Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Отново Лобош+Беззаконие!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Отново Лобош+Беззаконие!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Малко късно пускам темата но нямах нет.
След неуспешен 7 дневен излет на Лобош и след това еднодневен успешен реших пак да си
пробам късмета за 6 дни.Мястото е познато на колегите който познават язовира

Време прекрасно,слънчево,тихо но уви рибата не даваше даже и така

Иначе пак бях натоварил циганията

Понеже за 5 дни имах две уловени риби реших предпоследният ден да се преместя на
залива откъм с.Радибош.Речено сторено натоварих циганията и отпътувах натам.
Със свършване на асфалта преди язовира гледам и не вярвам на ушите си.

Ужас и безумие викам си не мое да е верно но идват едни пичове и ето резултата.

За сметка на това като арендатори бяха изчистили ивицата.

бяха сложили и химически тоалетни.

Понеже се познавам със шефа на ИАРА Перник му звъннах да видя за какво иде реч.
Човека не знае за какво иде реч но каза,че по закон като се връщат земи ивицата
от пълният обем на язовира не може да се връща на собственици,а остава държавна.
Явно в Булгаристан отново се вършат беззакония и понеже съм колега на ceco65
във БТВ двамата ще направим нещо чрез телевизията за да разнищим случая.
От към риба нещата бяха горе долу добре.Рибите бяха този калибър.Снимката е направена у дома
защото си тръгнах рано от язовира и имаше шибана мъгла

За сега е това,а като има развитие по случая ще информираме своевременно
След неуспешен 7 дневен излет на Лобош и след това еднодневен успешен реших пак да си
пробам късмета за 6 дни.Мястото е познато на колегите който познават язовира

Време прекрасно,слънчево,тихо но уви рибата не даваше даже и така

Иначе пак бях натоварил циганията

Понеже за 5 дни имах две уловени риби реших предпоследният ден да се преместя на
залива откъм с.Радибош.Речено сторено натоварих циганията и отпътувах натам.
Със свършване на асфалта преди язовира гледам и не вярвам на ушите си.

Ужас и безумие викам си не мое да е верно но идват едни пичове и ето резултата.

За сметка на това като арендатори бяха изчистили ивицата.

бяха сложили и химически тоалетни.

Понеже се познавам със шефа на ИАРА Перник му звъннах да видя за какво иде реч.
Човека не знае за какво иде реч но каза,че по закон като се връщат земи ивицата
от пълният обем на язовира не може да се връща на собственици,а остава държавна.
Явно в Булгаристан отново се вършат беззакония и понеже съм колега на ceco65
във БТВ двамата ще направим нещо чрез телевизията за да разнищим случая.
От към риба нещата бяха горе долу добре.Рибите бяха този калибър.Снимката е направена у дома
защото си тръгнах рано от язовира и имаше шибана мъгла

За сега е това,а като има развитие по случая ще информираме своевременно
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
Re: Отново Лобош+Беззаконие!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Браво бе Боби.След каръка който те гонеше със мен предния път отново реши да ме з...еш във софия
та да хванеш само ти
.Майтап да става.
От понеделник съм на работа и ще видим какво ще направим за Радибош но не трябва нещата
да останат така.Ако не завали сняг до събота може да скокнем до там
та да хванеш само ти

От понеделник съм на работа и ще видим какво ще направим за Радибош но не трябва нещата
да останат така.Ако не завали сняг до събота може да скокнем до там

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Поредната Пернишка простотия.
Единия бряг е затворен още от Прибой заедно с пътя и язовира е недостъпен.
Тие пък селяци решили, че имота им е чашата на язовира и пак обхваща и пътя.
Скоро няма да има, къде да наджапа даже човек.
ИАРА нямат нищо общо с това, не виждам смъсъл да им се звъни на хората.
Единия бряг е затворен още от Прибой заедно с пътя и язовира е недостъпен.
Тие пък селяци решили, че имота им е чашата на язовира и пак обхваща и пътя.
Скоро няма да има, къде да наджапа даже човек.
ИАРА нямат нищо общо с това, не виждам смъсъл да им се звъни на хората.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Знам,че нямат затова ще отидем във кметството на Ковачевци да видим кой ги връща тези земи,
и между другото ако има колеги който са запознати със закона да изкажат мнение за пусти метраж
или казано има ли във закона определен метраж който не може да се нарушава
и между другото ако има колеги който са запознати със закона да изкажат мнение за пусти метраж
или казано има ли във закона определен метраж който не може да се нарушава

