Има ли зъболекари във форума та да питам нещо ?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Има ли зъболекари във форума та да питам нещо ?

Мнение от Павел Иванов »

Та така . Впредвит започващото зъбосменяне на детенце буля ми са я напъплили нечестиви помисли . Нейната зъболекарка и препоръчала в момент на израстване на новите постояни зъби та ги намаже отгоре с фотополимер с цел херметизиране и предпазнане през най-критичната за детските зъби по натам предстояща фаза на пубертета . Та питането ми в случаят . Дали това има наистина положителен ефект или напротив ? Сега на нея и го препоръчват мамите от едноимен форум направили тъй с техните си деца , демек - импрегнирали им зъбите временно . Значи мен какво ме тормози всъщност ? По принцип тези препоръки се дават на база която по принцип е на кота нула . Демек не потвърдена във времето ! В хротуването с нея по темата изложих личното си виждане по въпроса и пробвах да се обоснова защо съм против . Няколко примера които изложих - взимаме обикновен камък като циментираме единят му край . Потапяме го в по-бърза , по-бавна вода и той се полира върху не импрегнираната част . Махаме импрегнацията и за съвсем кратко време във водата без нея неполираната с времето част си ебава капаците за отрицателно време докато полираната с времето такава има и тя некоя и друга дупчица и разруха но сравнена с импрегнираната ...... Същата работа със стъклото . Слагаме върху полвината от новополученият ръб след срез ( новоизрастнал зъб ) гумен или някакъв друг предпазител . Другата част от ръба полираме бавно с абразивни материали като я шлайфаме с паста за зъби и крайният ефект като при камъка - на дълго полираната част се появява някои и друг дефект но се заздравява с времето докато дълго предпазваната час се троши от първото по-силно почукване от което на вече полираната с времето част и няма нищо . Та казвайте , има или не смисъл да се затварят новопоникналите напълно здрави зъби и ако се затворят това до положителен или отрицателен ефект води ?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Има ли зъболекари във форума та да питам нещо ?

Мнение от krokibg »

Павка,как да ти отговоря,когато не съм го пробвал на децата си !!! Само едно ще ти кажа,ако зъбите на родителите са здрави,и на детето ако не му се дават много сладки неща,които са мор за зъбите и неговите ще са здрави.Божа работа,така мисля аз.Ако твоите зъби са развалени или на жена ти,няма спасение - поярваи ми,може малко по-късно,но ще му се развалят и обратното.Това е моето мнение по този въпрос !!!Мийте му ги постоянно сутрин и вечер и ще ги запазите по-дълго здрави и му давайте разни хапчета имаше за зъбите,които се даваха на децата/това правеше жена ми.Поздрав и успех в решаването на казуса :lol: :lol: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Павле... майками е стоматолог с повече от тридесет години практика... Обаче в този час вече не е удобно да и звъня и да и изложа твоите мисли... :lol: Изчакай до уетре Баце.... детенце няма да порастне за една нощ... :wink:

Лично ми мнение... е че младите стоматолози са доста комерсиални и пълнят главите с бръмбари на пациентите (клиентите)! Според мен виждат в теб просто спонсор... не се обиждай... :wink:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

Ужас! то верно че да не смееш вече сладко да хапнеш ,от тези химии ,ма ми идва в поече, някакси на тази въсраст ........,все едно,дай да махнеме единия бял дроб ,пък после като се оправи въздуха ще го върнем :shock: . Знам ли ?. До ген ще да е ,според мен ,щерката го фана, Майчиния и зле ,ма не пита съдбата . Аз да се не фала ,ма от към кариеси съм зле ,немам :shock: ,а да кажа че съм фен на миенето на заби ,цъ! даже ми се гади от пастата,но без конец за заби не мръдам никъде ,а и какъв е този полимер дето сам се нанася по време на растежа на зъбчето ,жената е фотограф на заби ,нема начин да не е бъркала на някой от форума в устата, на Руски паметник .Каза-Каквоооооооооооооо!

