Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЗАРГАН - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- учете се от него
Re: ЗАРГАН - 2009г
От събота - мястото е Синеморец, скалите под къщите - резултата 36 зизита и един сафрид годен за плакия
Чакаме втората вълна
- идва от към Тюленово 

Чакаме втората вълна

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Днес на мостчето на Дружба (счупеното), от 6.30 до 14.30 - 44 заргани, като реално даваше до 11.30.....минаха стотици едри иларии и платерини (близо до дъното) на разкъсани пасажи, но за съжаление не пипаше...рибата е тука и скоро ще започне да папка като за последно...Успех на колегите през седмицата 

0885022272 / 0885897615
днес на бетонните пло4и на дружба 1бр. голям срам. колегата до мен 4бр. като цяло от 7.00 до към 7.45 се размърда но като цяло беше много зле
-
- вече хвърля и на тежко
Пуста му работа, та чак сега мога да отделя малко време и да се "изходя"
и аз по въпроса. В събота, 10.09 на дамбата между Балчик и Албена, под "Златна рибка" - 47 бр.хубави зизита. В неделя, 11.09, пак там - 25 бр.
В събота обиколих почти цялото северно крайбрежие, но никаде другаде не даваше. На въпросното място бях около 2 часа след обяд. Не даваше кой знае какви признаци за добър улов, но все пак се обаждаше. След 16.30 обаче тръгна много добре. Вчера, неделя, отново до 16.30 бях съвсем капо, но след това се отчете сравнително добре. Интересното бе, че обходих цялата дамба от Балчик до Албена и никаде не даваше, а само в един много малък участък от около стотина-двеста метра от мястото където се пускат рибарските лодки до Албена ( до там може и да се стига с кола по дамбата ), в посока Балчик. Между другото, в този участък преброих грубо 30- 35 коли, а колко бяха рибарите ....

В събота обиколих почти цялото северно крайбрежие, но никаде другаде не даваше. На въпросното място бях около 2 часа след обяд. Не даваше кой знае какви признаци за добър улов, но все пак се обаждаше. След 16.30 обаче тръгна много добре. Вчера, неделя, отново до 16.30 бях съвсем капо, но след това се отчете сравнително добре. Интересното бе, че обходих цялата дамба от Балчик до Албена и никаде не даваше, а само в един много малък участък от около стотина-двеста метра от мястото където се пускат рибарските лодки до Албена ( до там може и да се стига с кола по дамбата ), в посока Балчик. Между другото, в този участък преброих грубо 30- 35 коли, а колко бяха рибарите ....

!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
По вълнолома - манифестация!
Пък нищо не споделяте
Аре ве...

Никога не съм хващал повече от 12 заргани, но винаги страшно съм се забавлявал!!!!
Мммм-даа! Важен е процеса!
Мммм-даа! Важен е процеса!
-
- научил се да хвърля
днес на Лозенец 21 бр

Колеги, извиявайте за закъснялото инфо, но вчера не можах да пиша.
Значи:
ден: в неделя /11.10.2009г./
място: от паметника на фара до село Тюленово, всички възможни места
време: прекрасно
рибари: през "метър на всеки километър"
Риба ????
авера с който бях хвана една зергана и толкова, тук таме докато обикаляхме някой вадеше по една,
но ужасно слабо.
Какво стана не разбирам, къде отиде тая риба ????
Само да добавя, че вятъра бе ориентиран по моя преценка от юг - югоизток
Значи:
ден: в неделя /11.10.2009г./
място: от паметника на фара до село Тюленово, всички възможни места
време: прекрасно
рибари: през "метър на всеки километър"

Риба ????
авера с който бях хвана една зергана и толкова, тук таме докато обикаляхме някой вадеше по една,
но ужасно слабо.
Какво стана не разбирам, къде отиде тая риба ????

Само да добавя, че вятъра бе ориентиран по моя преценка от юг - югоизток
- rikitikitavi
- разбира нещата
вчера на тртета буна на Кранево, 30 заргани и един чернокоп 24см. От 10 00 до 17 00.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
И аз да споделя... понеделник, от 14 до 16ч на буната на Ривиера... нищо, продължихме на север и от 16ч до 18:30ч на същата трета Краневска буна, двамата с баща ми хванахме по 10 заргана средна хубост. После обаче вдигна вълна, вятъра се усили (Ю-ЮИ) а и мръкна и се прибрахме. Ето го общият улов:

Наслука на всички колеги

Наслука на всички колеги

-
- научил се да хвърля
Гледам снимките и си викам: колко е хубаво ,като е чист вълнолома".
жалко само ,че боклуците не са в кофите,а вятъра ги е пратил нанякъде........
извинявам се за спама,но често вълнолома е грозна гледка !
жалко само ,че боклуците не са в кофите,а вятъра ги е пратил нанякъде........
извинявам се за спама,но често вълнолома е грозна гледка !
Тая заран на Дружба(Рубин) набрахме мнооого ...... СТУД.Хванахме и една не много голяма настинка. Ама каквато такава.Айде да не сме много претенциозни сега.
За сметка на това риба не хванахме-е-е-е.Ако не броим едно зизи което едва минава за добро,една граца дето и за граца едва минава и един тлъст гнусен гюмюш(гнусен щот авера го хвана
).Няколко риби скочиха ,имахме и по един празен удар.На по-ветровитото място се чу че хванали 2 зизи и едно кефалово но не съм ги виждал.
Не зная колко часа беше, бях зает да вибрирам и не остана време да погледна часовникът.Ама беше сутринта.Дано четящите това са хванали по малко студ и по вече риба
.
За сметка на това риба не хванахме-е-е-е.Ако не броим едно зизи което едва минава за добро,една граца дето и за граца едва минава и един тлъст гнусен гюмюш(гнусен щот авера го хвана

Не зная колко часа беше, бях зает да вибрирам и не остана време да погледна часовникът.Ама беше сутринта.Дано четящите това са хванали по малко студ и по вече риба

Днес на Лозенец, от 06:45 до 11:00, с колегата имахме 35 заргана и 1 чернокоп. След това рибата спря да яде.
и ние напражихме по 30-тина зарганчета, но после задуха много силно и ни прогони....