Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Язовири на концесия
Модератор: dantho.mihov
- Ivkou
- вече хвърля и на тежко
Язовири на концесия
Вярно ли е, че ако някой вземе язовир на концесия трябва да осигури 200 метра зoна, където може да се хваща риба без да се плаща ? 

It's all about the game and how you play it !!!
- krokibg
- учете се от него
Re: Язовири на концесия
Зависи язовира с какъв статут е !!! Скоро разпределиха язовирите и на всеки дадоха различен статут

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- Ivkou
- вече хвърля и на тежко
И с какъв статус трябва да е, за да има горе посочената опция 

- krokibg
- учете се от него
Любителски риболов !!! Ако е така,дават му право да зарибява и лови,но е длъжен да пуска хората в края на водоема или където са определили по закон и няма право да таксува.Ако е пък за садково развъждане даден,това означава че по закон е длъжен да пуска определено количество риба годишно и пак да ловят свободно риболовците без такса.Само не знам в тази наша шибана държава кой ще контролира тези неща.Ако е за аква културе,демек ферма,арендатора си решава дали да пуска рибари срещу заплащане или не,контролира целия язовир и той казва какво ще се прави там.Ако иска и жабите може да извади от вътре и никой нищо неможе да каже.Аз съм вече 13 години на водоем и всичката риба си е моя !!!Затова,искам да се спре с тези спекулации за арендаторите че биле лъжци и измамници.Никои на сила не кара някой да ходи и да лови на неговия язовир.Ако те карат насила,може да имат претенции.Ако сам отидеш,кой те кара да ходиш и да плащаш,просто недейте да ходите и толкоз.Има свободни язовири и не се плаща !!!
Давам пример !!!
Тези които сега имат садки на яз.Въча,Батак,Жребчево и т.н,имат задължението да пускат всяка година по 20-50 000 броики зарибител,без да имат право да пускат мрежи и грибове за да я ловат после.Такава е наредбата.Представете си какво щеше да е положението на тези водоеми,ако тези наредби се спазват !!! Упреците на повечето колеги са в неправилна посока и с претенции за неща които не са тяхна работа.Лакомията на българския рибар-мръвкар е пословична и няма оправия.Вечни претенции,без покритие.Има си ИАРА и те са длъжни да зарибяват водоемите които са свободни.Друг е въпроса че трябва да се отделят лова от риболова и парите сега отиват в БЛРС и 90% се ползват от ловците а за рибарите - .ур с главно К
Много неща тепърва трябва да се променят,остава си обаче факта че държавата няма ресурс да се занимава с водоемите в лишцето на Нап.Системи и язовирите ще се дават каквото и да искат "НЯКОИ" рибари.Някой трябва да дава пари на държавата за тях и това е начина а не държавата да дава.Дано съм бил ясен и да няма спекулации че вече ме заболяха ръцете да пиша едно и също нещо от три години,като на хора с умственна изостаналост,каквито вярвям не сте,поне стотиците от Вас които познавам от форума и НСтата на които съм присъствал.Дано разума да си е на мястото в някои глави,и нека помислят и асимилират написаното от мен преди да подскачат.Поздрав
Давам пример !!!
Тези които сега имат садки на яз.Въча,Батак,Жребчево и т.н,имат задължението да пускат всяка година по 20-50 000 броики зарибител,без да имат право да пускат мрежи и грибове за да я ловат после.Такава е наредбата.Представете си какво щеше да е положението на тези водоеми,ако тези наредби се спазват !!! Упреците на повечето колеги са в неправилна посока и с претенции за неща които не са тяхна работа.Лакомията на българския рибар-мръвкар е пословична и няма оправия.Вечни претенции,без покритие.Има си ИАРА и те са длъжни да зарибяват водоемите които са свободни.Друг е въпроса че трябва да се отделят лова от риболова и парите сега отиват в БЛРС и 90% се ползват от ловците а за рибарите - .ур с главно К

Последно промяна от krokibg на Чет Окт 15, 2009 6:21 pm, променено общо 1 път.
- Ivkou
- вече хвърля и на тежко
А да бе ... той ся е зел язовира и в него има само каракуда, пък и не мята никакъв материал, за къв чеп да му плащам? За старата каракуда? Ако хвърли някоя и друга рибка, нямам никакви възажения, но за стара каракуда пари не давам 