Първо браво за излета и хубавите каракуди.От друга страна е жалко,че всеки продължава да си реже от баницата,без да се съорбазява с никой и нищо.
TICA FAN
Егати циганията..... нямам думи....
Иначе в общината знам, че площа на язовирите е фиксирана и си е съответно общинска собственост. Ако нивото на водата е по-ниско от фискираното, което е така в 95% от случаите, ти си ловиш от земя, която е част от коритото на водоема и никой нищо не би трябвало да ти иска! Това е голяма наглост!

Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Доколкото видях предтекста да те оскубят е паркирането на колата същия номер го имаше и на морето някъде
Тия типове явно са си оплели кошницата
сигурен съм че това става в комбина с местната власт така че не очаквайте разбиране от кметството.Иначе случая си плаче за Господари на ефира
Ще следя темата с интерес и много се надявам пишман арендаторите да бъдат поставени на мястото им 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Точно това ми беше на ума да напиша и аз... с цялото ми уважение към многото колеги от Перник и регионаchirusa_bg написа:Поредната Пернишка простотия....

Не че само там се случват подобни мизерии, но май вече почва да ми се драйфа ЯКО от подобни дебилщини! Е хубу върнали са имота им или са си го купили или к'вото и да е там, ама закакво аджеба ще им плащам ПАРКИНГ насред нищото?!?!?! Опа, забравих... малко ми е слаба паметта... той колегата беше показал, хората се грижат да почистват природата наоколо, химически кенефи са сложили, че и даже с каракуда са зарибили.. простете ми!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
bigbfg написа: паркирането на колата
Точно за това става на въпрос.За това взимат пари

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Пролетта същите тия идваха да събират такси. В ловно-рибарското дружество ми казаха ,ако доидат да ми искат пари да се обадя на police 

- krokibg
- учете се от него
Цецо,в чашата на язовира няма как да са им върнали земята защото е държавна
Всеки язовир си има сервитут,мисля че беше 3-5 метра,но не съм сигурен.В чашата и в този сервитут,не би трябвало да имат претенции и да взимат пари,но виж ако сте на негова земя,няма как да се жалвате по никакъв начин и за нищо.Още повече,гледам че издават и касова бележка,така че просто ще си загубите времето.Частното си е частно и никой няма право да казва на хората какво ще правят и да правят с земята си
За да не останете в небрано лозе ви пиша тези неща и когато отидете да знаете за къде да се хванете а не да скляпате когато ви извадят документи и скици за собственност.Ако са направили някаква далавера с общината,ако има нещо незаконно и си правят всичко на държавна земя,затова си има полиция и прокуратура и ги давайте там да ги оправят.Като чета мисленето на повечето,направо си мисля че се връщаме в комунизма и всичко е общественно и моето е ваше и обратно.Ако е така,да мина да си избера един апартамент,щото моя ми е малак с тези три деца
Интелигентни хора сме,на повечето от нас върнаха земи а други си купиха,купуват и продължават да купуват
Така че преди да се види каква е работата,няма смисъл да се пишат глупости как не давали да им влизат в земите и биле лоши хора.Да,след като е тяхна собственност и си имат документи и скици които го доказват,значи те решават ще им стоите ли на земята или не.Ако някой има претенциийте да им я откупи и да пуска всеки където си иска и да прави каквото си иска.Дано някой не вземе сега да пише глупости и нека се замислим преди да пишем !!!Поздрав и дано сте ме разбрали правилно че моето си е мое,все едно някой да си прави каквото си иска в твоя двор
Никой от вас,няма да го позволи - НАЛИ !?!?!?