П“С" само да не се обади някой от форума че е зъботехник :twisted: мразим ги! тази година съм им дал една торба пари ,за малка яхта щяха да ми стигнат, Жената като ми се усмихне ,илюминаторите и броя :evil:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
toparlak
новобранец
новобранец

Мнение от toparlak »

Дълбоките гънки(фисури) по дъвкателната повърхност на зъбите(предкътници и кътници)са “предпочитани“ места от кариеса.Някъде около 80 прцента от кариеса при подрастващите е там.До около 2 години след пробива зъба не е “узрял“-не е минерализиран изцяло.През това време е доста уязвим-още повече,че фисурите са едни от местата с най-тънък емайл.В случая най- вероятно става въпрос за профилактично запечатване на фисурите със силант.Не се покрива целия зъб.Западняците и американците го правят масово,а също и японците-някъде около 80 проц.от япончетата.Статистиката им показва много сериозна редукция на кариеса,но те имат и много добра пофилактика започваща още от бременността на майката-така или иначе съобщават за много добри резултати от запечатването.За предпочитане е фотополимеризиращ силант.Има различни методи за задържането му-ецване,въздушно абразио,изпиляване.Препоръчвам само да се ецва зъба-обработка за 20-30 сек.с около 35проц.киселина.Образуват се микроскопични каналчета в зъба и материала влиза в тях.Малко се извлича калция и това притеснява някои,но след време се реминерализира(възстановява),а и зъба вече е запечатан т.е. защитен.Като цяло метода е добър и е хубаво да се прави. Ако искаш по-подробна информация и имаш търпение да четеш подобни работи напиши в Гугъля “запечатване силанти“.Само не чети реклами на зъболекарски кабинети.Има публикувани доклади,статистики и т.н.Тук е написано нелошо- http://www.strategy.bg/FileHandler.ashx?fileId=767
toparlak
новобранец
новобранец

Мнение от toparlak »

Още малко информация http://www.bzs.bg/DentaMedica/Dentamedica_10_2008.pdf
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Благодарство ! Точно мнения като твоето ме интересуваха .

пп - Ангелчо , не бързам за никъде , ще изчакам :)
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Добър вечер първо :lol:
та Павле ситуацията е следната... Манипулацията е безмислена или по скоро смисъл има, но от това което разбрах с природата не можеш да се бориш! Господ ни е създал без силикон, ботокс, цимент или плазма... :wink: Има елемнти от Менделеевата таблица в нашия организъм, които работят достатъчно... :wink:

Та Коментарът беше следния и ще е опитам най-точно даго възпроизведа!
Човешкото тяло е най-сложната и съвършенна машина. Както всеки ортанизъм е с различно ДНК така и киселиноста на Слюнката на всеки е различна... едни са с много високи ниво други с ниско! Тези, които са с високите са подложени на атака върху костната система от която са част и забите и имат проблеми със стомаха... Тези които са пък с по-ниски нива им боледуват венците, гърлото и тн.! Слабите зъби се предават генетично... ако ти и женати сте с такива, значи и детето е тъй... :roll:
Манипулацията не е задължителна даже не е и препоръчителна!!! Но ако ще Ви донесе спокойствие в къщи е задължителна!!! :lol:
Също каза, че няма паста която да лекува кариеси освен по рекламите на тивито... поради простата причина, че няма универсална смеска, която да влияе на всички деенка... :lol: И това дето го дърдорят препоръчва се от незнам какъв си мидицински съюз е пълна глупос и рекламен трик... :lol:
п.п Децата имат право на безплатни прегледи през годината... ( които така или иначе плащаш от данъците си) водете го и му следете здравето без да се престаравате...

п.п Стоматолозите никой не ги обича, не наплашвайте детето... :lol: Това е мое мнение! :lol: Щото и мен ме е страх... :lol:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”