия момент малко се стреснах, но бързо се усетих, че не е камък и стрелях по средата ан тялото. Стрелата влезе зад десния отвор на хрилете и излезе точно между очите на рибата. Голямо дърпане падна докато я изкарам на брега ама нямаше как да се скъса.
И имам едно въпросче към колегите, които са си имали вземане даване с котки - каква част от рибата горе-долу дава фира след изчистването? Защото от 14кг. риба изхвърлих 7кг, дреболии и кожа.
Ihtiandar70
новобранец
новобранец

Мнение от Ihtiandar70 »

Като цяло фирата е голяма.Режеш на конус главата и стомаха и остават само филетата и ги одираш.Само един съвет, котката се стреля, от опашката към главата под възможно най-малък ъгъл, за да може, като започнеш да я дърпаш към брега, да не пречупиш стрелата.Поздрави за улова....
Аз обичам и теб и земята, но морето е мойта любов!
Аватар
alex_vp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от alex_vp »

Благодаря ти Стамене! А със съвета за стрелбата си много прав. Голямо дърпане беше и не знам как издържа тази стрела дори и да не се огъне, ама новобранска работа беше при мен просто гледах да целя рибата по средата, за да мине стреата през по-твърда част на тялото, за да не се скъса, защото преди седица видях една котка на Агалина, стреях в момен, в който рибара се беше поотдалечила вече от мен и я уцелих в края на крилото и още с първото опъване от нейна страна се скъса. Но не знам след тази цапаница дали ще ми се удря втори път котка, за да пробвам съвета ти.
А ако някой колега има "рецепта" за по-лесно дране ще се радвам да я сподели.
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Нарежи първо перките на ленти и после започваш да я дереш така става по лесно. :D
gogo26
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogo26 »

Познайте какви са рибките :?:
Изображение
А ето рибата с мезето.
Изображение
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

я някой е ходил в Гърция :D ...мерси Алекс ...от тия мрежи , доста намаляха котките :?
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Сашо, черният дроб на котката, пържен е много вкусен.
Дрането на котката е много тегава работа, затова някой практикуват следното: измиват с четчица или с грубата част на гъбичка кожата от всичката лигава гадост, след това нарязват филенцата заедно с кожата, пържат я, хапват я, отпиват студена биричка и същевременно отстраняват кожата без проблемно. :)
Никоя риба не е по - важна от живота !
Аватар
alex_vp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от alex_vp »

Бре, как сте се научили така сладко да ги давате тия съвети за обработка на рибите :). Мерси Ванко ама де да знам че става за ядене дроба и замина с останалата карантия. Днес пак влизах тама ама от блатото беше влязла доста мътилка и минах само с един хубав зарган. другия път повече. Наздраве и наслука на всички :drinkers:
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

gogo26 написа:Познайте какви са рибките :?:
Рибата е Мурмура, турците я наричат мър-мър. Обитава пясъка. Най-близко подобно място до БГ, Дикела Александрополис. Там ли ги хвана :wink:?
Там има чакъл омешан с пясъка и затова си изкарал и толкова октопод.
Между другото имаш право на 5кг улов макс на ден според гръцките закони без значение дали са октоподи или друго.
gogo26
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogo26 »

Ходил съм в Дикела,но не са от там.От Аспровалта е улова.А октоподите ги ловихме с един грък,който със сигурност не знае за позволени количества, :smt116 Навирахме се около един кей,аз се мъча да му обясня ,че тук е забранено и ще ни глобят но постоянният му отговор беше "айсиктир" :butthead: Кво да го правиш местен абориген,не му пука от нищо.
А октоподите са до брега на 1м дълбочина в камънака,ловят се с копия с четеризъбци-местно производство,малко касапска работа :smt009
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

[quote="gogo26"]... но постоянният му отговор беше "айсиктир" :butthead: .... сигурен ли си че беше грък :)
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”