Къде се намирам:
Относно Сайта
Препоръки и Оплаквания
naRiba.com

Форум

Правила за писане
Модератор: sapuna
Правила за писане
Понеже всички много се нервят, когато някой нов колега пусне тема или пък пише на латиница, аз искам да изкажа възмущението си към един друг момент - писането на диалект !!! Преди малко четох една тема в, която беше писано на език, който сякаш не беше български. На език който ако те ми кажат, че е български аз се отказвам от българския език като такъв.Нали сме цивилизована държава уж, и всички се правите на много цивилизованите и пускате рибата която сте хванали(е не всички де), хайде да почнем и да говорим и по-скоро пишем малко по-цивилизовано. Не се мисля за големия лингвистик или педагог, но конкретно към хората които пишат по този начин - много гадно и грозно звучи ! Предложението ми е към модераторите - както забраняванете да се ползва латиница за писане понеже "не го разбират" всички да забранят да се пише и на диалект. То каква е разликата, след някой друг ден някой от Момчилград примерно(да не сеобиждат хората които са от там) ще почне да пише на турски понеже там така говорят(предимно). Хайде да видим сега дали тези с диалекта могат да пишат нормално

Последно промяна от bisqo на Нед Окт 18, 2009 6:51 pm, променено общо 1 път.

Незнанието не е извинение.
- glarusa
- кандидат преподавател
Re: правила за писане
Твърдо ЗА..и аз съм се кьприл много пъти на такива теми...вярно е донякъде има известна гротеска в такъв начин на писане,но не всеки разбира за какво иде реч!
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
-
- учете се от него
Колега, да си чувал нещо за "Главни Букви" в българската граматика и правопис???!!! 

ти сега за това ли ще ми се хванеш??????????? няма проблем, ще коригирам

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Ама да не забравиш и този си пост да коригираш.bisqo написа:ти сега за това ли ще ми се хванеш??????????? няма проблем, ще коригирам

Че няк'во си е кофти да гледаш чужди тресчици, пък да не виждаш гредата в твоето око.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- учете се от него
Ми коригирай се; аз не пиша на никой от БЪЛГАРСКИТЕ диалекти, но с удоволствие чета ред колоритни постове на колегиbisqo написа:ти сега за това ли ще ми се хванеш??????????? няма проблем, ще коригирам

-
- учете се от него
Re: Правила за писане
Как да не сме схванали; този въпрос и друг път е дискутиран. Ти май не схващаш що съм написал "български"(диалекти) с главни буквиbisqo написа:Абе Вие май не схванахте за какво иде реч???

Абсолютно ! То няма да е интересно ако всички постове са на перфектен българси езикIDA написа:Ми коригирай се; аз не пиша на никой от БЪЛГАРСКИТЕ диалекти, но с удоволствие чета ред колоритни постове на колегиbisqo написа:ти сега за това ли ще ми се хванеш??????????? няма проблем, ще коригирам![]()
Това, което чета с огромно неудоволствие са разни напълно неграмотно с по 10 грешки в изречение, постове

Аз схаванх и се сещам за кои теми става на въпрос но нали се сещате че човек както говори така и пише ...
Аз по същата логика мога да кажа - ми в моя край и моето поколение(което израстнахме покрай интернет) се пише на латиница! Какво мога ли да си пиша на латиница?

-
- учете се от него
Ми пиши, ще напишеш най-много три пъти...bisqo написа:Аз по същата логика мога да кажа - ми в моя край и моето поколение(което израстнахме покрай интернет) се пише на латиница! Какво мога ли да си пиша на латиница?

Жалко!!
Не те разбраха ...bisgo
Не те разбраха ...bisgo
Напълно подкрепямIDA написа:
Ми коригирай се; аз не пиша на никой от БЪЛГАРСКИТЕ диалекти, но с удоволствие чета ред колоритни постове на колеги![]()
Това, което чета с огромно неудоволствие са разни напълно неграмотно с по 10 грешки в изречение, постове

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!