Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Водачи и плетеняк?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Водачи и плетеняк?
Здравейте преди време си купих ето тази тояжка:
http://www.cormoran.de/co/en/products/s ... -model.htm
http://www.masterfishing.bg/cgi-bin/e-c ... 16&n=18&g=
и така .... ловях си с монофил но понеже не жаля пари за примамки(блесни,клатушки) и скъсах 2-ве скъпички за мен Mepps-a реших да сложа плетено влакно за да намаля шанса да си оставям парите в язовирите поне доколкото може! От към марките и моделите съм се спрял на това CLIMAX Spin-Line - Braided (Ако имате и други предложения за влакно моля споделете) но същността на въпроса ми е: на пръчката която ви показах по горе ще е възможно ли да ползвам плетено влакно защото мисля че ще прецакам водачите а аз не искам това. Ако водачите ми не са от тип който позволява ползването на плетено влакно ще ви помоля да ми дадете предложения за хубав монофил! Благодаря предварително!
http://www.cormoran.de/co/en/products/s ... -model.htm
http://www.masterfishing.bg/cgi-bin/e-c ... 16&n=18&g=
и така .... ловях си с монофил но понеже не жаля пари за примамки(блесни,клатушки) и скъсах 2-ве скъпички за мен Mepps-a реших да сложа плетено влакно за да намаля шанса да си оставям парите в язовирите поне доколкото може! От към марките и моделите съм се спрял на това CLIMAX Spin-Line - Braided (Ако имате и други предложения за влакно моля споделете) но същността на въпроса ми е: на пръчката която ви показах по горе ще е възможно ли да ползвам плетено влакно защото мисля че ще прецакам водачите а аз не искам това. Ако водачите ми не са от тип който позволява ползването на плетено влакно ще ви помоля да ми дадете предложения за хубав монофил! Благодаря предварително!
Re: Водачи и плетеняк?
От първия линк се вижда / чете / че е с олекотени водачи от титаниев оксид / или както там се казва окиса на титана / и това би трябвало да са водачи подходящи за плетеняк.
но нямам пръчка с такива водачи и немога да съм категоричен
но нямам пръчка с такива водачи и немога да съм категоричен
- veselin spasow
- научил се да хвърля
карай смело няма да имаш проблем а и дори да стане инфекция ще е след доста употреба и то само върховия може да пострада
аз ползвам този брейд http://www.vidrax-fishing.com/catalog/i ... Path=39_74 и съм много доволен 

за всичко друго съм много изморен
но за риба мога да вися цяял ден...
но за риба мога да вися цяял ден...
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
имам същата пръчка и отскоро я мъча с фалшивото пауър про
вече 4-5 излета с него (да чукна на дърво) няма поражения
иначе както и веско ти е написал преди мен и да се нарежат водачите то най вероятно ще е първия и най много втория
така че не е голям проблем
първия водач и сам можеш да си го смениш ако се наложи
вече 4-5 излета с него (да чукна на дърво) няма поражения
иначе както и веско ти е написал преди мен и да се нарежат водачите то най вероятно ще е първия и най много втория
така че не е голям проблем
първия водач и сам можеш да си го смениш ако се наложи

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- maranzika
- сериозен играч
Същата пръчка я имам на 3метра и след 2 годишна употреба с ментето PowerPro няма нито един нарязан водач.Така че давай смело и взимай Климакса.
Здравейте!!! Наистина много ми помогнахте БЛАГОДАРЯ! А само да попитам още нещо като съм с плетеняк може ли да не ползвам метални поводи или не е желателно ? Оновно за щука става въпрос 

Ясно еми ще си слагам и поводи пък квото стане! Мерси отново за информацията!
-
- новобранец
Все пак имай едно на ум като ползваш брейд с тези водачи,защото при мен същите водачи на едно Микадо сдадоха багажа само за десетина излета и се наложи да сменя със сикови.
Здравейте! А смяната на водачите какво представлява смисал кое се сменя целия корпус на водача или само вътрешните пръстени и ако не е тайна колко излиза смяната на водачите (Сикови) и къде се сменят ?
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
най лесно се сменя първия (предния) водач
леко нагряваш със запалка и го измъкваш
капваш капка моментно лепило в новия и го вкарваш на мястото на стария
важно е преди това да провериш дали диаметъра на новия пасва точно на този на върха на пръчката
по сложно е с останалите водачи
там трябва да се изстърже лака (смолата) с която е залят водача под смолата има навит конец около крачетата на водача и той пада
после по облатен ред
тънка и връткава работа е така че по добре да се даде на майстор
иначе като цени на самите водачи - 2-3 лв. на бройка за СИК-ов
във всеки по голям град има майстори които ремонтират такъми и в рибарските магазини си ги знаят
ако си от софия и ти се наложи пиши ми на л.с. и ще ти дам координати
важно е преди това да провериш дали диаметъра на новия пасва точно на този на върха на пръчката
там трябва да се изстърже лака (смолата) с която е залят водача под смолата има навит конец около крачетата на водача и той пада
после по облатен ред
във всеки по голям град има майстори които ремонтират такъми и в рибарските магазини си ги знаят

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Мерси! ще те имам в предвид пък дано не ми се налага да стигам до товабаш_майстора написа:най лесно се сменя първия (предния) водач
после по облатен ред

Още нещо да попитам
значи трябва ли да вързвам вирбелите по по-специфичен начин като съм с плетено влакно или мога да ползвам възлите от монофила и ако има някой специални възли за брейд ако може да ме насочите към тях 

при монофила можеш повече видове възли да направиш до колкото при плетеняка защото при плетените има възли който се разплитат като този например най простият възел за карабинка виж тък-www.ribar.hit.bg/tehniki/indextehniki.html,
-/www.ribar.hit.bg/tehniki/simple.html-нещо линковете нестават може би е от мишката ми доспай се
-/www.ribar.hit.bg/tehniki/simple.html-нещо линковете нестават може би е от мишката ми доспай се

да колега това имах напредвит благодаря нещо мишката ми се..