Ако можете да ми помогнете със знания и информация...

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
dimitar_dv
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Ако можете да ми помогнете със знания и информация...

Мнение от dimitar_dv »

Здравейте колеги!
Надявам се да има някой,който да знае.Интересувам се от концентрацията на серен диоксид(най-вече)и на други вредни газове в различните видове въглища.Аз ще продължавам да търся в интернет,но ако някой има информация или намери нещо преди мен ще съм много благодарен...
НАСЛЕДНИК НА ПАВЕЛ ПАВЛОВ
labrosan
новобранец
новобранец

Re: Ако можете да ми помогнете със знания и информация...

Мнение от labrosan »

http://www.google.bg/search?hl=bg&sourc ... =&aq=f&oq=

не е кой знае какво но ...
Regar
фен клуб-скобар

Мнение от Regar »

Предполагам, че говориш за получените газове при изгарянето на въглищата . Специално серния диоксид зависи от съдържанието на сяра във въглищата. С най-високо съдържание на S са лигнитните, а с най-малко - антрацитните. Горе долу подредбата е такава: лигнитни - кафяви-черни-антрацитни.
Не претендирам, че горното е вярно...просто карам по памет от студентските години :oops:
Бай_Мецан
новобранец
новобранец

Мнение от Бай_Мецан »

Колега концентрацията на серендиоксид, азотни окиси и др. се измерва в изходящите газове, а не във въглищата. Вярно , че при различните марки въглища е различна , но за това си има технология на изгаряне - едрина нa смилане R90/R200, коеф.на излишък на въздух и много други.
Питай в някоя ТЕЦ на въглища, не знам до Сливен коя е най близко. Друг вариант е в Гълъбово имаще Техникум по енергетика там може да ти извадят нещо.
П.С. Всяка една пратка въглища си има спецификация, ама почти не можеш се добра до нея. С този мониторинг на димните газове, който се извършва постоянно никой не казва какво гори - предсавя се едно , а се гори съвсем друго.
Тракането на женски токчета винаги предава морзово послание, водещо до незабавна, пълна и повсеместна бойна готовност.
Аватар
dimitar_dv
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от dimitar_dv »

Благодаря на всички за отговорите :D
НАСЛЕДНИК НА ПАВЕЛ ПАВЛОВ
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”