Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Използване на Paravane при тролинг
Модератор: bobopeli
Използване на Paravane при тролинг
гледам във форума доста колеги ловят на тролинг но не видях никои да исползва paravane - не знам защо?? и аз троля и почти винаги исползвам paravane - лесно се регулира дълбочината на която да се води примамката без да е необходимо големи тежести при по дълбоко, като се хване риба се обръща автоматично и е изкарва одгоре, може да се сложи да върви вдясно или ляво от лодката - ако са 2-3 въдици за тролинг да не се оплитат. Има различни видове - в галерията ще кача снимки на тази която аз исползвам. не е трудно и да се направи - аз сам виждал самоделки които работят по добре от фабрични.
-
- научил се да хвърля
Re: исползване на Paravane при тролинг
Колега аз лично никога не сам използвал това приспособление, обикновенно когато троля рибите които хващам излизат на дълбочина до 6-7 метра максимум ,тролил съм със по дълбоко газещи воблери но за сега не сам имал успех , имам воблери които газят до 11 метра но не съм наясно с ефективноста на тролинга на голяма дълбочина 

Празнотата е форма и формата е празнота, риболова е някъде по средата
-
- ще става разбирач
А нашата група се снабди чак сега с тези крила и по точно модела на КОРМОРАН.
Те нямат странични отвори за да могат ляво-дясно.
Още не сме ги пробвали.Решихме да се оборудваме, защото през септември
на Тича сонара показва риба на 12-13м, един, два воблера газят от нашите на
8-9м. Белите над 2кг. излезнаха на тях, удър празен със слуз по влакното пак на тях.
Значи сме длъжни да опитаме, може би вече догодина за Тича и Цонево.
Дълбочината на близките ни язовири Бели лом-11м пред стената и Съединение-7-8м
където има бели ни стигат и воблерите.
Варианта да подадем по-малки на размер воблери на голямата дълбочина ни е интересен.
Ако се поразвие темата ще ми бъде интересно!
Те нямат странични отвори за да могат ляво-дясно.
Още не сме ги пробвали.Решихме да се оборудваме, защото през септември
на Тича сонара показва риба на 12-13м, един, два воблера газят от нашите на
8-9м. Белите над 2кг. излезнаха на тях, удър празен със слуз по влакното пак на тях.
Значи сме длъжни да опитаме, може би вече догодина за Тича и Цонево.
Дълбочината на близките ни язовири Бели лом-11м пред стената и Съединение-7-8м
където има бели ни стигат и воблерите.
Варианта да подадем по-малки на размер воблери на голямата дълбочина ни е интересен.
Ако се поразвие темата ще ми бъде интересно!
- MITKO70
- кандидат преподавател
А,така си мислиш колега,но има днес един рожденик -Сампо,го ползва отдавна и ги разбиваxoxo написа:гледам във форума доста колеги ловят на тролинг но не видях никои да исползва paravane - не знам защо??

За това приспособление става дума.
Всичко може,но не всеки го можe.

дълбочината на газене зависи на коя дупка е закачено. например при мен на първата гази на 2-3 м а на последната 20-25m. за по дълбоко е необходимо да се смени оловото отпред- при мен е на винт. не мисля че е много трудно да се направи - виждал сам направени от пласмаса,изрязани от шпертплат,издялкани от дърво./е стига човек да има малко сръчност/.удобното на paravane е че с него може да се троли с всякакъв вид воблери,силикони/без да се слага голяма глава/ а също и с жива риба. то работи на принципа на хвърчилото - колкото по барзо се движи по далбоко отива а като се закачи риба се обръща и е искарва горе
Последно промяна от xoxo на Пет Окт 16, 2009 11:10 am, променено общо 1 път.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
и аз си бях купил точно такъв зелен, но май е дефектен - след 200-300м влачене започва да криви и оплита другите въдици...
от Гърция си взех друг модел, който има и странични дупки за изнасяне на воблера встрани от лодката, но още не съм го пробвал...
от Гърция си взех друг модел, който има и странични дупки за изнасяне на воблера встрани от лодката, но още не съм го пробвал...
-
- сериозен играч

Има и такива модели.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
да, "гръцкото" е такова...
-
- сериозен играч
Добре де,сега някой ще каже ли откъде може да се купи този параван?В и-бей ги има но идват доста по скъпо заради транспортните разходи.
-
- научил се да хвърля
Re: Използване на Paravane при тролинг
Не е скъпо http://cgi.ebay.co.uk/DIVING-PARAVANE-F ... 1c0d28ad36 шипинга е 2 лири.Другото е чакането докато дойде.
Между другото до колко градуса на водата е успешно троленето

-
- сериозен играч
Да,тази цена я бива,аз гледах едни други,абе луда работа!stanistud написа:Не е скъпо http://cgi.ebay.co.uk/DIVING-PARAVANE-F ... 1c0d28ad36 шипинга е 2 лири.Другото е чакането докато дойде.
На въпроса ще ти отговоря,че тя работата след това застудяване май отмина,макар че съм имал риби на тролинг даже през ноември!
как го правиш монтажа? да не би от там да идва оплитането?Тедо написа:и аз си бях купил точно такъв зелен, но май е дефектен - след 200-300м влачене започва да криви и оплита другите въдици..
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
A НЯКОЙ ЩЕ ОБЯСНИ ЛИ КАК СТАВА МОНТАЖА НА ТОВА ЧУДО, ЧЕ ПОРЪЧАХ 2. 
Marco Polo

2.4. ...писането с главни което се приема за викане и повишен тон.
Marco Polo
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
монтажа е прост - в зависимост от дълбочината на която си избираш да се движи, основния конец се закачва на една от предните дупки. то работи като хвърчилото - колкото по бързо се дбижи лодката толкова по дълбоко отива. на първата дупка при тролинг с около 5-8км.ч е около 2м, на последната 20м. при смяна на оловото отпред тази дълбочина се удвоява. отзад с 3-4м конец се зкачва примамката , силикон,воблер,жива страв. в зависимост дали искаш да е в ляво или дясно - съответно се закачва на страничните дупки. рибилова е лесен и скучен с такова нещо - като се закачи риба. като се дърпа рибата то е тегли и искарва горе - с размера около 15см вади риба 10 жг без проблем. води се на растояние обикновено 3-4 пъти далбочината но може и повече.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
10,35 лв. излиза с доставката този Trolling Paravane - и аз си заръчах 2бр. 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...