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Точно така!Всеки един язовир си има сервитут!Земята на тия хора е върната по думите на шефа на ИАРА-Перник до бреговата ивица на язовира при пълен капацитет!Друг е въпроса колата ако е на 5 метра от брега за какво взимат парите при положение че има асфалтов път до язовира който е държавен!Интересно ми е ако дойде кола на бърза помощ на някои му е станало лошо дали ще поискат 10 лева паркинг!!!!Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Цецо,в чашата на язовира няма как да са им върнали земята защото е държавна![]()
![]()
Всеки язовир си има сервитут,мисля че беше 3-5 метра,но не съм сигурен.!
Закон за водите:
ПОЗЕМЛЕНИ СЕРВИТУТИ, СВЪРЗАНИ С ВОДНИТЕ ОБЕКТИ
Раздел I
Общи положения
Чл. 103. (1) Поземленият сервитут е тежестта, наложена върху един недвижим имот, наречен служещ имот, в полза на друг недвижим имот, наречен господстващ имот, който принадлежи на друг собственик.
(2) Поземленият сервитут произтича от закона или от правна сделка.
(3) Поземлен сервитут може да се придобива по давност чрез 10-годишно упражняване.
Чл. 104. (1) Сервитутите, които са установени от закона, имат за предмет обществена или частна полза.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 34 от 2001 г.) Сервитутите, установени за обществена полза, се отнасят до осигуряване на достъп за общо ползване на водните обекти - публична собственост, и до изграждане на необходимата за това инфраструктура, както и за поддържане в изправност на водностопански системи и съоръжения, предназначени за осигуряване на услугата за доставяне на вода за населението и за напояване.
Чл. 105. Законните поземлени сервитути за частна полза са тези, които произхождат от положението на земите и правото на преминаване и водопрекарване.
Чл. 106. При упражняване на сервитутите се спазват следните правила:
1. промяната на собствеността на имота не прекратява действието на сервитутите нито по отношение на господстващия, нито по отношение на служещия имот;
2. ако собственици на служещия имот са няколко лица, сервитут чрез правна сделка може да се учредява само със съгласието на всички съсобственици;
3. отстъпеният сервитут чрез правна сделка е задължителен за правоприемниците на собственика на служещия имот;
4. титулярят на сервитута е длъжен при извършване на необходимите действия за упражняването му да причини възможно най-малкото неудобство за собственика на служещия имот и да поеме необходимите за това разноски, освен ако не е уговорено друго;
5. сервитутите са неделими права; те могат да се упражняват изцяло в полза на всяка част от господстващия имот и тежат изцяло върху всяка част от служещия имот, дори ако имотите бъдат разделени;
6. сервитутът може да се използва само за нуждите на господстващия имот;
7. собственикът на служещия имот няма право да премества сервитута;
8. сервитутите, учредени чрез правна сделка, се погасяват:
а) при обективна невъзможност за упражняването им;
б) при обединяване на двата имота в резултат на правна сделка;
в) след изтичане на срока на договора;
г) след неупражняване в срок 10 години.
- krokibg
- учете се от него
Точно така Боби,затова става въпрос !Като отидете да ги разнищвате,да се хванете за тези неща а не за частната им земя !!!Там правата са си техни и въпроса е къде си бил когато са ти искали пари.Аз обаче съм малко скептично настроен за изхода,от това което прочетох.Един адвокат,ако тръгне някой да ги съди,при положение че сервитута е в границите на техния имот,ще спечелят срещу всяко частно лице !!! Друг е въпроса ако искат да таксуват държавни автомобили,които са по работа около водоема и собственниците на нивата в която влиза сервитута са длъжни по закон да им дават свободен достъп нон-стоп.Ситуацията е много сложна и се иска трезвен поглед върху нещата а не да се говори на карамба.Никои няма право да строи,копае или препречва път в чашата или сервитутната зона,ако ще и да е на пра-пра-пра баба му
Само да не сте биле наистина на място на което наистина имат права да се разпореждат както намерят за добре.Успех !!!

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Там съм бил и ако не бях нямаше да има касова бележка! Колата беше на около 5 метра от язовира!Бреговата ивица на язовира е с сервитут по думите и на други хора от ИАРА да не им споменавам имената !
Любе,че няма да се заяждаме със никой това е ясно без да провериме как стоят нещата.Проблема е,че
взимат пари за паркинг който определят самите те и колите са на не повече от 5 метра от водата демек
във зоната на сурвитут ако по закон има такава. Ако язовира е под аренда както е твоя ок.но той про-
дължава да е държавен и ще направя всичко възможно да се види как стоят нещата.
взимат пари за паркинг който определят самите те и колите са на не повече от 5 метра от водата демек
във зоната на сурвитут ако по закон има такава. Ако язовира е под аренда както е твоя ок.но той про-
дължава да е държавен и ще направя всичко възможно да се види как стоят нещата.