Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Бяхме на Виница.Отидохме там по инфо от един приятел които бе ходил предишната седмица и каза,че са излъгали некое алайче.Започнахме на бял.Стрялях само по малко бял и мятах кус-кус.Започна да се обажда дребен карабалък, но целта на излета беше друга
).Някъде към 8.30 часа се обадих на моя приятел да се оплача, че алай няма и той каза, че са ги вадели на кус-кус.Още на второто изтичане ковнах първият.Явно си беше там.На хляб не сме пробвали.Ако моля другар не беше се усвинил до козирката предната вечер и не се бе наложило да тръгнем на обяд той да реанимира, щеше да е един от онези особенно добри дни по Марица.

Благодаря за инфото.Явно ще се пробва на Виница.Със застудяването по Садово и Виница алая и карабалъците си тръгват основно на хляб.Успех и да споделяш за ситуацията около този район и предната вечер без сватби,рожденни дни и банкети. 

TICA FAN
Задължително пак ще пиша.Лошото е , че към момента само в неделя мога да си позволя да отида за риба а точно тогава по тези места е панаир макар, че миналата седмица изненадващо дори местните ги нямаше.Алая ще се върти там докато корморана не го натисне и не го набута в канала така, че там ще се ходи поне до декенври.Истината е , че незнам много добри места.На Садово панаира е същия а на Поповица местата са тотално унищожени.Сони, моля издай някое друго тайно местенце, че да сменя и аз малко, пък може и заедно да отидем някой път.
До-скоро алая се въртеше в района около Гребната и Баба Рада.Инфото не е прясно,както съм ти написъл и няма гаранция,че още ще са там.Имаш ЛС.
TICA FAN
Колеги, захладня, водата дигна, никой ли няма да сподели за успехите си ? !!
)

Давай де.Тебе чакаме да снесеш пак инфо.kikimoris написа:Колеги, захладня, водата дигна, никой ли няма да сподели за успехите си ? !!)

TICA FAN
- tsvetkoff
- ще става разбирач
Май никой скоро не е ходил тук на реката.Гадно време хвана.Май утре дават да вали,а ми се ходеше .......аз напоследък все дъждовете са ми на късмет,макар и да бодвам няколко кефала на куката.......Сони,в тебе ми е надеждата,ти си най-сериозния по реката.....
/и Ицо разбира се/.

Колега,Цветков утре го дават със слаби превалявания,тъй че може да пробваш дали се е групирал алая някъде.Ще ми се скоро да пробвам района около Баба Рада,миналата година вече по-това време с Ицо вадехме хубави карабалъци на хляб.Жалко,че тези дни ще имам ангажименти,пък и го дават порой.Все пак на тези,които ще ходят - наслука,пишете и правете по-някоя снимчица да плакнем и ние очите. 

TICA FAN
-
- научил се да хвърля
Колеги!
Някой има ли прясно инфо от р.Марица в района на Пловдив!
Как е нивото и дава ли нещо?
Утре ще пътувам към Пловдив и искам да знам дали има смисъл да се подготвям и за риболов
Благодаря предварително:)
Някой има ли прясно инфо от р.Марица в района на Пловдив!
Как е нивото и дава ли нещо?
Утре ще пътувам към Пловдив и искам да знам дали има смисъл да се подготвям и за риболов

Благодаря предварително:)
Винаги може да пробваш.Нивото е голямо.Специално за в града,инфо не мога да дам,но около Садово и Първомай лъжат по някой алай. 

TICA FAN
В неделя, следобед, под Пловдив, в участъка над втичалото на Стряма -
инцидентен бърз риболов /да пробвам новата пръчка акция 5-20 на Окума/.
На Salmo Boxer и YZ 44 - Един изпуснат едър кефал и четири по-дребни.
300 - 400 гр. Водата е малко по-висока и доста студена вече.
Друго, освен кефал, не съм търсил.
Много работа, ейййй .... нема време за риба.
инцидентен бърз риболов /да пробвам новата пръчка акция 5-20 на Окума/.
На Salmo Boxer и YZ 44 - Един изпуснат едър кефал и четири по-дребни.
300 - 400 гр. Водата е малко по-висока и доста студена вече.
Друго, освен кефал, не съм търсил.
Много работа, ейййй .... нема време за риба.

"Щастие за всички, щастие даром!"
Провал!!!
В неделя отидох на Виница оше на расъмване.Водата беше доста качила и поразмътена.Още дотато се расъмваше имах 5 бързи риби.Супер шарени.Един малък распер, една мряна, един кефал и два карабалъка.Всичките дребни.Всичко бе върнато във водата на момента.Като съмна съвсем каза край, ама съвсем.Нито захранка, различнасръв, смяна на место или каквото и да било не помогна.Малко по късно се напълни с местни които започнаха да вадят на 2 часа по едно малко морунажче и да го прибират на жъладов червей (не разполагах с такъв ).Абсолютно нищо друго не можеше да съблазни дребосъците.Аз успях да закача две риби с прилични размери на тесто но след кратка борба и двете се откачиха (не разбрах дори какви са ).В ранния следобед не издътжах да гледам как от реката се вадят рибки с размерите на детска пишка и се слагат в празните торби, сабрах багажериите и друм.
Надявам се на по-добра слука следващия път.
В неделя отидох на Виница оше на расъмване.Водата беше доста качила и поразмътена.Още дотато се расъмваше имах 5 бързи риби.Супер шарени.Един малък распер, една мряна, един кефал и два карабалъка.Всичките дребни.Всичко бе върнато във водата на момента.Като съмна съвсем каза край, ама съвсем.Нито захранка, различнасръв, смяна на место или каквото и да било не помогна.Малко по късно се напълни с местни които започнаха да вадят на 2 часа по едно малко морунажче и да го прибират на жъладов червей (не разполагах с такъв ).Абсолютно нищо друго не можеше да съблазни дребосъците.Аз успях да закача две риби с прилични размери на тесто но след кратка борба и двете се откачиха (не разбрах дори какви са ).В ранния следобед не издътжах да гледам как от реката се вадят рибки с размерите на детска пишка и се слагат в празните торби, сабрах багажериите и друм.
Надявам се на по-добра слука следващия път.
- Кузмич
- dreamer
В събота дойдоха колеги от София (bayivan) от форума да пробват щуката.
4 човека 8 въдици = 2 удара =0 щуки.
Струва ми се, че рязката промяна на времето се отрази зле на риболова.
Айде със здраве.
Айде със здраве.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Не промяната на времето се отрази зле колега, а чувствителното покачване на нивото на водата - и при мен беше така в петък след работа без удар, в събота следобед само еднин удар , маломерка , която се откачи и си замина по живо по здраво.Говора за риболов на щука на тапи в района на 9км.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Със сигурност ще дойдеме пак,но кога....хммммКузмич написа:В събота дойдоха колеги от София (bayivan) от форума да пробват щуката.
Айде със здраве.