Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

предложение
Модератор: sapuna
- steven1969_bg
- научил се да хвърля
предложение
Колеги,след поредната безплодна и изнервяща обиколка(придружена от заплащане на такси и навъртяни километри) искам да ви предложа следното: дайте да си направим тема,в която да даваме инфо за платените водоеми с оценяване по няколко критерия.Например отдалеченост от населеното място на информиращия(географско положение за останалите),такси(заплащане),достъпност като вид път в различни условия,разнообразие на рибата,възможност за отдих(природа),собственици(хора или идиоти:),спокойни дни и претоварени такива на водоема...Моля да не започваме полемика на тема "платена любов" и т.н. Моята работа ми дава възможност да отида за риба един ден в седмицата,през уикенда.И разбира се не всяка седмица...Та идеята е със събирането на изпитано от нас инфо във този раздел да си помогнем взаимно и да си запазим нервите,доколкото можем.Искрено се надявам обаче да не дадем повод и възможност за комерсиализация.Моля за мнението ви по темата,както и господа модераторите за картбланш,благодаря.
не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
-
- разбира нещата
Re: предложение
Съгласен съм с теб и те подкрепям,колега!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
- steven1969_bg
- научил се да хвърля
И да дам пример... с.Труд/Пловдивско - рибарника с трите фургона...Местоположение - около 15 км северно от Пловдив,такса 10 лв,включва един шаран,имало едра каракуда и щука...Черен път около километър от който 50-60 метра "офроуд" с чиста кал и много дълбоки дупки ! Освен това пътя около самия водоем е много тесен,с изключително дълбоки дупки.Според мен при валеж няма влизане/излизане за нормални коли:)Изцяло открит водоем без дървета по брега - страшен пек,и чадър не помага...Страшно обрасъл с водорасли.Собственика мина и каза,че има големи риби и то много,каракудата била от 300 гр. нагоре.Бях в почивен ден - към 30 души по брега..Лових с ваглер,на различни дистанций,от водата до плътния килим водорасли отдолу дълбочина - 35-40 см,собственика каза,че го пълни та може нещата да се подобрят.Шаранджий на косъм - има и добри риби от порядъка на 7-8 кг. моя обща оценка за водоема - зле !
не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
- var4o
- вече хвърля и на тежко
Много добра идея.

ето и от мен малко инфо
с колега ходихме в неделя в село Бодрово на около 60км от Пловдив е по пътя за Хасково, има отбивка в с.Върбица преди края на селото и от там е на 6-или 8км до Бодрово пътя е асфалт в селото като се влезе до центъра -общината се завива на дясно и първата веднага в ляво и пак на дясно по пътя и вече след като свършват къщите почва селски път твърдо е кара се около 1км и се стига до едни постройки и от там на ляво м/у тях и язовира се вижда
таксата е 4лв на човек няма ограничене на пръчки шарана се заплаща по 5лв/кг ако искаш да си го вземеш
вътре има шаран,амури,сом и каракуда която не се заплаща
шараните са от 0,500до 5-6кг ние с колегата хванахме 4бр по 1,5кг горе долу и един по голям испуснахме но какво да се прави така е не всичко е в кепа
шефа се казва Петър има барче с кебапи и кюфтета,бира,газирано кафе на кой каквото му се пие има и 2 каравани които могат да се ползват за преспиване на язовира но не знам ка са с тях условията
за нашия излет шараните ги хванахме на царевица с мед на дъно на косъм
това е от мен за сега
с колега ходихме в неделя в село Бодрово на около 60км от Пловдив е по пътя за Хасково, има отбивка в с.Върбица преди края на селото и от там е на 6-или 8км до Бодрово пътя е асфалт в селото като се влезе до центъра -общината се завива на дясно и първата веднага в ляво и пак на дясно по пътя и вече след като свършват къщите почва селски път твърдо е кара се около 1км и се стига до едни постройки и от там на ляво м/у тях и язовира се вижда

таксата е 4лв на човек няма ограничене на пръчки шарана се заплаща по 5лв/кг ако искаш да си го вземеш
вътре има шаран,амури,сом и каракуда която не се заплаща
шараните са от 0,500до 5-6кг ние с колегата хванахме 4бр по 1,5кг горе долу и един по голям испуснахме но какво да се прави така е не всичко е в кепа

шефа се казва Петър има барче с кебапи и кюфтета,бира,газирано кафе на кой каквото му се пие има и 2 каравани които могат да се ползват за преспиване на язовира но не знам ка са с тях условията
за нашия излет шараните ги хванахме на царевица с мед на дъно на косъм

това е от мен за сега

С вас съм
Казичане , намира се на околовръстното на София ( между отбивките за магистралите Тракия и Хемус ). Водоемите са два , визирам този с влека ( за водни ски ) вижда се от околовръстното. Цени: 5 лв на пръчка а рибата не се заплаща. Гьола е със собствено мнение относно даването. Излиза едър костур , сом , каракуда и от време на време е шаран. Но там зависи от деня ( веднаж кълве друг път не пипа ).
Казичане , намира се на околовръстното на София ( между отбивките за магистралите Тракия и Хемус ). Водоемите са два , визирам този с влека ( за водни ски ) вижда се от околовръстното. Цени: 5 лв на пръчка а рибата не се заплаща. Гьола е със собствено мнение относно даването. Излиза едър костур , сом , каракуда и от време на време е шаран. Но там зависи от деня ( веднаж кълве друг път не пипа ).
-
- вече хвърля и на тежко
Много добро предложение, особенно в периода на забраната и некоректните арендатори.Преди малко прочетох апел от колега и за бойкот на арендаторите.Хубаво ще е модераторите да отделят всичко на едно място.Потвърждавам информацията за Труд.Необоснована такса, лош път и условия и поне за момента не дава / може да е и от времето и от размножителния период/.Единственното предимство-близо до Пловдив.
Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
А какво ще стане, когато темата порастне?
Може би ще четем по 20 страници, за да видим дали някой е писал за язовира, който ни интересува.
Аз ви предлагам, всеки да пуска тема за риболова си без да се срамува и всичко ще е по-удобно
Може би ще четем по 20 страници, за да видим дали някой е писал за язовира, който ни интересува.
Аз ви предлагам, всеки да пуска тема за риболова си без да се срамува и всичко ще е по-удобно

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- CERRUTI
- сериозен играч
Не е нужно да четем 20 стр.нали заради това беше подобрен форума и я има тази екстра:chirusa_bg написа:А какво ще стане, когато темата порастне?

Така че идеята на колегата не е лоша.... теми има с по над 200страници да не давам пример и с над 1000!!!

CERRUTI написа:Не е нужно да четем 20 стр.нали заради това беше подобрен форума и я има тази екстра:chirusa_bg написа:А какво ще стане, когато темата порастне?
Така че идеята на колегата не е лоша.... теми има с по над 200страници да не давам пример и с над 1000!!!

-
- новобранец
Съгласен съм обаче в риболова ден с ден си не прибичат. Вчера ти хвана на платено а днес аз съм капо.пътят и условията обачие са относително постоянни. Тази есен например източиха и изловиха рибата на Левица и Церово. последният не е зарибен. Церово си смени собственика . Преди беше известната к-чка Д.
-
- новобранец
Абе пич в четвърта тема задаваш едни и същи въпроси,спри спамиш
slivnalia
slivnalia