Колегата по-горе това е имал и предвид, за стара каракуда никой не те кара насила да даваш париА да бе ... той ся е зел язовира и в него има само каракуда, пък и не мята никакъв материал, за къв чеп да му плащам? За старата каракуда? Ако хвърли някоя и друга рибка, нямам никакви възажения, но за стара каракуда пари не давам

- stoil kolev
- научил се да хвърля
; Аз съм вече 13 години на водоем и всичката риба си е моя ;---а преди това не е ли имало риба в този водоем???
Преди да се надсмееш над другия, помисли за себе си.
- krokibg
- учете се от него
Не,изтърбушиха я всичката рибарите като корморани.Изнасяли са по 200-300кг шарани с чували !!! Смееняха си постовете на ротационен принцип,едните тръгват,комшията му идва и застъпва на неговото място а смед комшията,идва на комшията приятеля
Просто да те светна какво се случи с водоема за 12 месеца,след като го оставиха
Язовира се напълни с лодки като на Регатите,лодка до лодка и върху лодката пак лодка.Съжаляван че ми се налага да се обяснявам,но щом съм платил наема,и жабите са мои за твое сведение и ако искам и камъните ще извадя
Сега доволен ли си

- stoil kolev
- научил се да хвърля
всеки така разправя че нямало нищо в язовирите и сега всичката риба била си негова.колкото и мрежи да дърпат все си остава риба в тях. 

Преди да се надсмееш над другия, помисли за себе си.
А бате ходи на Хераково да видиме дали е останало нещо след като арендатора се отказаstoil kolev написа:колкото и мрежи да дърпат все си остава риба в тях.

Не трябва да има водоеми на концесия и под наем!Риболовните дружества трябва да се грижат за тях.Така е в цивилизованите страни!Изкопаъте си язовири, ЗАРИБЕТЕ ги и после ги арендувайте,т.е.ОПОСКВАЙТЕ 

Ще пия водка, бира и ракия,
на коленете ми ще седне някаква мастия!
Ще пукам здраво до зори,
и пичката в леглото ще е.а дори!
А утре сутрин ще ме гони махмурлук,
очите ми ще са изцъклени като борсук!
на коленете ми ще седне някаква мастия!
Ще пукам здраво до зори,
и пичката в леглото ще е.а дори!
А утре сутрин ще ме гони махмурлук,
очите ми ще са изцъклени като борсук!
- krokibg
- учете се от него
Тая вечер ми е писано да се разправям с хора,дето още си мислят че живеят през Татово време
Е,Тато си отиде,да живее демокрацията.Авто,няма да си копая язовир щото на тебе така ти се иска
Това с опоскването е все едно да си крада от единия джоб и да си го местя в другия. Абе,няма ли кой да ги заклучи тези теми вече.Имаше въпрос,отговорих как стоят нещата.Започва се разправия и разни тенденциозни писаници от месари

Любчо,успокой се.Колегите са нервни и ядосани,щото стана така,че където и да идеш,все няма риба,а няма ли емоции,знаеш как е.Колкото до лова,не съм се замислял досега,но има резон в изказването ти.
- krokibg
- учете се от него
Има и то многоlz1igr написа:Любчо,успокой се.Колегите са нервни и ядосани,щото стана така,че където и да идеш,все няма риба,а няма ли емоции,знаеш как е.Колкото до лова,не съм се замислял досега,но има резон в изказването ти.

lz1igr,риба няма никъде а тази година изобщо и недаваше и там където има.Опоскват се всички язовири и всичко живо що се хване се мъкне и се продава по магазини и ресторанти !!! Има хора и то много хора,които с това се хранят и т.н и т.н
Вечно се гледа на хората в чинията в наща държава

Даржавата трябвало да си потдържа водните обекти.Всички виждаме как се справя.Особенно с опазването им.Не си мислете,че е много лесно на арендаторите.Отстрани е лесно-взима го за няколко години,обезрибява го и го оставя.Да ама не.Повечето язовири,след като бъдат оставени се отарашват от мрежари и ,,риболовци''.Любо е напълно прав-след като плаща на държавата наем,той си решава как да го стопанисва
.Малко са и проблемите и с бракониери,корморани и видри.Влагаш средства,а незнаеш дали ще изкараш нещо.