Питане за макара?

Модератор: sapuna

sexy_klo6ar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Питане за макара?

Мнение от sexy_klo6ar »

Здравейте колеги,
Харесал съм си една макара която сега е в промоция и ми е по възможностите. Тя е PENN Spinfisher SMM. Искам първо да видя мненията ви и да реша дали да я купя. Ще я използвам за риболов на дъно за шаран основно на Дунава. Благодаря предварително :!:
http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7217
uzov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Питане за макара?

Мнение от uzov »

На мен лично този шпула въобще не ми вдъхва доверие особенно за дънен риболов.
Всеки се ражда човек , но не всеки остава такъв до края!!!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

За тези пари можеш да си вземеш доста кадърна макара!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
debeloto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от debeloto »

sexy_klo6ar написа:Здравейте колеги,
Харесал съм си една макара която сега е в промоция и ми е по възможностите. Тя е PENN Spinfisher SMM. Искам първо да видя мненията ви и да реша дали да я купя. Ще я използвам за риболов на дъно за шаран основно на Дунава. Благодаря предварително :!:
http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7217
просто я купи, докато я има, единственият й недостатък е, че е с една шпула, но такава макара не се среща всеки ден.
ей тук може да сравниш цената й http://www.tackledirect.com/penn-spinfi ... reels.html
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Уникално дълъг и прецизен аванс за макара от такъв клас. И разбира се няма да изпусне като дръпне говедото и ти си навил 0,60-0,70 :wink:
Не знам колко е здрава като конструкция, но това е макарата за риболов по Дунав. Много мощен звяр :D
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

ползвам такава много години в солена вода - без грешка е - аванса е голям и не загрява, само требва да знаеш че скобата се обръща ръчно /не с превартане на дражката/ и е постоянно на "контра" - маоже би малко необичаино но се свиква. не знам от кои модел е - Пенн преди 5-6 год изнесоха производството на тези макари в китаи но предполагам ако не е менте Пенн си даржат на качеството. другото хубаво е че оста е доста по дебела от на другите макари и е с 3 опорни точки са разлика от масовите. ами ако си на късмет ти е препорачвам
ако имаш въжмосност провери аванса - извади ролката - тези с хубавия аванс е едана пластина от черен материал подобен на феродото за спирачките на колите в долната страна на барабана. не е като масовите макари от кече/ негодна работа са сериозен риболов/

доброто на пенн е че са проста конструкция но от качествен материал - ако е менте - не знам. вътре в кутията требва да има гариционна карта с номер на макарата - нещо от рода на ссм-цифри- неколко букви за годината.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”